ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók:
20 ml tejszín, 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula, friss málnadarabok vagy liofilizált málna, fehércsokoládé forgács
Eszközök:
habszifon, kis méretű kávéscsésze
Elkészítés módja:
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók: vaníliaszirup, kókuszreszelék , 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 1 Paris Espresso kávékapszula,
étcsokoládé-forgács, ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz: kis méretű kávéscsésze
Elkészítés módja:
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal
Forrás: Nespresso