Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Szeptember 14-én tartották Budapesten a Corinthia Hotelben a Winelovers Wine Awards 2024 nemzetközi borverseny díjkiosztóját, ahol egyúttal bemutatták a 100 Legjobb magyar bor kiadványt is, melybe a borversenyen legjobban szerepelt borok kerülhettek be.

A Badacsonyi borvidék 9 borral került be a kiadványba, és még nagyobb büszkeségre ad okot, hogy badacsonyi tétel lett a legjobb rajnai rizling, a legjobb szürkebarát és a legjobb olaszrizling is az alábbi összesítésben:

  • 12. Gilvesy Pincészet/Tarányi Rajnai rizling 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb rajnai rizling különdíját,
  • 37. Éliás Birtok/Szürkebarát selection 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb szürkebarát különdíját,
  • 44. Illés Borászat/Badacsonyi Holdkő 2021: aranyérem, egyúttal megkapta a legjobb olaszrizling különdíját,
  • 48. Villa Sandahl/Roses Darling 2022: aranyérem,
  • 57. Varga Pincészet/Aranymetszés Olaszrizling késői szüret 2022: aranyérem,
  • 62. Éliás Birtok/Fent a hegyen Rózsakő 2022: aranyérem,
  • 66. Varga Pincészet/Badacsonyi Kéknyelű 2006: aranyérem,
  • 75. Laposa Birtok/4Hegy Olaszrizling 2023: aranyérem,
  • 89. Villa Sandahl/Out of the Blue 2022: aranyérem.


Fotó: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület


A Badacsonyi borvidék szerencsés helyzetben van, hiszen az elmúlt közel 20 évben egy nagyon komoly minőségi munka indult el. Egyre több és egyre jobb borászatok képviseli Badacsonyt világszerte, bebizonyítva a boraikon keresztül, hogy a borvidék élen jár a minőségorientált borkészítésben. Nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre előkelőbb helyet foglal el a legismertebb, legjobb és legszerethetőbb borvidékek rangsorában. Egy biztos: a vulkanikus terroir-ral és évezredes történelmi múlttal rendelkező fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is páratlan lehetőségeket rejt.” – méltatta Éliás Csaba az eredményeket, aki a Badacsony-hegy déli dűlőin gazdálkodó Éliás Birtok tulajdonosa.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.