Kié a Villányi borvidék legjobb stifoldere?

Két kategóriában osztottak ki díjakat: "A Villányi borvidék legjobb stifoldere 2015" díjat kapta Nagypál Róbert (Palkonya) és különdíjban részesült a Bock Hotel szarvas szalámija.

A szakmai zsűri gasztro bloggerekből, séfekből, helyi borászokból, zenészből és sajtóképviselőből állt. A bírálók: Nemesné Barbara, Szabó Eszter, Csíki Sándor, Kalmár László, Kozma Szabolcs, Nagypál József, Pauli Zoltán, Pesti Zoli és Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

A kóstolás anonim módon zajlott, 20-pontos rendszerben, egy kategóriában, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre jelezni kellett. A zsűri először kiválasztotta a TOP 10 szalámit, majd újrakóstolták és újrapontozták a legjobb tizet és a két pontozás összegéből alakult ki a végeredmény.

A LEGJOBB STIFI 33 minta közül:

1. Nagypál Róbert, Palkonya

2. Kozma Szabolcs, Vokány

3. Kozma Szabolcs, Vokány

A KÜLÖNDÍJAT a Bock Hotel szarvas szalámija nyerte.

Magas minőségű, változatos, izgalmas íz-világú termékeket neveztek be a készítők a versenyre, kiegyensúlyozott, erős mezőnyt alkotva, ezért a zsűrinek, idén jóval nehezebb dolga volt. - mondta Pauli Zoltán szervező - A versennyel azt a szándékot sikerült erősíteni, hogy ez a remek, házi termék eredetvédett, Dél- Baranyai különlegességként kerüljön vissza a köztudatba.

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Villányi Borvidék


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.