Kávé friss gyümölccsel, étcsokival, ehető rózsaszirmokkal

A reggeli megszokott eszpesszó kávét akár fel lehet dobni a következő módon: mindössze néhány merész, bevállalós íz kell hozzá, egy kis csokoládé meg némi kreativitás. Két tökéletes világú és villámgyorsan elkészíthető kávékülönlegesség a Nespresso-tól.

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók:

20 ml tejszín, 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula, friss málnadarabok vagy liofilizált málna, fehércsokoládé forgács

Eszközök:

habszifon, kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés módja:

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot 

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval 

 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

 

Hozzávalók: vaníliaszirup, kókuszreszelék , 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 1 Paris Espresso kávékapszula,

étcsokoládé-forgács, ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz: kis méretű kávéscsésze

Elkészítés módja:

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot

3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe 

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal

 

Forrás: Nespresso


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?