Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is)

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontjá nyitott új vendéglátóhelyet. A P7 Pizza & Mantaro Café kínálatának alapját, a nevéből is adódóan a különleges pizzák és Mantaro kávékülönlegességek képezik.

A Svábhegyen található Jókai Klub a budapesti Hegyvidék egyik kulturális központja, hagyományos családi, kulturális és sport programokkal.

Az épületben található étterem kihasználatlanul, több évig zárva volt.

Azonban Kovács Lázár nagyon szereti a szakmai kihívásokat, kidolgozott egy olyan felújítási és üzemeltetési koncepciót, ami segíteni tud abban, hogy a Jókai Klub gasztronómiai szárnyát feltámasztva, a ház még több közösségi programot és élményt tudjon nyújtani a Hegyvidék lakosainak, valamint az idelátogató, a Normafán vagy a környéken kiránduló vendégek számára, írják ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott koözleményükben.

P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef
P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef

A cél egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása volt. A helyszín kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények kiszolgálására beltéren (színházterem, étterem, különterem) és kültéren (kert és gasztro udvar) egyaránt, és a hegyvidéki fekvésének köszönhetően hangulatos terasszal is rendelkezik. A kínálat tekintetében a sztárséf

a P7 Pizzára és a Mantaro kávékülönlegességekre alakította ki a hely koncepcióját.

Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef
Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef

A vendéglátóhely a P7 Pizza nevet a 2022-ben, Olaszországban, a Pármai Pizza Világbajnokságon elért 7. helyezésről kapta, amelyet Kovács Lázár és Damu László közösen, egy csapatban értek el. A világbajnokságon  bemutatott pizza tésztájának átdolgozott verzióját természetesen meg is lehet kóstolni a kávézóban.

A sztárséf a zártkörű rendezvények mellett fontosnak tartja azt is, hogy a Jókai Klub lelkes csapatával olyan közös rendezvényeket, tematikus fesztiválokat, gasztronómiai bemutatókat szervezzenek a Jókai Gasztro Udvarban, amelyek középpontjában a hagyományőrzés áll – legyen az zene, tánc, kolbásztöltés vagy éppen bográcsozás.

Az első nagyobb volumenű közösségi esemény

a Szeptemberfeszt lesz, amely a Sváb Hagyományőrző Egyesülettel közösen, 2024. szeptember 13-14-15-én kerül megrendezésre. Újjáélesztésve a régi, svábhegyi hagyományt, klasszikus kolbász- és sörfesztivál tematikával, sváb, bajor, ír népzenével, táncházzal egybekötve, ingyenes belépéssel.

 


Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.
Bolladoro:  ahol az étel és a kultúra találkozik

Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik 

A Bolladoro nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.