Kolumbusz tojása: itt a szeletelt majonéz

Egy cég majonézszeletekkel tervezi megméretni magát a kényelmi termékekben korántsem szűkölködő japán élelmiszer-kiskereskedelemben.

Szeletelt majonéz árusításába kezd egy Bourbon nevű japán cég. A termék megjelenése tulajdonképpen nem egetrengető meglepetés; a társaság ugyanilyen kialakítású, elasztikus csokoládélapkákkal már korábban előrukkolt.

A módszer kidolgozásának ötletéhez a gyártót az a felismerés vezette, hogy a Nutellához hasonló kencék felvitelekor a kenyérkaréjok gyakorta szétesnek. Az ilyen krémek lapkaformában már sokkal kisebb rombolást hagynak maguk után.

Fontos tudni, hogy az új majonézszeletek ízesítettek. Első körben tonhal- és csípős tőkehalikra-zamatban fognak felbukkanni a piacon.


A lapkák főleg a szendvicsek összeállításakor ígérkeznek praktikusnak – a tészták tetejére rácsapva az előnyeik valószínűleg elolvadnak.

Egyeseket elcsüggeszthet, hogy – legalábbis egyelőre – csak a Japánban élő fogyasztók juthatnak majd hozzá a termékhez. Az értékesítés várhatóan március 2-án fog megkezdődni. A négyes kiszerelésért cserébe mai árfolyamon nagyjából 560, az ötösért pedig 690 forintnyi jent kell majd kifizetni a vásárlóknak.

A majonézlapkákkal párhuzamosan egyébként a csokiszelet egyik továbbfejlesztett változata, illetve egy bizonyos fehércsokis almavajszelet is eladósorba kerül, de lássuk be, az első kettő jelen esetben kétségkívül ellopja előlük a show-t és a (vigyázat, erőltetett vicc!) sót is.

Forrás: Store insider


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.