Szeletelt majonéz árusításába kezd egy Bourbon nevű japán cég. A termék megjelenése tulajdonképpen nem egetrengető meglepetés; a társaság ugyanilyen kialakítású, elasztikus csokoládélapkákkal már korábban előrukkolt.
A módszer kidolgozásának ötletéhez a gyártót az a felismerés vezette, hogy a Nutellához hasonló kencék felvitelekor a kenyérkaréjok gyakorta szétesnek. Az ilyen krémek lapkaformában már sokkal kisebb rombolást hagynak maguk után.
Fontos tudni, hogy az új majonézszeletek ízesítettek. Első körben tonhal- és csípős tőkehalikra-zamatban fognak felbukkanni a piacon.
A lapkák főleg a szendvicsek összeállításakor ígérkeznek praktikusnak – a tészták tetejére rácsapva az előnyeik valószínűleg elolvadnak.
Egyeseket elcsüggeszthet, hogy – legalábbis egyelőre – csak a Japánban élő fogyasztók juthatnak majd hozzá a termékhez. Az értékesítés várhatóan március 2-án fog megkezdődni. A négyes kiszerelésért cserébe mai árfolyamon nagyjából 560, az ötösért pedig 690 forintnyi jent kell majd kifizetni a vásárlóknak.
A majonézlapkákkal párhuzamosan egyébként a csokiszelet egyik továbbfejlesztett változata, illetve egy bizonyos fehércsokis almavajszelet is eladósorba kerül, de lássuk be, az első kettő jelen esetben kétségkívül ellopja előlük a show-t és a (vigyázat, erőltetett vicc!) sót is.
Forrás: Store insider