Kanadában nyit éttermet Gordon Ramsay

Végre nem csak rossz hír érkezik a Ramsay Birodalomból, Montreal elővárosában, Outremont-ban nyitotta meg első kanadai érdekeltségét a brit sztárszakács.

A kanadai nagyvárosban immáron 75 esztendeje üzemelő Rotisserie Laurier BBQ viseli ezek után a Laurier Gordon Ramsay nevet.

Az étterem konyhafőnöke a helybeli születésű Guillermo Russo lesz, aki korábban a Toronto's Lucien Restaurant séfje volt. A Gordon Ramsay Holdings (GRH) tanácsadói szerepet vállalt a tradicionális étterem üzemeltetésében, és a hivatalos álláspont szerint csak a legszükségesebb változtatásokat fogják végrehajtani a menün és a koncepción. Nem kívánnak változtatni a személyzet összetételén sem, hiszen közöttük akad olyan is, aki nem kevesebb, mint húsz esztendeje áll itt alkalmazásban.

Az étteremdizájn megújításánál ügyeltek arra, hogy az új arculat tükrözze az évtizedes hagyományokat, nem volt cél a külső teljes megváltoztatása.

A GRH szóvivője szerint az eredeti tervekben Toronto szerepelt, mint lehetséges helyszín, de mint mondta, Gordon Ramsay montreali látogatása során talált rá az étteremre és ismerte fel, hogy ez a megfelelő helyszín. Tette ezt többek között azért, mert a montreali embereket ínyenceknek ismerte meg.

Tengerentúli lapértesülések szerint a brit sztárszakács Las Vegas felé is kacsintgat, előrehaladott tárgyalások folynak a világhírű Ceasar's Palace három éttermének szaktanácsadói támogatása témakörében.

Brit sajtóforrások szerint egyébként a Gordon Ramsay Holdings bejegyeztette a "Fat Cow" brandet, élelmiszer és ital, étterem, bár és vendéglátóipari szolgáltatások témakörében. A pletykák szerint egy Egyesült Királyság-beli grillétterem lánc terve áll a háttérben...


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.