Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás

Többezer résztvevő mulatott együtt május 16-19 között megrendezett Avasi Borangoláson, ahol hét sztárborászat sokezer palack borát fogyasztották el.

A három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember mulatott együtt a hegyen 3 koncerthelyszínen, 80 egyéb helyszínen, 49 nyitott magánpincében és 17 sátornál.

Ők összesen 62 pincészet és 7 sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el, amit 7800 darab újrahasznosított pohárba töltöttünk.Május harmadik hétvégéjén 18 vendégváróhely finomságait kóstolhattál az odalátogatók, 70 fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik a hírek szerint 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását.

Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Fotó: Avasi Borangolás

A vasárnapi Más-napon pedig 20 kisAVASember született, akik elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást.

4600 wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, és összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán.

Az előkészületek és a megvalósítás során a logisztikus munkatársak 3500 kilométert tettek meg, ennek eredménye 2 elakadt autó, 2 defekt és 32 sáros láb.Végül pedig zöldülő fesztiválként a rendezők megszámolták, hogy hozzávetőlegesen 150 köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, 1600 darab 120 literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.