Levéltányér grillpartihoz?

Egy német start up megoldotta a grillezés utáni piszkos tányérok problémáját: 28 nap alatt lebomló, levélből készült tányérokat készítettek - írja a hvg.hu.

A kerti partik és a közös piknikezések legnagyobb hátránya a mosogatás, illetve a takarítás, míg a műanyag vagy papírtányérokkal pedig hihetetlen, mennyi szemetet tudunk létrehozni egyetlen grillezés alatt. Ennek ellensúlyxozására született meg a minden értelemben zöld, 28 nap alatt lebomló, levélből készült eldobható tányérok ötlete Pedram Zolgadri és Carolin Fiechter fejében – írja a Lost At E Minor.

 

A németországi Leaf-Republicnál olyan tálakat és tányérokat készítenek, amelyek nagyjából egy almacsutkával egyidőben komposztálódnak. Pálmalevél-rostokból készült még a cérna is, így a készítők büszkén mondják, hogy a tányérok sem műanyagot, sem ragasztót vagy egyéb szintetikus anyagot nem tartalmaznak. A három réteg közül kettő „csak” levél, a középső pedig levelekből készült papír, viszont teljesen vízálló.

Az alkotók a Kickstarteren gyűjtenek további pénzt a fejlesztésre és gyártásra, céljuk, hogy az eldobható tányérok mellett dobozokat is gyártsanak, amelyekben magukkal vihetjük az ételünket. A vágyott 50 ezer euróból 36 ezer gyűlt eddig össze – de még hátravan 6 nap. Ha mi is beszállnánk, jó tudni, hogy minél nagyobb összeget adományozunk, annál több levéltányért is kapunk a választott méretben.

Forrás: hvg.hu

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.