Márciustól újra Pincejárat Budafokon

A több éve sikeres programok mögött a szervező önkormányzat munkatársai és a Pincejárat partnerei közötti példaértékű, szoros együttműködés áll.  Ennek a munkának az eredményeként valósulhat meg a közös cél is, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedévé váljon.

„A Pincejárat olyan, mintha a közös gyermekünk lenne, nevelgetjük, formáljuk, időt és energiát fektetünk bele és évről-évre látjuk, ahogy cseperedik, fejlődik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2022-ben egy év alatt, már több mint 10 000 látogatója volt a rendezvénysorozatnak, felülmúlva ezzel minden eddigi látogatószámot” - mondja Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

2022-ben új, vonzó programelemekkel is bővült a rendezvénysorozat. Tavaly debütált például a Pezsgő és Borkóstoló csapatjáték, amit azok is élvezhetnek, akik ugyan nem értenek a borokhoz, de szeretik meginni azokat. Szintén új program lehetőséget kínálnak a modern kiállítóteremben, képzőművészeti alkotások között felszolgált Gourmet Borvacsorák, ahol szorosan összekapcsolódik a bor, a gasztronómia és a kultúra. Számos korábbi partner, aki korábban csak egy-egy alkalommal vett részt a programokban – például a Sauska Pincészet, vagy a Magdolna Udvar tavaly már folyamatosan fogadta a vendégeket. Az utóbbi azért is különleges, mert a kerületi kulturális élet szerves részét alkotó olyan helyszínről van szó, amely helytörténeti kiállítótérként helyet ad a kerületi képzőművészek kiállításainak is - olvasható a közleményben. 

 

„Nálunk nemcsak a helyszínek, hanem a programok is hívogatóak a havonta frissülő programkínálatnak köszönhetően. A pincékben a borászok személyesen vezetik körbe a pincesétára érkezőket, a többtételes pezsgő- és borkóstolók mellett különleges gasztrokínálat, zenei és kulturális programok is csábítják az ide látogatókat” - emeli ki a polgármester. „Itt egy olyan élmény részesei lehetünk, amely minden érzékszervünkre egyaránt hat” - teszi hozzá.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a programsorozatnak köszönhetően a kerületi lakosokon túl, a szélesebb közönség is megismerje a kerület rejtett kulturális értékeit, a helyi vállalkozásokat és rendszeres látogatója legyen az igényes gasztronómiai illetve kulturális programokat kínáló Pincejáratnak.

A 2023-as program a Megújuló Tradíciók Éve címet viseli, ahol a több generáción átívelő pezsgő- és borkészítés, az új és a régi, a megújulás és a hagyomány találkozik. Ahol az idősebb generáció átadja tudását a fiataloknak, akik a hagyományosból egy teljesen újat hoznak létre a régi értékek megőrzése mellett.

„Ebben az évben 10 alkalommal, 18 helyszínen, alkalmanként több, mint 40 programmal várjuk vendégeinket. Az elmúlt év vacsorával egybekötött nagysikerű pincekvízei, borkóstoló játékai és Gourmet Borvacsorái mellé, a megnövekedett igényeket követve gasztro programjaink folyamatosan megújulnak, színesednek” - tájékoztat Budafok-Tétény alpolgármestere, Szepesfalvy Anna.

A Budafoki Pincejárat idén márciustól újra dübörög, hogy megmutassa, nemcsak Bécsnek van Grinzingje, hanem Budapestnek is, és méltán lehetünk büszkék erre az egyedülálló, főváros szívében rejlő bornegyedre, Budafokra.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.