Fenntarthatósági jelentést készített a Borsodi

 A vállalat közleménye szerint a tavaly megkezdett, 12 millió eurós fejlesztés hamarosan 1,8 millió hektoliterről 2,5 millió hektoliterre bővítheti a bőcsi üzem éves termelést. Ekkora mennyiség már nemzetközi szinten is jelentős, ezért arra számítanak, hogy az amerikai tulajdonos, a Molson Coors Company a borsodi településen régiós gyártási központot alakíthat ki. A vállalat bemutatta első fenntarthatósági jelentését is.  

A beruházás a vízfelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást is mérsékli. A vállalat történetében először fenntarthatósági jelentést is készítettek, amelyből kiderül, hogy a 2020-ra vállalt zéró hulladéklerakás már tavaly teljesült. A közlemény szerint mindez a sörgyár fenntarthatóság iránti elkötelezettségét jelzi.

Vuleta Zsolt ügyvezető kiemelte, hogy a Borsodi Sörgyár bővülése tavaly meghaladta piaci átlagot. Az értékesítés mennyisége 3 százalékkal, az árbevétel 11,2 százalékkal nőtt éves összehasonlításban - írták. Az ellátási lánc igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt évben átalakult a vállalat logisztikai rendszere, a munkavállalók száma pedig 10 százalékkal bővült. Szilva János a közlemény szerint arra számít, hogy a fejlesztések nem csupán a növekvő belföldi fogyasztást fedezhetik, de a cseh és a horvát piacra is eljuttathatják a gyár termékeit.


A Borsodi Sörgyár Kft. 2017-ben csaknem 35,6 milliárd forint nettó árbevételt ért el belföldi, és 1,2 milliárd forintot külföldi értékesítésekből. Tavaly 39 milliárd forintra, illetve 1,8 milliárd forintra bővültek a bevételek. A vállalat vesztesége 606 millió forintról 147 millió forintra csökkent tavaly a nyilvános cégadatok szerint.

Szilva János, a Borsodi Sörgyár ellátási lánc igazgatója a beruházás kapcsán kiemelte:
„A most átadott gyártósor egy új korszak kezdetét jelenti a bőcsi üzem történetében, hiszen lehetőségünk nyílik arra, hogy a hazai, növekvő igények kiszolgálása mellett olyan piacokat lássunk el kiemelkedő minőségű termékeinkkel, mint a cseh vagy a horvát. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak meg tudjunk felelni, az elmúlt év során átalakítottuk a logisztikai rendszerünket, és mintegy 10%-kal bővítettük a gyár személyi állományát. Az új gyártósor átadása ugyanakkor a fenntarthatósági célkitűzéseink elérésében is egy újabb mérföldkő, hiszen a korszerű berendezésnek köszönhetően jelentősen csökkenthetjük többek között az üzemi energiafelhasználást.”

Az új gyártósorral tehát a Borsodi Sörgyár ökológiai lábnyoma is jelentősen csökkenni fog, elsősorban a kisebb szén-dioxid kibocsátás, másfelől a hatékonyabb vízfelhasználásnak köszönhetően. A Borsodi a fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettség jegyében idén először adta ki fenntarthatósági jelentését. Ennek kapcsán

Besze Ágnes a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője kiemelte:
„Mi a Borsodi Sörgyárnál hiszünk benne, hogy a hosszú távú üzleti céljainkat akkor érhetjük el, ha a működésünk során biztosítjuk, hogy a környezetünk megóvásával, sőt fejlesztésével tesszük mindezt. Ezért vállalatunk működésének kulcsfontosságú részét képezi a környezeti hatások csökkentése, továbbá kiemelten fontos a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése. Az idén kiadott fenntarthatósági jelentésünk az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseinket foglalja össze. Büszkék vagyunk rá, hogy van olyan hosszútávú célkitűzésünk, melyet rekordidő alatt már teljesítettünk: 2018-ban elértük a 2020-ra kitűzött gyártásból fakadó zéró hulladéklerakási célunkat és ez már az első riportunkban is szerepelhet.

A Borsodi Sörgyár az idei év kapcsán kiemelte, hogy mind a sörpiac, mind a vállalat eredményei biztatóak, láthatóan folytatódik a tavalyi évben megindult trend, így pozitív várakozással tekintenek a nyári szezon elé.

Forrás: Forrás: Store Insider


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az ebédidő után immár vacsorázóhelyként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóegység.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.