Magyar csapat indul a Pizza Világbajnokságon

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában:klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést.

A magyar csapat neve: Piaggio Pizza Porter Team Hungary, a csapat tagjai, Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők: Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.

 

Kovács Lázár pizza séf és Damu László konyhai séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.

A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A magyar csapat magyar alapanyagok felhasználásával fogja elkészíteni a versenypizzákat.

„A versenyen való részvétel célja többek között a magyar minőségi alapanyagok népszerűsítése. Ilyen a TRIVEGA édes eper paradicsom, amelynek cukorfoka vetekszik az olasz paradicsomokéval, a TEBIKE pálpusztai sajt, illetve nem utolsó sorban a YESS! pizzaszósz. A TEBIKE pálpusztai sajt különleges és intenzív ízvilága a terveink szerint változatosságot és nem kis meglepetést fog nyújtani a zsűrinek" , mondta a verseny kapcsán Lázár.

A versenyzők két pizzával készülnek. „Az egyik egy ázsiai fűszereket és ízvilágot felvonultató pizza lesz, a másik pedig egy húsmentes pizza, amiben a grillezett zöldségek, a kerti fűszerek kapnak igazán nagy figyelme", tette hozzá Lázár Chef.

 

 

Forrás: Lázár Chef / Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.