Kolumbusz tojása: itt a szeletelt majonéz

Egy cég majonézszeletekkel tervezi megméretni magát a kényelmi termékekben korántsem szűkölködő japán élelmiszer-kiskereskedelemben.

Szeletelt majonéz árusításába kezd egy Bourbon nevű japán cég. A termék megjelenése tulajdonképpen nem egetrengető meglepetés; a társaság ugyanilyen kialakítású, elasztikus csokoládélapkákkal már korábban előrukkolt.

A módszer kidolgozásának ötletéhez a gyártót az a felismerés vezette, hogy a Nutellához hasonló kencék felvitelekor a kenyérkaréjok gyakorta szétesnek. Az ilyen krémek lapkaformában már sokkal kisebb rombolást hagynak maguk után.

Fontos tudni, hogy az új majonézszeletek ízesítettek. Első körben tonhal- és csípős tőkehalikra-zamatban fognak felbukkanni a piacon.


A lapkák főleg a szendvicsek összeállításakor ígérkeznek praktikusnak – a tészták tetejére rácsapva az előnyeik valószínűleg elolvadnak.

Egyeseket elcsüggeszthet, hogy – legalábbis egyelőre – csak a Japánban élő fogyasztók juthatnak majd hozzá a termékhez. Az értékesítés várhatóan március 2-án fog megkezdődni. A négyes kiszerelésért cserébe mai árfolyamon nagyjából 560, az ötösért pedig 690 forintnyi jent kell majd kifizetni a vásárlóknak.

A majonézlapkákkal párhuzamosan egyébként a csokiszelet egyik továbbfejlesztett változata, illetve egy bizonyos fehércsokis almavajszelet is eladósorba kerül, de lássuk be, az első kettő jelen esetben kétségkívül ellopja előlük a show-t és a (vigyázat, erőltetett vicc!) sót is.

Forrás: Store insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.