Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

A Balatonfüreden megrendezett nemzetközi borversenyen hét ország 349 borát nevezték be és minden balatoni borvidék bemutatkozott.

Május végén Balatonfüreden rendezték meg a GROW du Monde nemzetközi borversenyt, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze és amelyre hét országból összesen 349 borral neveztek a résztvevők.

A tíz országból érkezett zsűri előtt a Balaton Borrégió szervezésében minden balatoni borvidék bemutatkozhatott, akik között több Master of Wine és Master Sommelier is volt – olvasható a welovebalaton.hu oldalán.

Mint íjrák, öt kategóriában hirdettek győztest, az egyiket, a legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg.

A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
Fotó: Figula Pincészet Facebook oldala

A győztesek között szlovén, cseh, és horvát borokat is díjaztak az alábbiak szerint:

  • Legjobb fiatal olaszrizling: Vino Gaube Laški Rizling 2023 (Szlovénia)
  • Legjobb érlelt olaszrizling: Vinařtsví No. 44 Dunajovský Vlašák Pašák 2022 (Csehország)
  • Legjobb édes olaszrizling: Galić Graševina "Mateo" Izborna berba 2018 (Horvátország)
  • Legjobb narancs-/natúrbor: Vina Joannes Natura 2021 (Szlovénia)
  • Legjobb olaszrizling alapú házasítás: Figula Pincészet Olasz&Furmint 2021 (Magyarország)

Magyarország 8 platina, 48 arany, 54 ezüst, 47 bronz, Csehország 3 platina, 7 arany, 5 ezüst, Szlovénia 3 platina, 1 arany, 4 ezüst, 5 bronz érmet szerzett, míg Horvátország 1 platina, 13 arany, 18 ezüst, 20 bronz, Szerbia 1 platina, 7 arany, 7 ezüst, 6 bronz, Szlovákia 1 platina, 5 arany, 2 ezüst, 2 bronz, Olaszország pedig 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz érmet.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.