Még több program az idei PanyolaFeszten

A leginkább a szilvóriumáról ismert szabolcsi település augusztus 2-4. között várja a látogatókat az idei PanyolaFesztre.

A Panyolafeszt tizenkét év alatt közel ezer fellépőt és több tízezer vendéget csalogatott a faluba. A fesztivál missziója Szatmár-Bereg és a határmenti kulturális értékek közvetítése és tanítása. A közönségnevelő, ízlésformáló szándék az elsődleges. Az igényes programok mellett a vendéglátás és gasztronómiai kínálata is sokszínű és különleges. A hagyományos szatmári ételeket kizárólag a helyi lakosok készítik és kínálják a látogatóknak. A gyermekfoglalkozásokon Szatmárnémetiből érkező kézművesek tanítják az ősi mesterségeinkre a gyermekeket és népi játszóudvar várja őket.

A megszokott igényes kulturális programok mellett minden évben újdonsággal is készülnek a szervezők. Az elmúlt évben 0. nappal bővült a fesztivál és az ide látogatók már csütörtökön benépesítik a települést.

A nyári fesztivált az idén immáron 13. alkalommal szervezi meg ugyanaz a lelkes helybéli csapat Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével.  „Büszke vagyok arra, hogy az idén is megújultunk, a kínálatunk között megannyi igényes program szerepel, még több egyedi muzsika és a műfajok színes kavalkádja jelenik meg a színpadokon, ahol többek között a népzene, a jazz, az utcazene, az akusztikus rock és még számos egyedi hangzás hallható. Néhány név a sok közül: a Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, Fitos Dezső Társulat, Dánielfy Gergő és az Utazók, Good Company zenekar és még sokan mások.

Új portaprogramokkal is találkozhatnak vendégeink, többek között Makranczi Zalán színházi produkciójával, kiállításokkal, templom-látogatással, illetve a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinka kóstolójával. A gyermekek sem maradnak program nélkül, bábszínház, kézműves udvar, egyedi játszótér várja a piciket hétvégén. A sport kedvelői is több lehetőség közül válogathatnak: kajak-kenuzás, tutajozás a folyóvizeinken, továbbá templomtúrák két keréken." - mondta el a falu polgármestere.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.