Már megint Ramsay...ezúttal egér az étteremben

Gordon Ramsayvel megtörtént az, amit csak rémálmaiban gondolt volna: egyik londoni éttermében a vendégek egy futkározó egérre lettek figyelmesek. Az étterembe ki kellett hívni a rágcsálóirtókat, a sztárséf pedig utólag magyarázkodhatott - írja az EST.hu.

A szigorúságáról és szókimondásáról is elhíresült brit tévés szakács, Gordon Ramsey londoni grilléttermébe rágcsálóirtókat kellett hívni, mert a vendégek egy az asztalok közt futkosó egeret vettek észre – írja a WENN. Az állatot az étterem kétségbeesett személyzete vette üldözőbe, de végül kénytelenek voltak szakemberek segítségét is igénybe venni.

A rágcsáló feltűnése nagy felháborodást váltott ki a vendégek közt, akik nehezen hitték el, hogy mindez London egyik legjobb éttermében történt. Az incidens főleg az egerektől rettegő női vendégeknek okozott nehéz perceket, de természetesen senki sem örült a hívatlan látogatónak. Végül Gordon Ramsey szóvivője kért nyilvánosan bocsánatot, bizonygatva, hogy a rágcsálóirtók távozása után az étterem újra tiszta, az ott tartózkodás pedig az egészségre ártalmatlan.

Gordon Ramsey-ra amúgy nem először jár rá a rúd mostanában, már tavaly azt csiripelték a verebek, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd, idén pedig lelépett az üzlettársa is, aki egyébként az apósa is egyben. Mindemellett a kárkomkodós szakács négy éttermét tavaly Anglia legkiábrándítótt éttermei közé választották, a közelmúltban pedig már a második olyan szakács lett öngyilkos, aki a műsorában szerepelt. Ramsay-nak azonban mindezek ellenére sem kell félnie az éhenhalástól, összesen 16 Michelin-csillag tulajdonosa, az éttermein kívül könyvei is szépen jövedelmeznek, nevét és tévéműsorait pedig szerte a világon ismerik. (forrás: WENN / est.hu / musicrooms.net)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.