Kanadában nyit éttermet Gordon Ramsay

Végre nem csak rossz hír érkezik a Ramsay Birodalomból, Montreal elővárosában, Outremont-ban nyitotta meg első kanadai érdekeltségét a brit sztárszakács.

A kanadai nagyvárosban immáron 75 esztendeje üzemelő Rotisserie Laurier BBQ viseli ezek után a Laurier Gordon Ramsay nevet.

Az étterem konyhafőnöke a helybeli születésű Guillermo Russo lesz, aki korábban a Toronto's Lucien Restaurant séfje volt. A Gordon Ramsay Holdings (GRH) tanácsadói szerepet vállalt a tradicionális étterem üzemeltetésében, és a hivatalos álláspont szerint csak a legszükségesebb változtatásokat fogják végrehajtani a menün és a koncepción. Nem kívánnak változtatni a személyzet összetételén sem, hiszen közöttük akad olyan is, aki nem kevesebb, mint húsz esztendeje áll itt alkalmazásban.

Az étteremdizájn megújításánál ügyeltek arra, hogy az új arculat tükrözze az évtizedes hagyományokat, nem volt cél a külső teljes megváltoztatása.

A GRH szóvivője szerint az eredeti tervekben Toronto szerepelt, mint lehetséges helyszín, de mint mondta, Gordon Ramsay montreali látogatása során talált rá az étteremre és ismerte fel, hogy ez a megfelelő helyszín. Tette ezt többek között azért, mert a montreali embereket ínyenceknek ismerte meg.

Tengerentúli lapértesülések szerint a brit sztárszakács Las Vegas felé is kacsintgat, előrehaladott tárgyalások folynak a világhírű Ceasar's Palace három éttermének szaktanácsadói támogatása témakörében.

Brit sajtóforrások szerint egyébként a Gordon Ramsay Holdings bejegyeztette a "Fat Cow" brandet, élelmiszer és ital, étterem, bár és vendéglátóipari szolgáltatások témakörében. A pletykák szerint egy Egyesült Királyság-beli grillétterem lánc terve áll a háttérben...


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.