Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is)

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontjá nyitott új vendéglátóhelyet. A P7 Pizza & Mantaro Café kínálatának alapját, a nevéből is adódóan a különleges pizzák és Mantaro kávékülönlegességek képezik.

A Svábhegyen található Jókai Klub a budapesti Hegyvidék egyik kulturális központja, hagyományos családi, kulturális és sport programokkal.

Az épületben található étterem kihasználatlanul, több évig zárva volt.

Azonban Kovács Lázár nagyon szereti a szakmai kihívásokat, kidolgozott egy olyan felújítási és üzemeltetési koncepciót, ami segíteni tud abban, hogy a Jókai Klub gasztronómiai szárnyát feltámasztva, a ház még több közösségi programot és élményt tudjon nyújtani a Hegyvidék lakosainak, valamint az idelátogató, a Normafán vagy a környéken kiránduló vendégek számára, írják ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott koözleményükben.

P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef
P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef

A cél egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása volt. A helyszín kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények kiszolgálására beltéren (színházterem, étterem, különterem) és kültéren (kert és gasztro udvar) egyaránt, és a hegyvidéki fekvésének köszönhetően hangulatos terasszal is rendelkezik. A kínálat tekintetében a sztárséf

a P7 Pizzára és a Mantaro kávékülönlegességekre alakította ki a hely koncepcióját.

Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef
Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef

A vendéglátóhely a P7 Pizza nevet a 2022-ben, Olaszországban, a Pármai Pizza Világbajnokságon elért 7. helyezésről kapta, amelyet Kovács Lázár és Damu László közösen, egy csapatban értek el. A világbajnokságon  bemutatott pizza tésztájának átdolgozott verzióját természetesen meg is lehet kóstolni a kávézóban.

A sztárséf a zártkörű rendezvények mellett fontosnak tartja azt is, hogy a Jókai Klub lelkes csapatával olyan közös rendezvényeket, tematikus fesztiválokat, gasztronómiai bemutatókat szervezzenek a Jókai Gasztro Udvarban, amelyek középpontjában a hagyományőrzés áll – legyen az zene, tánc, kolbásztöltés vagy éppen bográcsozás.

Az első nagyobb volumenű közösségi esemény

a Szeptemberfeszt lesz, amely a Sváb Hagyományőrző Egyesülettel közösen, 2024. szeptember 13-14-15-én kerül megrendezésre. Újjáélesztésve a régi, svábhegyi hagyományt, klasszikus kolbász- és sörfesztivál tematikával, sváb, bajor, ír népzenével, táncházzal egybekötve, ingyenes belépéssel.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.