Már megint Ramsay...ezúttal egér az étteremben

Gordon Ramsayvel megtörtént az, amit csak rémálmaiban gondolt volna: egyik londoni éttermében a vendégek egy futkározó egérre lettek figyelmesek. Az étterembe ki kellett hívni a rágcsálóirtókat, a sztárséf pedig utólag magyarázkodhatott - írja az EST.hu.

A szigorúságáról és szókimondásáról is elhíresült brit tévés szakács, Gordon Ramsey londoni grilléttermébe rágcsálóirtókat kellett hívni, mert a vendégek egy az asztalok közt futkosó egeret vettek észre – írja a WENN. Az állatot az étterem kétségbeesett személyzete vette üldözőbe, de végül kénytelenek voltak szakemberek segítségét is igénybe venni.

A rágcsáló feltűnése nagy felháborodást váltott ki a vendégek közt, akik nehezen hitték el, hogy mindez London egyik legjobb éttermében történt. Az incidens főleg az egerektől rettegő női vendégeknek okozott nehéz perceket, de természetesen senki sem örült a hívatlan látogatónak. Végül Gordon Ramsey szóvivője kért nyilvánosan bocsánatot, bizonygatva, hogy a rágcsálóirtók távozása után az étterem újra tiszta, az ott tartózkodás pedig az egészségre ártalmatlan.

Gordon Ramsey-ra amúgy nem először jár rá a rúd mostanában, már tavaly azt csiripelték a verebek, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd, idén pedig lelépett az üzlettársa is, aki egyébként az apósa is egyben. Mindemellett a kárkomkodós szakács négy éttermét tavaly Anglia legkiábrándítótt éttermei közé választották, a közelmúltban pedig már a második olyan szakács lett öngyilkos, aki a műsorában szerepelt. Ramsay-nak azonban mindezek ellenére sem kell félnie az éhenhalástól, összesen 16 Michelin-csillag tulajdonosa, az éttermein kívül könyvei is szépen jövedelmeznek, nevét és tévéműsorait pedig szerte a világon ismerik. (forrás: WENN / est.hu / musicrooms.net)


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.