Kibővült a pályázható kocsmák köre

Vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak energiahatékonyságot növelő fejlesztésekre, marketingre, eszközbeszerzésre és működési költségre, akár munkabérre is azokon az ezer és kétezer fő közötti kistelepüléseken működő italüzletek is, amelyek egy éven belül kezdték meg üzemelésüket.

Az új felhívás a pályázatkezelő Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nzrt. által február végén a vidéki kiskocsmák üzemeltetői számára kiírt program újabb kiterjesztését jelenti, hogy az érintett kistelepüléseken minél szélesebb körben legyen elérhető az italüzletek támogatása.

A 3 millió Ft-os forrásra az 1000-2000 fő közötti települések olyan, lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzleteinek üzemeltetői adhatják be igénylésüket, amelyek egész évben nyitva tartanak és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrálták magukat. A szolgáltatók június 16-ig az NTAK rendszerén keresztül jelentkezhetnek, és a pályázati folyamat során ügyfélszolgálat is segíti őket. A felhívás május 26-tól érhető el a kisfaludyprogram.hu weboldalon.


Fotó: Depositphotos

A cél az, hogy a támogatás egyszerű jelentkezés és gyors ügyintézés mellett hatékonyan járuljon hozzá újabb falusi sörözők, borozók, presszók fejlesztéséhez, ezzel is erősítve a vidéki települések közösségeit és népességmegtartó képességét.

Ezért az új kiírás megjelenésével egyidejűleg továbbra is nyitva áll a lehetőség a 1000-2000 fő közötti településeken működő, NTAK-ban regisztrált, lezárt üzleti évvel már rendelkező kiskocsmák támogatására is. Bár a számukra meghirdetett felhívás eredeti határideje május 23. volt, a hosszabbítás lehetővé teszi, hogy ezek a szolgáltatók is június 16-ig jelentkezhessenek az italüzletek fejlesztését szolgáló forrásra.


Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.