Magyar pezsgő ért el világsikert

Harmadjára került be a világ legjobb, aranyérmes pezsgői, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő.

A Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország.

A Burgundiában 19. alkalommal megtartott megmérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, s a Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett – derül ki a Törley Pezsgőpincészet sajtóközleményéből

A pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők hoztak haza.

A Hungaria Rose Extra Dry pezsgő

Ezt a pezsgőt a játékos gyümölcsösség jellemzi. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. A francia macaron például remekül párosítható ezzel a buborékos tétellel. 

A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere egész évben töretlen a magyar fogyasztók körében. Annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít (ahogy a bor esetében is), ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók – az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória jelenleg.  


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.