Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon 21 évvel ezelőtt. A McDonald's tizenötödik hazai évfordulóján éppen hazánkban, a budapesti Régi Posta utcai étteremben nyitotta meg a közép-kelet-európai térség első McCafé egységét.

Jelenleg 68 kávézó működik Magyarországon, melyből 10 külön kávézórésszel is rendelkezik, ahol kávéházi hangulatban fogyaszthatják el italaikat a vendégek. De az éttermekben elkülönített kávézó nem csupán egy sarok, hanem egyben az étteremlánc saját kávémárkája is. 

A  legnépszerűbb kávéváltozatok a Cappuccino, a Caffé Latte, az Espresso és a szezonális italok. Jellemzően évente két alkalommal jelentkezik a lánc szezonális újdonságokkal. A tavaszi-nyári időszakra jeges kávéitalt hoz natúr és ízesített formában, de olyan különlegességek is helyet kapnak ilyenkor a kínálatban, mint pl. az Iced Espresso Tonic.  


Fotó: depositphotos

A kávézólánc számára fontos szempont a fenttarthatóság. A lánc a kávézókban is teljeskörűen végzi a szelektív hulladékgyűjtést, és 2011 óta csak fenntartható forrásból származó, Rainforrest Alliance Certified™ minősítésű kávét szolgál ki.

Az éttermekben és kávézókban dolgozó oktató kollégák egy belső képzés mellett külső barista tanfolyamot is elvégeznek. Ezen a képzésen egy teljeskörű barista oktatásban részesülnek, ahol nemcsak egy bizonyítványt, de egyúttal szakmát is kapnak. Ők azok, akik továbbadják a tudást az étterem összes munkatársának, hogy mind a kávézó, mind pedig az éttermi részen kiváló minőségű kávéitalokat tudjanak készíteni mindannyian.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.