Kolumbusz tojása: itt a szeletelt majonéz

Egy cég majonézszeletekkel tervezi megméretni magát a kényelmi termékekben korántsem szűkölködő japán élelmiszer-kiskereskedelemben.

Szeletelt majonéz árusításába kezd egy Bourbon nevű japán cég. A termék megjelenése tulajdonképpen nem egetrengető meglepetés; a társaság ugyanilyen kialakítású, elasztikus csokoládélapkákkal már korábban előrukkolt.

A módszer kidolgozásának ötletéhez a gyártót az a felismerés vezette, hogy a Nutellához hasonló kencék felvitelekor a kenyérkaréjok gyakorta szétesnek. Az ilyen krémek lapkaformában már sokkal kisebb rombolást hagynak maguk után.

Fontos tudni, hogy az új majonézszeletek ízesítettek. Első körben tonhal- és csípős tőkehalikra-zamatban fognak felbukkanni a piacon.


A lapkák főleg a szendvicsek összeállításakor ígérkeznek praktikusnak – a tészták tetejére rácsapva az előnyeik valószínűleg elolvadnak.

Egyeseket elcsüggeszthet, hogy – legalábbis egyelőre – csak a Japánban élő fogyasztók juthatnak majd hozzá a termékhez. Az értékesítés várhatóan március 2-án fog megkezdődni. A négyes kiszerelésért cserébe mai árfolyamon nagyjából 560, az ötösért pedig 690 forintnyi jent kell majd kifizetni a vásárlóknak.

A majonézlapkákkal párhuzamosan egyébként a csokiszelet egyik továbbfejlesztett változata, illetve egy bizonyos fehércsokis almavajszelet is eladósorba kerül, de lássuk be, az első kettő jelen esetben kétségkívül ellopja előlük a show-t és a (vigyázat, erőltetett vicc!) sót is.

Forrás: Store insider


Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.