Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát.

A pünkösdi hosszú hétvégén, hat napon át kerülnek reflektorfénybe a kiemelkedő magyar borok és pezsgők a Szabadság tér gyönyörű, zöld környezetében. A rendezvény közel 50 pincészetet sorakoztat fel az ország különböző borvidékeiről, amelyek tételei és pezsgő különlegességei garantáltan lenyűgözik majd a borkedvelőket. A kellemes hűsítő italok mellett, természetesen nem maradhat el az izgalmas streetfood kínálat sem. A Bor & Pezsgő fesztivál azonban nem csak a gasztronómiai élvezetekről szól, színvonalas zenei programokkal is készülnek a szervezők.

Junibor Ünnep

A borfesztivál és a Junibor együttműködését egy közös cél hozta létre, méghozzá a minőségi és kulturált borfogyasztás népszerűsítése hazánkban. Az Egyesület 35 és 40 év közötti borász és borászlányokból álló közösség, akik együtt tesznek azért, hogy szakmai fejlődést biztosítsanak a jövő borászgenerációjának.


Fotó: Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál

A legfontosabb célok között szerepel a szerethető, a nagyközönség által szívesen fogyasztott borok készítése, a kulturált borfogyasztási szokások és a borkultúra kialakítása a saját generációjuknál.

Zenei programok a fesztiválon

A Bor & Pezsgő fesztivál nem csak a gasztronómiai élvezetekről szól, színvonalas zenei programokkal is készülnek a szervezők. Június 5-én 20:00-tól a Kornay-Szenes Iván díjas művész, Rakonczai Imre, zongora esttel varázsol felejthetetlen hangulatot a nyárvégi éjszakába. Június 6-án pedig DR BRS, a magyar elektronikus zenei szcéna egyik meghatározó alakja fogja garantáltan táncra perdítedni a Szabadság térre érkező látogatókat. A koncertek mellett minden este élő DJ-szettek indítják be az éjszakát.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényen való részvétel ingyenesen, azonban az ital fogyasztáshoz kötelezp megvásárolni a fesztivál hivatalos üveg poharát.

A közönség két pohár típus közül választhat majd, prémium vagy exkluzív. Az előző években vásárolt fesztivál poharak is használhatóak a rendezvényen.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.