Még több program az idei PanyolaFeszten

A leginkább a szilvóriumáról ismert szabolcsi település augusztus 2-4. között várja a látogatókat az idei PanyolaFesztre.

A Panyolafeszt tizenkét év alatt közel ezer fellépőt és több tízezer vendéget csalogatott a faluba. A fesztivál missziója Szatmár-Bereg és a határmenti kulturális értékek közvetítése és tanítása. A közönségnevelő, ízlésformáló szándék az elsődleges. Az igényes programok mellett a vendéglátás és gasztronómiai kínálata is sokszínű és különleges. A hagyományos szatmári ételeket kizárólag a helyi lakosok készítik és kínálják a látogatóknak. A gyermekfoglalkozásokon Szatmárnémetiből érkező kézművesek tanítják az ősi mesterségeinkre a gyermekeket és népi játszóudvar várja őket.

A megszokott igényes kulturális programok mellett minden évben újdonsággal is készülnek a szervezők. Az elmúlt évben 0. nappal bővült a fesztivál és az ide látogatók már csütörtökön benépesítik a települést.

A nyári fesztivált az idén immáron 13. alkalommal szervezi meg ugyanaz a lelkes helybéli csapat Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével.  „Büszke vagyok arra, hogy az idén is megújultunk, a kínálatunk között megannyi igényes program szerepel, még több egyedi muzsika és a műfajok színes kavalkádja jelenik meg a színpadokon, ahol többek között a népzene, a jazz, az utcazene, az akusztikus rock és még számos egyedi hangzás hallható. Néhány név a sok közül: a Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, Fitos Dezső Társulat, Dánielfy Gergő és az Utazók, Good Company zenekar és még sokan mások.

Új portaprogramokkal is találkozhatnak vendégeink, többek között Makranczi Zalán színházi produkciójával, kiállításokkal, templom-látogatással, illetve a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinka kóstolójával. A gyermekek sem maradnak program nélkül, bábszínház, kézműves udvar, egyedi játszótér várja a piciket hétvégén. A sport kedvelői is több lehetőség közül válogathatnak: kajak-kenuzás, tutajozás a folyóvizeinken, továbbá templomtúrák két keréken." - mondta el a falu polgármestere.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.