„Kapj rá” a halra Tiszafüreden is!

A „Kapj rá!” kampány és a „Kapj rá!” kampány faháza sem hiányozhat az idén 40 éves fennállását ünneplő Tiszafüredi Halasnapokról 2018. július 6. és 8. között. A csodálatos természeti környezetben fekvő Tisza-tó számtalan édesvízi halfaj otthona, és a halételek szerelmesei is ízletes fogásokat találhatnak a tóparti éttermekben. A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred a jubileumi fesztivál alkalmából három napon keresztül várja a látogatókat. A színpadon a magyar könnyűzene színe-java – például a Wellhello, a Pataky Művek, a Tankcsapda és a Cozombolis – szórakoztatja a közönséget, és természetesen ízletes halételekből sem lesz hiány.

Halas kóstolóval, receptes kiadványokkal és gyermek foglalkoztatóval várja az érdeklődőket a „Kapj rá!” faháza Tiszafüreden, a negyvenedik, jubileumát ünneplő Halasnapokon. A halételek szerelmesei többek között füstölt afrikai harcsafilét és füstölt pisztrángfilét kóstolhatnak zöldségekkel és mártásokkal, ha ellátogatnak a standhoz, amely a fesztivál központi helyén, a Halas téren fogadja a látogatókat. A kampány marketing promócióját a MAHOP Irányító Hatóság megbízásából megvalósító Agrármarketing Centrum a nyár folyamán több belföldi rendezvényen és fesztiválon is szervez megjelenést.


A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a halfogyasztás fontosságára és a jelenleg éves szinten mindössze 5-6 kg-os fejenkénti halfogyasztás legalább 20%-kal növekedjen a 2023-ig tartó promóció végére. A halhús ugyanis szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hazánk édesvízi halállománya pedig kiváló minőségű.

A Tiszafüredi Halasnapok 2018. július 6-án, péntek délután nyitja meg kapuit karneváli felvonulással, majd élő koncertekkel. A hétvégén további színes programok, például a tiszai halételek gasztrofesztiválja, műrepülő bemutató és strandfoci kupa is várja a közönséget.

Forrás: Élelmiszer Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.