Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Szeptember 14-én tartották Budapesten a Corinthia Hotelben a Winelovers Wine Awards 2024 nemzetközi borverseny díjkiosztóját, ahol egyúttal bemutatták a 100 Legjobb magyar bor kiadványt is, melybe a borversenyen legjobban szerepelt borok kerülhettek be.

A Badacsonyi borvidék 9 borral került be a kiadványba, és még nagyobb büszkeségre ad okot, hogy badacsonyi tétel lett a legjobb rajnai rizling, a legjobb szürkebarát és a legjobb olaszrizling is az alábbi összesítésben:

  • 12. Gilvesy Pincészet/Tarányi Rajnai rizling 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb rajnai rizling különdíját,
  • 37. Éliás Birtok/Szürkebarát selection 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb szürkebarát különdíját,
  • 44. Illés Borászat/Badacsonyi Holdkő 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb olaszrizling különdíját,
  • 48. Villa Sandahl/Roses Darling 2022: aranyérem,
  • 57. Varga Pincészet/Aranymetszés Olaszrizling késői szüret 2022: aranyérem,
  • 62. Éliás Birtok/Fent a hegyen Rózsakő 2022: aranyérem,
  • 66. Varga Pincészet/Badacsonyi Kéknyelű 2006: aranyérem,
  • 75. Laposa Birtok/4Hegy Olaszrizling 2023: aranyérem,
  • 89. Villa Sandahl/Out of the Blue 2022: aranyérem.


Fotó: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület


A Badacsonyi borvidék szerencsés helyzetben van, hiszen az elmúlt közel 20 évben egy nagyon komoly minőségi munka indult el. Egyre több és egyre jobb borászatok képviseli Badacsonyt világszerte, bebizonyítva a boraikon keresztül, hogy a borvidék élen jár a minőségorientált borkészítésben. Nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre előkelőbb helyet foglal el a legismertebb, legjobb és legszerethetőbb borvidékek rangsorában. Egy biztos: a vulkanikus terroir-ral és évezredes történelmi múlttal rendelkező fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is páratlan lehetőségeket rejt.” – méltatta Éliás Csaba az eredményeket, aki a Badacsony-hegy déli dűlőin gazdálkodó Éliás Birtok tulajdonosa.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.