A szakmai zsűri gasztro bloggerekből, séfekből, helyi borászokból, zenészből és sajtóképviselőből állt. A bírálók: Nemesné Barbara, Szabó Eszter, Csíki Sándor, Kalmár László, Kozma Szabolcs, Nagypál József, Pauli Zoltán, Pesti Zoli és Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.
A kóstolás anonim módon zajlott, 20-pontos rendszerben, egy kategóriában, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre jelezni kellett. A zsűri először kiválasztotta a TOP 10 szalámit, majd újrakóstolták és újrapontozták a legjobb tizet és a két pontozás összegéből alakult ki a végeredmény.
A LEGJOBB STIFI 33 minta közül:
1. Nagypál Róbert, Palkonya
2. Kozma Szabolcs, Vokány
3. Kozma Szabolcs, Vokány
A KÜLÖNDÍJAT a Bock Hotel szarvas szalámija nyerte.
Magas minőségű, változatos, izgalmas íz-világú termékeket neveztek be a készítők a versenyre, kiegyensúlyozott, erős mezőnyt alkotva, ezért a zsűrinek, idén jóval nehezebb dolga volt. - mondta Pauli Zoltán szervező - A versennyel azt a szándékot sikerült erősíteni, hogy ez a remek, házi termék eredetvédett, Dél- Baranyai különlegességként kerüljön vissza a köztudatba.
Forrás: Vendég & Hotel
Forrás: Villányi Borvidék