Kié a Villányi borvidék legjobb stifoldere?

Két kategóriában osztottak ki díjakat: "A Villányi borvidék legjobb stifoldere 2015" díjat kapta Nagypál Róbert (Palkonya) és különdíjban részesült a Bock Hotel szarvas szalámija.

A szakmai zsűri gasztro bloggerekből, séfekből, helyi borászokból, zenészből és sajtóképviselőből állt. A bírálók: Nemesné Barbara, Szabó Eszter, Csíki Sándor, Kalmár László, Kozma Szabolcs, Nagypál József, Pauli Zoltán, Pesti Zoli és Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

A kóstolás anonim módon zajlott, 20-pontos rendszerben, egy kategóriában, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre jelezni kellett. A zsűri először kiválasztotta a TOP 10 szalámit, majd újrakóstolták és újrapontozták a legjobb tizet és a két pontozás összegéből alakult ki a végeredmény.

A LEGJOBB STIFI 33 minta közül:

1. Nagypál Róbert, Palkonya

2. Kozma Szabolcs, Vokány

3. Kozma Szabolcs, Vokány

A KÜLÖNDÍJAT a Bock Hotel szarvas szalámija nyerte.

Magas minőségű, változatos, izgalmas íz-világú termékeket neveztek be a készítők a versenyre, kiegyensúlyozott, erős mezőnyt alkotva, ezért a zsűrinek, idén jóval nehezebb dolga volt. - mondta Pauli Zoltán szervező - A versennyel azt a szándékot sikerült erősíteni, hogy ez a remek, házi termék eredetvédett, Dél- Baranyai különlegességként kerüljön vissza a köztudatba.

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Villányi Borvidék


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.