Másodjára Furmint Napok Köveskálon!

A nagy sikerű 2018-as debütálást követően idén is megrendezésre kerül a Furmint Napok Köveskálon! Furmintra hangolt menüsor, érdekes szakmai előadások, beszélgetések és az ország legizgalmasabb Furmintjai várnak minden kedves érdeklődőt a gasztrofaluként elhíresült balatoni településen.

Helyi vendéglátósok – Pálffy Pince, Mi a Kő, Káli Kövek, Káli Art Inn, Kővirág – összefogásából született meg a Köveskáli Furmint Napok ötlete, amely immár második alkalommal kerül megrendezésre február 22-24 között. Az esemény nemcsak a balaton-parti Furmintokra szeretné felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron teltházzal üzemelő Köveskál télen is nyitott ajtókkal és meleg vendégszeretettel várja a kirándulókat. Míg pénteken a rendezvényre meghívott borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás legkitűnőbb Furmintjait, a közönség a Káli Art Inn, a Kővirág, illetve a Mi a Kőben kezdheti meg az ismerkedést a térség legjelentősebb Furmintjaival. A gasztronómiai élmények mellett pedig a helyi Művelődési Ház Lakásszínházzal várja az extravagancia kedvelőit.

Az éttermekben, valamint a falu két végében található pincészeteknél – Káli Kövek és Pálffy Pince – másnap folytatódik a kötetlen borozás illetve falatozás. Emellett pedig mindazok számára, akik időben bebiztosítják a helyüket, a szervezők izgalmas beszélgetésekkel is készülnek. Az első műsorsávban a balatoni Furmintokról lehet meghallgatni a borrégió legjelentősebb Furmint-termelőinek előadásait, ezután pedig olyan érdekes témák kerülnek napirendre, mint a Furmintból készült pezsgő vagy a fajta házasíthatósága, de bepillantást nyerhetünk a Furminttal is foglalkozó borásznők életébe is. Az előadásokra jegyek a készlet erejéig kaphatóak.

Érdemes szállást foglalni a faluban vagy a környéken, hiszen a szervezők vasárnapra is készülnek érdekes programokkal. Az éttermek kínálata közül lehet választani brunchot vagy akár pezsgős gourmet reggelit is, aki pedig szívesen indítaná egy kis testmozgással a napot, dűlőtúra keretein belül kerülhet közelebb a szőlőtermesztés szépségeihez.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.