Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Szeptember 14-én tartották Budapesten a Corinthia Hotelben a Winelovers Wine Awards 2024 nemzetközi borverseny díjkiosztóját, ahol egyúttal bemutatták a 100 Legjobb magyar bor kiadványt is, melybe a borversenyen legjobban szerepelt borok kerülhettek be.

A Badacsonyi borvidék 9 borral került be a kiadványba, és még nagyobb büszkeségre ad okot, hogy badacsonyi tétel lett a legjobb rajnai rizling, a legjobb szürkebarát és a legjobb olaszrizling is az alábbi összesítésben:

  • 12. Gilvesy Pincészet/Tarányi Rajnai rizling 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb rajnai rizling különdíját,
  • 37. Éliás Birtok/Szürkebarát selection 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb szürkebarát különdíját,
  • 44. Illés Borászat/Badacsonyi Holdkő 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb olaszrizling különdíját,
  • 48. Villa Sandahl/Roses Darling 2022: aranyérem,
  • 57. Varga Pincészet/Aranymetszés Olaszrizling késői szüret 2022: aranyérem,
  • 62. Éliás Birtok/Fent a hegyen Rózsakő 2022: aranyérem,
  • 66. Varga Pincészet/Badacsonyi Kéknyelű 2006: aranyérem,
  • 75. Laposa Birtok/4Hegy Olaszrizling 2023: aranyérem,
  • 89. Villa Sandahl/Out of the Blue 2022: aranyérem.


Fotó: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület


A Badacsonyi borvidék szerencsés helyzetben van, hiszen az elmúlt közel 20 évben egy nagyon komoly minőségi munka indult el. Egyre több és egyre jobb borászatok képviseli Badacsonyt világszerte, bebizonyítva a boraikon keresztül, hogy a borvidék élen jár a minőségorientált borkészítésben. Nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre előkelőbb helyet foglal el a legismertebb, legjobb és legszerethetőbb borvidékek rangsorában. Egy biztos: a vulkanikus terroir-ral és évezredes történelmi múlttal rendelkező fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is páratlan lehetőségeket rejt.” – méltatta Éliás Csaba az eredményeket, aki a Badacsony-hegy déli dűlőin gazdálkodó Éliás Birtok tulajdonosa.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.