Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Szeptember 14-én tartották Budapesten a Corinthia Hotelben a Winelovers Wine Awards 2024 nemzetközi borverseny díjkiosztóját, ahol egyúttal bemutatták a 100 Legjobb magyar bor kiadványt is, melybe a borversenyen legjobban szerepelt borok kerülhettek be.

A Badacsonyi borvidék 9 borral került be a kiadványba, és még nagyobb büszkeségre ad okot, hogy badacsonyi tétel lett a legjobb rajnai rizling, a legjobb szürkebarát és a legjobb olaszrizling is az alábbi összesítésben:

  • 12. Gilvesy Pincészet/Tarányi Rajnai rizling 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb rajnai rizling különdíját,
  • 37. Éliás Birtok/Szürkebarát selection 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb szürkebarát különdíját,
  • 44. Illés Borászat/Badacsonyi Holdkő 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb olaszrizling különdíját,
  • 48. Villa Sandahl/Roses Darling 2022: aranyérem,
  • 57. Varga Pincészet/Aranymetszés Olaszrizling késői szüret 2022: aranyérem,
  • 62. Éliás Birtok/Fent a hegyen Rózsakő 2022: aranyérem,
  • 66. Varga Pincészet/Badacsonyi Kéknyelű 2006: aranyérem,
  • 75. Laposa Birtok/4Hegy Olaszrizling 2023: aranyérem,
  • 89. Villa Sandahl/Out of the Blue 2022: aranyérem.


Fotó: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület


A Badacsonyi borvidék szerencsés helyzetben van, hiszen az elmúlt közel 20 évben egy nagyon komoly minőségi munka indult el. Egyre több és egyre jobb borászatok képviseli Badacsonyt világszerte, bebizonyítva a boraikon keresztül, hogy a borvidék élen jár a minőségorientált borkészítésben. Nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre előkelőbb helyet foglal el a legismertebb, legjobb és legszerethetőbb borvidékek rangsorában. Egy biztos: a vulkanikus terroir-ral és évezredes történelmi múlttal rendelkező fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is páratlan lehetőségeket rejt.” – méltatta Éliás Csaba az eredményeket, aki a Badacsony-hegy déli dűlőin gazdálkodó Éliás Birtok tulajdonosa.


21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Szőlőültetvények  a klímabarát mezőgazdaságért

Szőlőültetvények a klímabarát mezőgazdaságért 

A kísérletben egy Balaton melletti borvidéken jelöltek ki két területet, ahol az ültetvényekben gyeppel fedett és rendszeresen tárcsázott sorközök váltják egymást.
 Reflektorfényben a hazai borkultúra

Reflektorfényben a hazai borkultúra  

Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be a vásárlóknak, például a megújult nemzetközi borválasztékuk egy részét, amelyet a fogyasztói igényekhez igazítottak.
Különleges fesztivál gasztrorajongóknak az Adria partján

Különleges fesztivál gasztrorajongóknak az Adria partján 

Az idei Good Food Festival ismét gasztronómiai paradicsommá varázsolja az Adria legikonikusabb városát.
Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje

Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje 

A süteményt először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.
Munch: ételpazarlási körkép

Munch: ételpazarlási körkép 

A Munch újabb mérföldkőhöz érkezett: már hárommillió meglepetés csomagot mentettek meg a pazarlástól.
Kürtöskalács illata lengi be az idei fesztivál helyszínét

Kürtöskalács illata lengi be az idei fesztivál helyszínét 

A kürtőskalács receptje német nyelvterületről került az erdélyi fejedelemségek udvarába, de egyes országokban más és más formában maradt fenn ez kelt tésztából készült fára tekert sütemény.
Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át

Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át 

Október 11-13. között a déli-part fővárosában rendezik a XI. Siófoki Halfesztivált.
Alakul a Bordói November Nagykóstoló  pincészeteinek névsora

Alakul a Bordói November Nagykóstoló pincészeteinek névsora 

Mutatjuk, mely borászatok azok, amelyek biztos jelen lesznek.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.