Kanadában nyit éttermet Gordon Ramsay

Végre nem csak rossz hír érkezik a Ramsay Birodalomból, Montreal elővárosában, Outremont-ban nyitotta meg első kanadai érdekeltségét a brit sztárszakács.

A kanadai nagyvárosban immáron 75 esztendeje üzemelő Rotisserie Laurier BBQ viseli ezek után a Laurier Gordon Ramsay nevet.

Az étterem konyhafőnöke a helybeli születésű Guillermo Russo lesz, aki korábban a Toronto's Lucien Restaurant séfje volt. A Gordon Ramsay Holdings (GRH) tanácsadói szerepet vállalt a tradicionális étterem üzemeltetésében, és a hivatalos álláspont szerint csak a legszükségesebb változtatásokat fogják végrehajtani a menün és a koncepción. Nem kívánnak változtatni a személyzet összetételén sem, hiszen közöttük akad olyan is, aki nem kevesebb, mint húsz esztendeje áll itt alkalmazásban.

Az étteremdizájn megújításánál ügyeltek arra, hogy az új arculat tükrözze az évtizedes hagyományokat, nem volt cél a külső teljes megváltoztatása.

A GRH szóvivője szerint az eredeti tervekben Toronto szerepelt, mint lehetséges helyszín, de mint mondta, Gordon Ramsay montreali látogatása során talált rá az étteremre és ismerte fel, hogy ez a megfelelő helyszín. Tette ezt többek között azért, mert a montreali embereket ínyenceknek ismerte meg.

Tengerentúli lapértesülések szerint a brit sztárszakács Las Vegas felé is kacsintgat, előrehaladott tárgyalások folynak a világhírű Ceasar's Palace három éttermének szaktanácsadói támogatása témakörében.

Brit sajtóforrások szerint egyébként a Gordon Ramsay Holdings bejegyeztette a "Fat Cow" brandet, élelmiszer és ital, étterem, bár és vendéglátóipari szolgáltatások témakörében. A pletykák szerint egy Egyesült Királyság-beli grillétterem lánc terve áll a háttérben...


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.