Lázadás Nagykanizsán

Egy nagykanizsai vendéglátósnál betelt a pohár. Hiába a továbbra is érvényben lévő kormányzati szintű tiltás, úgy döntöttek, február 1-vel kinyitnak, és helyben fogyasztást is kínálnak. Ezzel azonban nagyban veszélyeztetik nemcsak a maguk, hanem vendégeik egészségét is. A következő nyilvános bejegyzést tették ki elhatározásukkal kapcsolatban közösségi oldalukra.

 
"Kedves Vendégeink!
2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!
Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovàbb tàmogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!
Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beoltatja magát mindenki és aztán megszünnek a korlátozások!
Mi ezt nem kívànjuk megvárni!
Amíg egy multiban tolonganak az emberek, és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk, az se legyen az!
A február 1-i nyitásunkkal is szeretnénk kifejezni a Covid miatt kialakult intézkedések egyet nem értését, és nem buzdítva hanem támogatva a normális élet újból való elindítását!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok elhelyezése alapból 1,5 m túl vannak!
Kellemes időtöltést kívánunk! A NORMÁLIS ÉLET REMÉNYÉBÉN, sok erőt kíván a Resti vezetősége és dolgozói!"
 
x x x
 
Szerkesztőségünk véleménye szerint a nagykanizsaiak nyitási terve meggondolatlan lépés a mai covid-helyzetben, és egyáltalán nem követésre méltó. Azonban azzal mi is egyetértünk, hogy a kormány által nyújtott támogatás mértéke az ágazatnak korántsem olyan mértékű, amiből túlélhetik a szakma szereplői ezt a több hónapos bezárási időszakot (ha nincs elegendő saját tartalékuk), és köszönőviszonyban sincs az állami támogatás mértéke a környező országokban közzétett állami mentőövek nagyságával, az ottani kormányzati segítségek, anyagi támogatások összegével. 

Forrás: Facebook / Turizmus Online


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.