Márciustól újra Pincejárat Budafokon

A több éve sikeres programok mögött a szervező önkormányzat munkatársai és a Pincejárat partnerei közötti példaértékű, szoros együttműködés áll.  Ennek a munkának az eredményeként valósulhat meg a közös cél is, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedévé váljon.

„A Pincejárat olyan, mintha a közös gyermekünk lenne, nevelgetjük, formáljuk, időt és energiát fektetünk bele és évről-évre látjuk, ahogy cseperedik, fejlődik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2022-ben egy év alatt, már több mint 10 000 látogatója volt a rendezvénysorozatnak, felülmúlva ezzel minden eddigi látogatószámot” - mondja Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

2022-ben új, vonzó programelemekkel is bővült a rendezvénysorozat. Tavaly debütált például a Pezsgő és Borkóstoló csapatjáték, amit azok is élvezhetnek, akik ugyan nem értenek a borokhoz, de szeretik meginni azokat. Szintén új program lehetőséget kínálnak a modern kiállítóteremben, képzőművészeti alkotások között felszolgált Gourmet Borvacsorák, ahol szorosan összekapcsolódik a bor, a gasztronómia és a kultúra. Számos korábbi partner, aki korábban csak egy-egy alkalommal vett részt a programokban – például a Sauska Pincészet, vagy a Magdolna Udvar tavaly már folyamatosan fogadta a vendégeket. Az utóbbi azért is különleges, mert a kerületi kulturális élet szerves részét alkotó olyan helyszínről van szó, amely helytörténeti kiállítótérként helyet ad a kerületi képzőművészek kiállításainak is - olvasható a közleményben. 

 

„Nálunk nemcsak a helyszínek, hanem a programok is hívogatóak a havonta frissülő programkínálatnak köszönhetően. A pincékben a borászok személyesen vezetik körbe a pincesétára érkezőket, a többtételes pezsgő- és borkóstolók mellett különleges gasztrokínálat, zenei és kulturális programok is csábítják az ide látogatókat” - emeli ki a polgármester. „Itt egy olyan élmény részesei lehetünk, amely minden érzékszervünkre egyaránt hat” - teszi hozzá.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a programsorozatnak köszönhetően a kerületi lakosokon túl, a szélesebb közönség is megismerje a kerület rejtett kulturális értékeit, a helyi vállalkozásokat és rendszeres látogatója legyen az igényes gasztronómiai illetve kulturális programokat kínáló Pincejáratnak.

A 2023-as program a Megújuló Tradíciók Éve címet viseli, ahol a több generáción átívelő pezsgő- és borkészítés, az új és a régi, a megújulás és a hagyomány találkozik. Ahol az idősebb generáció átadja tudását a fiataloknak, akik a hagyományosból egy teljesen újat hoznak létre a régi értékek megőrzése mellett.

„Ebben az évben 10 alkalommal, 18 helyszínen, alkalmanként több, mint 40 programmal várjuk vendégeinket. Az elmúlt év vacsorával egybekötött nagysikerű pincekvízei, borkóstoló játékai és Gourmet Borvacsorái mellé, a megnövekedett igényeket követve gasztro programjaink folyamatosan megújulnak, színesednek” - tájékoztat Budafok-Tétény alpolgármestere, Szepesfalvy Anna.

A Budafoki Pincejárat idén márciustól újra dübörög, hogy megmutassa, nemcsak Bécsnek van Grinzingje, hanem Budapestnek is, és méltán lehetünk büszkék erre az egyedülálló, főváros szívében rejlő bornegyedre, Budafokra.

 


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.