Kivételes eseménynek adott otthont a hétvégén Suresnes városa. A Suresnes Baguette Show egy egyedülálló esemény, amelynek alkalmával idén egy tucat pék összeállt, hogy közös erővel megdöntsék mediterrán szomszédaik 2019-es rekordját.
E rendkívüli bravúr megvalósítása hajnali 3 órakor kezdődött, amikor is 90 kg lisztből, 60 liter vízből, 1,2 kg sóból és 1,2 kg élesztőből elkészítették a tésztát.
A pékek több, mint 10 órán át dolgoztak egy hatalmas sátorban, amelynek végeredményeképpen megszületett a 140,53 méteres Guinness rekord.
A Lebonbon francia hírportál szerint a készítés során akadtak nehézségek. Annak ellenére, hogy a sütőt kifejezetten erre a célra alakították ki a bagett első kétharmada már tökéletesen megsült, míg a másik fele nyers volt, és félő volt, hogy eltörik a kenyér, és akkor érvénytelen lett volna a rekordkísérlet.
De minden jó, ha jó a vége, a 140 centis bagett végül egy darabban jött ki a sütőből, amelyet a jelenlévők a helyszínen megkósoltak, míg a fennmaradt mennyiséget szétosztották a rászorulók között.