Kibővült a pályázható kocsmák köre

Vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak energiahatékonyságot növelő fejlesztésekre, marketingre, eszközbeszerzésre és működési költségre, akár munkabérre is azokon az ezer és kétezer fő közötti kistelepüléseken működő italüzletek is, amelyek egy éven belül kezdték meg üzemelésüket.

Az új felhívás a pályázatkezelő Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nzrt. által február végén a vidéki kiskocsmák üzemeltetői számára kiírt program újabb kiterjesztését jelenti, hogy az érintett kistelepüléseken minél szélesebb körben legyen elérhető az italüzletek támogatása.

A 3 millió Ft-os forrásra az 1000-2000 fő közötti települések olyan, lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzleteinek üzemeltetői adhatják be igénylésüket, amelyek egész évben nyitva tartanak és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrálták magukat. A szolgáltatók június 16-ig az NTAK rendszerén keresztül jelentkezhetnek, és a pályázati folyamat során ügyfélszolgálat is segíti őket. A felhívás május 26-tól érhető el a kisfaludyprogram.hu weboldalon.


Fotó: Depositphotos

A cél az, hogy a támogatás egyszerű jelentkezés és gyors ügyintézés mellett hatékonyan járuljon hozzá újabb falusi sörözők, borozók, presszók fejlesztéséhez, ezzel is erősítve a vidéki települések közösségeit és népességmegtartó képességét.

Ezért az új kiírás megjelenésével egyidejűleg továbbra is nyitva áll a lehetőség a 1000-2000 fő közötti településeken működő, NTAK-ban regisztrált, lezárt üzleti évvel már rendelkező kiskocsmák támogatására is. Bár a számukra meghirdetett felhívás eredeti határideje május 23. volt, a hosszabbítás lehetővé teszi, hogy ezek a szolgáltatók is június 16-ig jelentkezhessenek az italüzletek fejlesztését szolgáló forrásra.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.