Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is)

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontjá nyitott új vendéglátóhelyet. A P7 Pizza & Mantaro Café kínálatának alapját, a nevéből is adódóan a különleges pizzák és Mantaro kávékülönlegességek képezik.

A Svábhegyen található Jókai Klub a budapesti Hegyvidék egyik kulturális központja, hagyományos családi, kulturális és sport programokkal.

Az épületben található étterem kihasználatlanul, több évig zárva volt.

Azonban Kovács Lázár nagyon szereti a szakmai kihívásokat, kidolgozott egy olyan felújítási és üzemeltetési koncepciót, ami segíteni tud abban, hogy a Jókai Klub gasztronómiai szárnyát feltámasztva, a ház még több közösségi programot és élményt tudjon nyújtani a Hegyvidék lakosainak, valamint az idelátogató, a Normafán vagy a környéken kiránduló vendégek számára, írják ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott koözleményükben.

P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef
P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef

A cél egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása volt. A helyszín kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények kiszolgálására beltéren (színházterem, étterem, különterem) és kültéren (kert és gasztro udvar) egyaránt, és a hegyvidéki fekvésének köszönhetően hangulatos terasszal is rendelkezik. A kínálat tekintetében a sztárséf

a P7 Pizzára és a Mantaro kávékülönlegességekre alakította ki a hely koncepcióját.

Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef
Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef

A vendéglátóhely a P7 Pizza nevet a 2022-ben, Olaszországban, a Pármai Pizza Világbajnokságon elért 7. helyezésről kapta, amelyet Kovács Lázár és Damu László közösen, egy csapatban értek el. A világbajnokságon  bemutatott pizza tésztájának átdolgozott verzióját természetesen meg is lehet kóstolni a kávézóban.

A sztárséf a zártkörű rendezvények mellett fontosnak tartja azt is, hogy a Jókai Klub lelkes csapatával olyan közös rendezvényeket, tematikus fesztiválokat, gasztronómiai bemutatókat szervezzenek a Jókai Gasztro Udvarban, amelyek középpontjában a hagyományőrzés áll – legyen az zene, tánc, kolbásztöltés vagy éppen bográcsozás.

Az első nagyobb volumenű közösségi esemény

a Szeptemberfeszt lesz, amely a Sváb Hagyományőrző Egyesülettel közösen, 2024. szeptember 13-14-15-én kerül megrendezésre. Újjáélesztésve a régi, svábhegyi hagyományt, klasszikus kolbász- és sörfesztivál tematikával, sváb, bajor, ír népzenével, táncházzal egybekötve, ingyenes belépéssel.

 


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.