Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás

Többezer résztvevő mulatott együtt május 16-19 között megrendezett Avasi Borangoláson, ahol hét sztárborászat sokezer palack borát fogyasztották el.

A három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember mulatott együtt a hegyen 3 koncerthelyszínen, 80 egyéb helyszínen, 49 nyitott magánpincében és 17 sátornál.

Ők összesen 62 pincészet és 7 sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el, amit 7800 darab újrahasznosított pohárba töltöttünk.Május harmadik hétvégéjén 18 vendégváróhely finomságait kóstolhattál az odalátogatók, 70 fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik a hírek szerint 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását.

Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Fotó: Avasi Borangolás

A vasárnapi Más-napon pedig 20 kisAVASember született, akik elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást.

4600 wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, és összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán.

Az előkészületek és a megvalósítás során a logisztikus munkatársak 3500 kilométert tettek meg, ennek eredménye 2 elakadt autó, 2 defekt és 32 sáros láb.Végül pedig zöldülő fesztiválként a rendezők megszámolták, hogy hozzávetőlegesen 150 köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, 1600 darab 120 literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.