Magyar serfőző készíti a brit királyi sört

Erzsébet királynő trónra lépésének 60. évfordulóját ünnepli az idén. Mivel új szelek fújnak -csak Erzsébet a régi- az uralkodó és férje, teljes sziget kört fut, hogy tiszteletét tegye az alattvalók körében, és mint egy igazi sztár városról-városra turnézik - írja a Konyhapecér.

A királynő is kitesz magáért, elvégre is az ő korában egy ilyen maraton nem kis teljesítmény, de a britek viszonozzák is ezt a tiszteletre méltó teljesítményt, ahogy csak tudják.
Lezárnak városrészeket, tereket, katedrálisokat, és türelemmel várják Őfelségét kicsi zászlókat, és nagy virágokat lobogtatva a kezükben az út szélén, illetve a helyi rendezvények minden egyes pillanata az uralkodó iránt érzett tisztelet és rajongás jegyében zajlik. Ha már kellően ünnepi hangulatban van mindenki, akkor lerántom a leplet, hogy miért is rajongok én az eseménnyel kapcsolatban - írja a Konyhapecér blog szerzője.

Van egy kicsi település Anglia déli részén, amelynek van egy sörfőzdéje, amely szintén készül a jubileumra, méghozzá úgy, hogy egy teljes főzetet csak a Diamond jubilee-re készít.. Na ez addig elég szokványosan hangzik az előzőek ismeretében.

Csakhogy! Ennek a sörfőzdének a sörfőzője egy magyar férfi: Horváth Tibor. Na így már érdekesebb nem? Mennyire klassz dolog már, hogy az Angol királynőnek egy angol sörfőzdében egy magyar sörfőző készíti a sört. A királynő meglátogatja a sörsátrat, és bár Ő maga nem iszik, rossz nyelvek szerint majd Károly herceg fogyasztásával kijön egy átlagos családi sörfogyasztás. Legyünk tekintettel arra, hogy ők britek, és jóval komolyabb hagyományai vannak ennek a nemzeti sportnak.

"Ezt majd a végén meg lehet próbálni felemelni!, De csak keveseknek fog sikerülni..."" " Tibor, lelkesen kalauzolja a sörfőzdében a látogatókat, merthogy ott vannak szervett sörfőzde látogatások is.
Ezért is furcsa, hogy Tibor, magyar létére sörfőző mesteri pozíciót vívott ki magának egy olyan piacon, ahol vannak akik már csecsemőként anyatej helyett barna sörön, és cideren nevelkedve szívják magukba a tapasztalatot. Tibor egy kis zalai faluból, megkerülve a világot jutott a RAMSBURY BREWERY-ig. Onnan pedig most II. Erzsébetig. (forrás: Konyhapecér)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.