Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

A Balatonfüreden megrendezett nemzetközi borversenyen hét ország 349 borát nevezték be és minden balatoni borvidék bemutatkozott.

Május végén Balatonfüreden rendezték meg a GROW du Monde nemzetközi borversenyt, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze és amelyre hét országból összesen 349 borral neveztek a résztvevők.

A tíz országból érkezett zsűri előtt a Balaton Borrégió szervezésében minden balatoni borvidék bemutatkozhatott, akik között több Master of Wine és Master Sommelier is volt – olvasható a welovebalaton.hu oldalán.

Mint íjrák, öt kategóriában hirdettek győztest, az egyiket, a legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg.

A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
A legjobb olaszrizling alapú házasítás trófeáját a Figula Pincészet 2021-es Olasz & Furmint bora kapta meg
Fotó: Figula Pincészet Facebook oldala

A győztesek között szlovén, cseh, és horvát borokat is díjaztak az alábbiak szerint:

  • Legjobb fiatal olaszrizling: Vino Gaube Laški Rizling 2023 (Szlovénia)
  • Legjobb érlelt olaszrizling: Vinařtsví No. 44 Dunajovský Vlašák Pašák 2022 (Csehország)
  • Legjobb édes olaszrizling: Galić Graševina "Mateo" Izborna berba 2018 (Horvátország)
  • Legjobb narancs-/natúrbor: Vina Joannes Natura 2021 (Szlovénia)
  • Legjobb olaszrizling alapú házasítás: Figula Pincészet Olasz&Furmint 2021 (Magyarország)

Magyarország 8 platina, 48 arany, 54 ezüst, 47 bronz, Csehország 3 platina, 7 arany, 5 ezüst, Szlovénia 3 platina, 1 arany, 4 ezüst, 5 bronz érmet szerzett, míg Horvátország 1 platina, 13 arany, 18 ezüst, 20 bronz, Szerbia 1 platina, 7 arany, 7 ezüst, 6 bronz, Szlovákia 1 platina, 5 arany, 2 ezüst, 2 bronz, Olaszország pedig 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz érmet.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.