Magyar serfőző készíti a brit királyi sört

Erzsébet királynő trónra lépésének 60. évfordulóját ünnepli az idén. Mivel új szelek fújnak -csak Erzsébet a régi- az uralkodó és férje, teljes sziget kört fut, hogy tiszteletét tegye az alattvalók körében, és mint egy igazi sztár városról-városra turnézik - írja a Konyhapecér.

A királynő is kitesz magáért, elvégre is az ő korában egy ilyen maraton nem kis teljesítmény, de a britek viszonozzák is ezt a tiszteletre méltó teljesítményt, ahogy csak tudják.
Lezárnak városrészeket, tereket, katedrálisokat, és türelemmel várják Őfelségét kicsi zászlókat, és nagy virágokat lobogtatva a kezükben az út szélén, illetve a helyi rendezvények minden egyes pillanata az uralkodó iránt érzett tisztelet és rajongás jegyében zajlik. Ha már kellően ünnepi hangulatban van mindenki, akkor lerántom a leplet, hogy miért is rajongok én az eseménnyel kapcsolatban - írja a Konyhapecér blog szerzője.

Van egy kicsi település Anglia déli részén, amelynek van egy sörfőzdéje, amely szintén készül a jubileumra, méghozzá úgy, hogy egy teljes főzetet csak a Diamond jubilee-re készít.. Na ez addig elég szokványosan hangzik az előzőek ismeretében.

Csakhogy! Ennek a sörfőzdének a sörfőzője egy magyar férfi: Horváth Tibor. Na így már érdekesebb nem? Mennyire klassz dolog már, hogy az Angol királynőnek egy angol sörfőzdében egy magyar sörfőző készíti a sört. A királynő meglátogatja a sörsátrat, és bár Ő maga nem iszik, rossz nyelvek szerint majd Károly herceg fogyasztásával kijön egy átlagos családi sörfogyasztás. Legyünk tekintettel arra, hogy ők britek, és jóval komolyabb hagyományai vannak ennek a nemzeti sportnak.

"Ezt majd a végén meg lehet próbálni felemelni!, De csak keveseknek fog sikerülni..."" " Tibor, lelkesen kalauzolja a sörfőzdében a látogatókat, merthogy ott vannak szervett sörfőzde látogatások is.
Ezért is furcsa, hogy Tibor, magyar létére sörfőző mesteri pozíciót vívott ki magának egy olyan piacon, ahol vannak akik már csecsemőként anyatej helyett barna sörön, és cideren nevelkedve szívják magukba a tapasztalatot. Tibor egy kis zalai faluból, megkerülve a világot jutott a RAMSBURY BREWERY-ig. Onnan pedig most II. Erzsébetig. (forrás: Konyhapecér)


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.