Már megint Ramsay...ezúttal egér az étteremben

Gordon Ramsayvel megtörtént az, amit csak rémálmaiban gondolt volna: egyik londoni éttermében a vendégek egy futkározó egérre lettek figyelmesek. Az étterembe ki kellett hívni a rágcsálóirtókat, a sztárséf pedig utólag magyarázkodhatott - írja az EST.hu.

A szigorúságáról és szókimondásáról is elhíresült brit tévés szakács, Gordon Ramsey londoni grilléttermébe rágcsálóirtókat kellett hívni, mert a vendégek egy az asztalok közt futkosó egeret vettek észre – írja a WENN. Az állatot az étterem kétségbeesett személyzete vette üldözőbe, de végül kénytelenek voltak szakemberek segítségét is igénybe venni.

A rágcsáló feltűnése nagy felháborodást váltott ki a vendégek közt, akik nehezen hitték el, hogy mindez London egyik legjobb éttermében történt. Az incidens főleg az egerektől rettegő női vendégeknek okozott nehéz perceket, de természetesen senki sem örült a hívatlan látogatónak. Végül Gordon Ramsey szóvivője kért nyilvánosan bocsánatot, bizonygatva, hogy a rágcsálóirtók távozása után az étterem újra tiszta, az ott tartózkodás pedig az egészségre ártalmatlan.

Gordon Ramsey-ra amúgy nem először jár rá a rúd mostanában, már tavaly azt csiripelték a verebek, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd, idén pedig lelépett az üzlettársa is, aki egyébként az apósa is egyben. Mindemellett a kárkomkodós szakács négy éttermét tavaly Anglia legkiábrándítótt éttermei közé választották, a közelmúltban pedig már a második olyan szakács lett öngyilkos, aki a műsorában szerepelt. Ramsay-nak azonban mindezek ellenére sem kell félnie az éhenhalástól, összesen 16 Michelin-csillag tulajdonosa, az éttermein kívül könyvei is szépen jövedelmeznek, nevét és tévéműsorait pedig szerte a világon ismerik. (forrás: WENN / est.hu / musicrooms.net)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.