Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

A Balatonfüreden megrendezett nemzetközi borversenyen hét ország 349 borát nevezték be és minden balatoni borvidék bemutatkozott.

Május végén Balatonfüreden rendezték meg a GROW du Monde nemzetközi borversenyt, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze és amelyre hét országból összesen 349 borral neveztek a résztvevők.

A tíz országból érkezett zsűri előtt a Balaton Borrégió szervezésében minden balatoni borvidék bemutatkozhatott, akik között több Master of Wine és Master Sommelier is volt – olvasható a welovebalaton.hu oldalán.

Mint íjrák, öt kategóriában hirdettek győztest, az egyiket, a legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg.

A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
Fotó: Figula Pincészet Facebook oldala

A győztesek között szlovén, cseh, és horvát borokat is díjaztak az alábbiak szerint:

  • Legjobb fiatal olaszrizling: Vino Gaube Laški Rizling 2023 (Szlovénia)
  • Legjobb érlelt olaszrizling: Vinařtsví No. 44 Dunajovský Vlašák Pašák 2022 (Csehország)
  • Legjobb édes olaszrizling: Galić Graševina "Mateo" Izborna berba 2018 (Horvátország)
  • Legjobb narancs-/natúrbor: Vina Joannes Natura 2021 (Szlovénia)
  • Legjobb olaszrizling alapú házasítás: Figula Pincészet Olasz&Furmint 2021 (Magyarország)

Magyarország 8 platina, 48 arany, 54 ezüst, 47 bronz, Csehország 3 platina, 7 arany, 5 ezüst, Szlovénia 3 platina, 1 arany, 4 ezüst, 5 bronz érmet szerzett, míg Horvátország 1 platina, 13 arany, 18 ezüst, 20 bronz, Szerbia 1 platina, 7 arany, 7 ezüst, 6 bronz, Szlovákia 1 platina, 5 arany, 2 ezüst, 2 bronz, Olaszország pedig 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz érmet.


Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.
Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában

Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában 

Az áremelkedésért a magas kereslet, a szűkös készletek tehetők felelőssé, illetve az, hogy egyre több tejfeldolgozó fordul a sajtgyártás felé.
Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára

Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára 

2,8 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak október 15-étől vidéki, egész évben nyitva tartó büfék.
Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján 

Nemzetközi kongresszus a fenntartható szőlészetről és borászatról.
21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék?

Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék? 

Elvben előfordulhat, hogy valaki biotermelő, és „hozzácsap” a terményeihez más forrásból származókat is, de ez nagyon valószínűtlen.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.