Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás

Többezer résztvevő mulatott együtt május 16-19 között megrendezett Avasi Borangoláson, ahol hét sztárborászat sokezer palack borát fogyasztották el.

A három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember mulatott együtt a hegyen 3 koncerthelyszínen, 80 egyéb helyszínen, 49 nyitott magánpincében és 17 sátornál.

Ők összesen 62 pincészet és 7 sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el, amit 7800 darab újrahasznosított pohárba töltöttünk.Május harmadik hétvégéjén 18 vendégváróhely finomságait kóstolhattál az odalátogatók, 70 fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik a hírek szerint 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását.

Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Fotó: Avasi Borangolás

A vasárnapi Más-napon pedig 20 kisAVASember született, akik elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást.

4600 wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, és összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán.

Az előkészületek és a megvalósítás során a logisztikus munkatársak 3500 kilométert tettek meg, ennek eredménye 2 elakadt autó, 2 defekt és 32 sáros láb.Végül pedig zöldülő fesztiválként a rendezők megszámolták, hogy hozzávetőlegesen 150 köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, 1600 darab 120 literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.