Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon 21 évvel ezelőtt. A McDonald's tizenötödik hazai évfordulóján éppen hazánkban, a budapesti Régi Posta utcai étteremben nyitotta meg a közép-kelet-európai térség első McCafé egységét.

Jelenleg 68 kávézó működik Magyarországon, melyből 10 külön kávézórésszel is rendelkezik, ahol kávéházi hangulatban fogyaszthatják el italaikat a vendégek. De az éttermekben elkülönített kávézó nem csupán egy sarok, hanem egyben az étteremlánc saját kávémárkája is. 

A  legnépszerűbb kávéváltozatok a Cappuccino, a Caffé Latte, az Espresso és a szezonális italok. Jellemzően évente két alkalommal jelentkezik a lánc szezonális újdonságokkal. A tavaszi-nyári időszakra jeges kávéitalt hoz natúr és ízesített formában, de olyan különlegességek is helyet kapnak ilyenkor a kínálatban, mint pl. az Iced Espresso Tonic.  


Fotó: depositphotos

A kávézólánc számára fontos szempont a fenttarthatóság. A lánc a kávézókban is teljeskörűen végzi a szelektív hulladékgyűjtést, és 2011 óta csak fenntartható forrásból származó, Rainforrest Alliance Certified™ minősítésű kávét szolgál ki.

Az éttermekben és kávézókban dolgozó oktató kollégák egy belső képzés mellett külső barista tanfolyamot is elvégeznek. Ezen a képzésen egy teljeskörű barista oktatásban részesülnek, ahol nemcsak egy bizonyítványt, de egyúttal szakmát is kapnak. Ők azok, akik továbbadják a tudást az étterem összes munkatársának, hogy mind a kávézó, mind pedig az éttermi részen kiváló minőségű kávéitalokat tudjanak készíteni mindannyian.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.