Közöset alkotott a Herendi és a Gresham

A város egyik legszebb épületében működő luxusszálloda és – koktélbár különleges együttműködésre lépett az ország egyik legnívósabb porcelánmanufaktúrájával.

A budapesti Gresham Palotában Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója közösen mutatták be Magyarország első kézműves szecessziós koktélbárjának, a Múzsa és Herendi Porcelánmanufaktúra közös együttműködését.

Időutazásra hív a város első luxus koktélbárja: az enteriőr, az ételek, italok, a kiszolgálás mind a város aranykorát, a századfordulót idézik. A múlt századeleji cukrászremekeket is megkóstolhatjuk itt – modern köntösben. Menyhárt Attila cukrászséfnek a vérében van a szakma: követte nagyapja és dédapja útját, aki nem mellesleg József főherceg főszakácsa és -cukrásza is volt. Most a Múzsában olyan különleges ázsiai alapanyagokból készít édességeket, amelyeket sehol máshol nem kóstolhatunk a városban. De nem csak a sütemények különlegesek – a porcelán is, amin érkeznek. A desszertkülönlegességeket a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett porcelánjain kínálják. És hogy miért olyan különleges e készlet? Mert az egész világon egyedül csak itt, a Four Seasons Gresham Palotában és a Buckhingam Palotában használják.

„Mikor megálmodtuk a Múzsát, az ország gazdag kulturális örökségéből inspirálódtunk, elsődleges célunk volt, hogy bemutassuk az itt élő tehetséges művészek munkáit – mondta Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója. – Ezért dolgoztunk együtt helyi cégekkel a bár megépítésén, kértünk magyar tervezőt az egyenruha megalkotására és az üvegáru megálmodására. Helyi alapanyagokból készülnek a koktélok és az ételek is, a bár összes dolgozója magyar. Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az ételeket Herendi porcelánon tálaljuk majd: a termékek minősége, részletgazdagsága és a csapat kiváló munkája, ügyessége felülmúlhatatlan. A közös munka gyümölcséről, a GRAM szettről – bátran kijelenthetjük, pontosan olyan különleges és páratlan lett, mint amilyennek elképzeltük.”

A GRAM különlegessége a Gresham palota mozaikjai által ihletett pikkelyes minta. E minták egymás felé közeledve a lobbira emlékeztetnek, a keret pedig a Múzsa arany-türkiz színvilágát idézi. „Vannak pillanatok, amelyek a jelenben születnek, de a jövőt építik. - mondta dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. - Amikor évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy a Four Seasons Gresham Hotel és a Herendi porcelán randevút ad egymásnak, akkor tudtuk, hogy az együttműködésünkből érték születik. Egy világhírű porcelán és egy világhírű hotel ad a jövőben egymásnak randevút Budapest szívében, amelyet a mai napon aláírásunkkal is megerősítettünk. Egyedi, kézi készítésű Herendit terveztünk, egyedi helyre a Gresham-be. A Gresham minta tradíciói a 19. századi távol-keleti motívumokhoz nyúlik vissza, a 21. századi innovációt pedig Vilmos herceg és Kate hercegnő angliai esküvőjére nászajándékként átadott herendi Royal Garden minta részletei adják.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.