Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon 21 évvel ezelőtt. A McDonald's tizenötödik hazai évfordulóján éppen hazánkban, a budapesti Régi Posta utcai étteremben nyitotta meg a közép-kelet-európai térség első McCafé egységét.

Jelenleg 68 kávézó működik Magyarországon, melyből 10 külön kávézórésszel is rendelkezik, ahol kávéházi hangulatban fogyaszthatják el italaikat a vendégek. De az éttermekben elkülönített kávézó nem csupán egy sarok, hanem egyben az étteremlánc saját kávémárkája is. 

A  legnépszerűbb kávéváltozatok a Cappuccino, a Caffé Latte, az Espresso és a szezonális italok. Jellemzően évente két alkalommal jelentkezik a lánc szezonális újdonságokkal. A tavaszi-nyári időszakra jeges kávéitalt hoz natúr és ízesített formában, de olyan különlegességek is helyet kapnak ilyenkor a kínálatban, mint pl. az Iced Espresso Tonic.  


Fotó: depositphotos

A kávézólánc számára fontos szempont a fenttarthatóság. A lánc a kávézókban is teljeskörűen végzi a szelektív hulladékgyűjtést, és 2011 óta csak fenntartható forrásból származó, Rainforrest Alliance Certified™ minősítésű kávét szolgál ki.

Az éttermekben és kávézókban dolgozó oktató kollégák egy belső képzés mellett külső barista tanfolyamot is elvégeznek. Ezen a képzésen egy teljeskörű barista oktatásban részesülnek, ahol nemcsak egy bizonyítványt, de egyúttal szakmát is kapnak. Ők azok, akik továbbadják a tudást az étterem összes munkatársának, hogy mind a kávézó, mind pedig az éttermi részen kiváló minőségű kávéitalokat tudjanak készíteni mindannyian.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.