„Kapj rá” a halra Tiszafüreden is!

A „Kapj rá!” kampány és a „Kapj rá!” kampány faháza sem hiányozhat az idén 40 éves fennállását ünneplő Tiszafüredi Halasnapokról 2018. július 6. és 8. között. A csodálatos természeti környezetben fekvő Tisza-tó számtalan édesvízi halfaj otthona, és a halételek szerelmesei is ízletes fogásokat találhatnak a tóparti éttermekben. A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred a jubileumi fesztivál alkalmából három napon keresztül várja a látogatókat. A színpadon a magyar könnyűzene színe-java – például a Wellhello, a Pataky Művek, a Tankcsapda és a Cozombolis – szórakoztatja a közönséget, és természetesen ízletes halételekből sem lesz hiány.

Halas kóstolóval, receptes kiadványokkal és gyermek foglalkoztatóval várja az érdeklődőket a „Kapj rá!” faháza Tiszafüreden, a negyvenedik, jubileumát ünneplő Halasnapokon. A halételek szerelmesei többek között füstölt afrikai harcsafilét és füstölt pisztrángfilét kóstolhatnak zöldségekkel és mártásokkal, ha ellátogatnak a standhoz, amely a fesztivál központi helyén, a Halas téren fogadja a látogatókat. A kampány marketing promócióját a MAHOP Irányító Hatóság megbízásából megvalósító Agrármarketing Centrum a nyár folyamán több belföldi rendezvényen és fesztiválon is szervez megjelenést.


A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a halfogyasztás fontosságára és a jelenleg éves szinten mindössze 5-6 kg-os fejenkénti halfogyasztás legalább 20%-kal növekedjen a 2023-ig tartó promóció végére. A halhús ugyanis szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hazánk édesvízi halállománya pedig kiváló minőségű.

A Tiszafüredi Halasnapok 2018. július 6-án, péntek délután nyitja meg kapuit karneváli felvonulással, majd élő koncertekkel. A hétvégén további színes programok, például a tiszai halételek gasztrofesztiválja, műrepülő bemutató és strandfoci kupa is várja a közönséget.

Forrás: Élelmiszer Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.