Fenntarthatósági jelentést készített a Borsodi

 A vállalat közleménye szerint a tavaly megkezdett, 12 millió eurós fejlesztés hamarosan 1,8 millió hektoliterről 2,5 millió hektoliterre bővítheti a bőcsi üzem éves termelést. Ekkora mennyiség már nemzetközi szinten is jelentős, ezért arra számítanak, hogy az amerikai tulajdonos, a Molson Coors Company a borsodi településen régiós gyártási központot alakíthat ki. A vállalat bemutatta első fenntarthatósági jelentését is.  

A beruházás a vízfelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást is mérsékli. A vállalat történetében először fenntarthatósági jelentést is készítettek, amelyből kiderül, hogy a 2020-ra vállalt zéró hulladéklerakás már tavaly teljesült. A közlemény szerint mindez a sörgyár fenntarthatóság iránti elkötelezettségét jelzi.

Vuleta Zsolt ügyvezető kiemelte, hogy a Borsodi Sörgyár bővülése tavaly meghaladta piaci átlagot. Az értékesítés mennyisége 3 százalékkal, az árbevétel 11,2 százalékkal nőtt éves összehasonlításban - írták. Az ellátási lánc igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt évben átalakult a vállalat logisztikai rendszere, a munkavállalók száma pedig 10 százalékkal bővült. Szilva János a közlemény szerint arra számít, hogy a fejlesztések nem csupán a növekvő belföldi fogyasztást fedezhetik, de a cseh és a horvát piacra is eljuttathatják a gyár termékeit.


A Borsodi Sörgyár Kft. 2017-ben csaknem 35,6 milliárd forint nettó árbevételt ért el belföldi, és 1,2 milliárd forintot külföldi értékesítésekből. Tavaly 39 milliárd forintra, illetve 1,8 milliárd forintra bővültek a bevételek. A vállalat vesztesége 606 millió forintról 147 millió forintra csökkent tavaly a nyilvános cégadatok szerint.

Szilva János, a Borsodi Sörgyár ellátási lánc igazgatója a beruházás kapcsán kiemelte:
„A most átadott gyártósor egy új korszak kezdetét jelenti a bőcsi üzem történetében, hiszen lehetőségünk nyílik arra, hogy a hazai, növekvő igények kiszolgálása mellett olyan piacokat lássunk el kiemelkedő minőségű termékeinkkel, mint a cseh vagy a horvát. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak meg tudjunk felelni, az elmúlt év során átalakítottuk a logisztikai rendszerünket, és mintegy 10%-kal bővítettük a gyár személyi állományát. Az új gyártósor átadása ugyanakkor a fenntarthatósági célkitűzéseink elérésében is egy újabb mérföldkő, hiszen a korszerű berendezésnek köszönhetően jelentősen csökkenthetjük többek között az üzemi energiafelhasználást.”

Az új gyártósorral tehát a Borsodi Sörgyár ökológiai lábnyoma is jelentősen csökkenni fog, elsősorban a kisebb szén-dioxid kibocsátás, másfelől a hatékonyabb vízfelhasználásnak köszönhetően. A Borsodi a fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettség jegyében idén először adta ki fenntarthatósági jelentését. Ennek kapcsán

Besze Ágnes a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője kiemelte:
„Mi a Borsodi Sörgyárnál hiszünk benne, hogy a hosszú távú üzleti céljainkat akkor érhetjük el, ha a működésünk során biztosítjuk, hogy a környezetünk megóvásával, sőt fejlesztésével tesszük mindezt. Ezért vállalatunk működésének kulcsfontosságú részét képezi a környezeti hatások csökkentése, továbbá kiemelten fontos a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése. Az idén kiadott fenntarthatósági jelentésünk az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseinket foglalja össze. Büszkék vagyunk rá, hogy van olyan hosszútávú célkitűzésünk, melyet rekordidő alatt már teljesítettünk: 2018-ban elértük a 2020-ra kitűzött gyártásból fakadó zéró hulladéklerakási célunkat és ez már az első riportunkban is szerepelhet.

A Borsodi Sörgyár az idei év kapcsán kiemelte, hogy mind a sörpiac, mind a vállalat eredményei biztatóak, láthatóan folytatódik a tavalyi évben megindult trend, így pozitív várakozással tekintenek a nyári szezon elé.

Forrás: Forrás: Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.