Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Május 5-én vasárnap tizenkét pék gyűlt össze a Párizs egyik külvárosában, Suresnes-ben, hogy elkészítsék a világ leghosszabb bagettjét.  

Kivételes eseménynek adott otthont a hétvégén Suresnes városa. A Suresnes Baguette Show egy egyedülálló esemény, amelynek alkalmával idén egy tucat pék összeállt, hogy közös erővel megdöntsék mediterrán szomszédaik 2019-es rekordját.

E rendkívüli bravúr megvalósítása hajnali 3 órakor kezdődött, amikor is 90 kg lisztből, 60 liter vízből, 1,2 kg sóból és 1,2 kg élesztőből elkészítették a tésztát. 

A pékek több, mint 10 órán át dolgoztak egy hatalmas sátorban, amelynek végeredményeképpen megszületett a 140,53 méteres Guinness rekord.

A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
Fotó: Ville de Suresnes Facebook oldala

A Lebonbon francia hírportál szerint a készítés során akadtak nehézségek. Annak ellenére, hogy a sütőt kifejezetten erre a célra alakították ki a bagett első kétharmada már tökéletesen megsült, míg a másik fele nyers volt, és félő volt, hogy eltörik a kenyér, és akkor érvénytelen lett volna a rekordkísérlet. 

De minden jó, ha jó a vége, a 140 centis bagett végül egy darabban jött ki a sütőből, amelyet a jelenlévők a helyszínen megkósoltak, míg a fennmaradt mennyiséget szétosztották a rászorulók között.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.