Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is)

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontjá nyitott új vendéglátóhelyet. A P7 Pizza & Mantaro Café kínálatának alapját, a nevéből is adódóan a különleges pizzák és Mantaro kávékülönlegességek képezik.

A Svábhegyen található Jókai Klub a budapesti Hegyvidék egyik kulturális központja, hagyományos családi, kulturális és sport programokkal.

Az épületben található étterem kihasználatlanul, több évig zárva volt.

Azonban Kovács Lázár nagyon szereti a szakmai kihívásokat, kidolgozott egy olyan felújítási és üzemeltetési koncepciót, ami segíteni tud abban, hogy a Jókai Klub gasztronómiai szárnyát feltámasztva, a ház még több közösségi programot és élményt tudjon nyújtani a Hegyvidék lakosainak, valamint az idelátogató, a Normafán vagy a környéken kiránduló vendégek számára, írják ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott koözleményükben.

P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef
P7 Pizza & Mantaro Café / Forrás. Lázár Chef

A cél egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása volt. A helyszín kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények kiszolgálására beltéren (színházterem, étterem, különterem) és kültéren (kert és gasztro udvar) egyaránt, és a hegyvidéki fekvésének köszönhetően hangulatos terasszal is rendelkezik. A kínálat tekintetében a sztárséf

a P7 Pizzára és a Mantaro kávékülönlegességekre alakította ki a hely koncepcióját.

Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef
Kovács Lázár szereti az új kihívásokat / Forrás: Lázár Chef

A vendéglátóhely a P7 Pizza nevet a 2022-ben, Olaszországban, a Pármai Pizza Világbajnokságon elért 7. helyezésről kapta, amelyet Kovács Lázár és Damu László közösen, egy csapatban értek el. A világbajnokságon  bemutatott pizza tésztájának átdolgozott verzióját természetesen meg is lehet kóstolni a kávézóban.

A sztárséf a zártkörű rendezvények mellett fontosnak tartja azt is, hogy a Jókai Klub lelkes csapatával olyan közös rendezvényeket, tematikus fesztiválokat, gasztronómiai bemutatókat szervezzenek a Jókai Gasztro Udvarban, amelyek középpontjában a hagyományőrzés áll – legyen az zene, tánc, kolbásztöltés vagy éppen bográcsozás.

Az első nagyobb volumenű közösségi esemény

a Szeptemberfeszt lesz, amely a Sváb Hagyományőrző Egyesülettel közösen, 2024. szeptember 13-14-15-én kerül megrendezésre. Újjáélesztésve a régi, svábhegyi hagyományt, klasszikus kolbász- és sörfesztivál tematikával, sváb, bajor, ír népzenével, táncházzal egybekötve, ingyenes belépéssel.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.