„Kapj rá” a halra Tiszafüreden is!

A „Kapj rá!” kampány és a „Kapj rá!” kampány faháza sem hiányozhat az idén 40 éves fennállását ünneplő Tiszafüredi Halasnapokról 2018. július 6. és 8. között. A csodálatos természeti környezetben fekvő Tisza-tó számtalan édesvízi halfaj otthona, és a halételek szerelmesei is ízletes fogásokat találhatnak a tóparti éttermekben. A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred a jubileumi fesztivál alkalmából három napon keresztül várja a látogatókat. A színpadon a magyar könnyűzene színe-java – például a Wellhello, a Pataky Művek, a Tankcsapda és a Cozombolis – szórakoztatja a közönséget, és természetesen ízletes halételekből sem lesz hiány.

Halas kóstolóval, receptes kiadványokkal és gyermek foglalkoztatóval várja az érdeklődőket a „Kapj rá!” faháza Tiszafüreden, a negyvenedik, jubileumát ünneplő Halasnapokon. A halételek szerelmesei többek között füstölt afrikai harcsafilét és füstölt pisztrángfilét kóstolhatnak zöldségekkel és mártásokkal, ha ellátogatnak a standhoz, amely a fesztivál központi helyén, a Halas téren fogadja a látogatókat. A kampány marketing promócióját a MAHOP Irányító Hatóság megbízásából megvalósító Agrármarketing Centrum a nyár folyamán több belföldi rendezvényen és fesztiválon is szervez megjelenést.


A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a halfogyasztás fontosságára és a jelenleg éves szinten mindössze 5-6 kg-os fejenkénti halfogyasztás legalább 20%-kal növekedjen a 2023-ig tartó promóció végére. A halhús ugyanis szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hazánk édesvízi halállománya pedig kiváló minőségű.

A Tiszafüredi Halasnapok 2018. július 6-án, péntek délután nyitja meg kapuit karneváli felvonulással, majd élő koncertekkel. A hétvégén további színes programok, például a tiszai halételek gasztrofesztiválja, műrepülő bemutató és strandfoci kupa is várja a közönséget.

Forrás: Élelmiszer Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.