Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Május 5-én vasárnap tizenkét pék gyűlt össze a Párizs egyik külvárosában, Suresnes-ben, hogy elkészítsék a világ leghosszabb bagettjét.  

Kivételes eseménynek adott otthont a hétvégén Suresnes városa. A Suresnes Baguette Show egy egyedülálló esemény, amelynek alkalmával idén egy tucat pék összeállt, hogy közös erővel megdöntsék mediterrán szomszédaik 2019-es rekordját.

E rendkívüli bravúr megvalósítása hajnali 3 órakor kezdődött, amikor is 90 kg lisztből, 60 liter vízből, 1,2 kg sóból és 1,2 kg élesztőből elkészítették a tésztát. 

A pékek több, mint 10 órán át dolgoztak egy hatalmas sátorban, amelynek végeredményeképpen megszületett a 140,53 méteres Guinness rekord.

A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
Fotó: Ville de Suresnes Facebook oldala

A Lebonbon francia hírportál szerint a készítés során akadtak nehézségek. Annak ellenére, hogy a sütőt kifejezetten erre a célra alakították ki a bagett első kétharmada már tökéletesen megsült, míg a másik fele nyers volt, és félő volt, hogy eltörik a kenyér, és akkor érvénytelen lett volna a rekordkísérlet. 

De minden jó, ha jó a vége, a 140 centis bagett végül egy darabban jött ki a sütőből, amelyet a jelenlévők a helyszínen megkósoltak, míg a fennmaradt mennyiséget szétosztották a rászorulók között.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.