Indul a Bocuse d'Or, pénteken a magyarokért szoríthatunk

Mint arról már korábban hírt adtunk, október 15-16-án rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn.

Hazánkat a budapesti döntő győztese, a Babel Étterem egykori séfje, Veres István képviseli. A zsűri tagjai között Széll Tamás, korábbi Bocuse d’Or Europe-győztes is szerepel.

A Saku Suurhallban rendezett kétnapos verseny célja, hogy kiválassza a tíz legjobb séfet, aki bekerül a 2021 júniusában, Lyonban tartott világdöntő mezőnyébe. A Covid-19 miatt bevezetett korlátozások hatására az idei program másképpen alakul: a tervezett 20 indulóból végül 16 ország képviselői zárt ajtók mögött mérhetik össze tudásukat, a közönség részvétele nélkül, kizárólag a szakmai zsűri jelenlétében.

„Észtország egyelőre egy kevésbé ismert szereplő a gasztronómia térképén. A helyszín kiválasztásával a Bocuse d’Or tanúbizonyságot tett az egyre gyarapodó, új kulináris örökséggel rendelkező nemzetek melletti elköteleződéséről”, mondta Paolo Passoni, a Sanpellegrino nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.

A hetedik alkalommal megrendezett verseny pénteki napján a magyar versenyzőért is szoríthatunk: Veres István, a Babel Étterem egykori séfje februárban ért el első helyezést a budapesti döntőn, amellyel biztosította helyét az európai fordulóban.

Veres István mellett számos tehetséges séf is megméretteti magát, köztük a S.Pellegrino Young Chef 2019-2021 döntőse, Alessandro Bergamo.

A kétnapos kihívás után a zsűrire legnagyobb hatást gyakorló 10 nemzet képviselői jutnak be a végső döntőbe. A zsűriben helyet kapott Széll Tamás, Michelin-csillagos séf is, aki 2012-ben elsőként képviselte Magyarországot a rangos világverseny döntőjén, majd 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett kontinentális döntőjét.

A Bocuse d’Or Europe 2020 online közvetítését a FineDiningLovers digitális magazin oldalán lehet követni, amelyet a S.Pellegrino és az Acqua Panna indított a gasztronómia rajongóinak.

Forrás: Flow pr


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.