Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás

Többezer résztvevő mulatott együtt május 16-19 között megrendezett Avasi Borangoláson, ahol hét sztárborászat sokezer palack borát fogyasztották el.

A három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember mulatott együtt a hegyen 3 koncerthelyszínen, 80 egyéb helyszínen, 49 nyitott magánpincében és 17 sátornál.

Ők összesen 62 pincészet és 7 sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el, amit 7800 darab újrahasznosított pohárba töltöttünk.Május harmadik hétvégéjén 18 vendégváróhely finomságait kóstolhattál az odalátogatók, 70 fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik a hírek szerint 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását.

Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Az Avasi Borangolás megszámlálhatatlanul sok élménnyel
Fotó: Avasi Borangolás

A vasárnapi Más-napon pedig 20 kisAVASember született, akik elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást.

4600 wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, és összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán.

Az előkészületek és a megvalósítás során a logisztikus munkatársak 3500 kilométert tettek meg, ennek eredménye 2 elakadt autó, 2 defekt és 32 sáros láb.Végül pedig zöldülő fesztiválként a rendezők megszámolták, hogy hozzávetőlegesen 150 köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, 1600 darab 120 literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.