A kanadai nagyvárosban immáron 75 esztendeje üzemelő Rotisserie Laurier BBQ viseli ezek után a Laurier Gordon Ramsay nevet.
Az étterem konyhafőnöke a helybeli születésű Guillermo Russo lesz, aki korábban a Toronto's Lucien Restaurant séfje volt. A Gordon Ramsay Holdings (GRH) tanácsadói szerepet vállalt a tradicionális étterem üzemeltetésében, és a hivatalos álláspont szerint csak a legszükségesebb változtatásokat fogják végrehajtani a menün és a koncepción. Nem kívánnak változtatni a személyzet összetételén sem, hiszen közöttük akad olyan is, aki nem kevesebb, mint húsz esztendeje áll itt alkalmazásban.
Az étteremdizájn megújításánál ügyeltek arra, hogy az új arculat tükrözze az évtizedes hagyományokat, nem volt cél a külső teljes megváltoztatása.
A GRH szóvivője szerint az eredeti tervekben Toronto szerepelt, mint lehetséges helyszín, de mint mondta, Gordon Ramsay montreali látogatása során talált rá az étteremre és ismerte fel, hogy ez a megfelelő helyszín. Tette ezt többek között azért, mert a montreali embereket ínyenceknek ismerte meg.
Tengerentúli lapértesülések szerint a brit sztárszakács Las Vegas felé is kacsintgat, előrehaladott tárgyalások folynak a világhírű Ceasar's Palace három éttermének szaktanácsadói támogatása témakörében.
Brit sajtóforrások szerint egyébként a Gordon Ramsay Holdings bejegyeztette a "Fat Cow" brandet, élelmiszer és ital, étterem, bár és vendéglátóipari szolgáltatások témakörében. A pletykák szerint egy Egyesült Királyság-beli grillétterem lánc terve áll a háttérben...