Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Május 5-én vasárnap tizenkét pék gyűlt össze a Párizs egyik külvárosában, Suresnes-ben, hogy elkészítsék a világ leghosszabb bagettjét.  

Kivételes eseménynek adott otthont a hétvégén Suresnes városa. A Suresnes Baguette Show egy egyedülálló esemény, amelynek alkalmával idén egy tucat pék összeállt, hogy közös erővel megdöntsék mediterrán szomszédaik 2019-es rekordját.

E rendkívüli bravúr megvalósítása hajnali 3 órakor kezdődött, amikor is 90 kg lisztből, 60 liter vízből, 1,2 kg sóból és 1,2 kg élesztőből elkészítették a tésztát. 

A pékek több, mint 10 órán át dolgoztak egy hatalmas sátorban, amelynek végeredményeképpen megszületett a 140,53 méteres Guinness rekord.

A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
A pékek több mint 10 órán át dolgoztak
Fotó: Ville de Suresnes Facebook oldala

A Lebonbon francia hírportál szerint a készítés során akadtak nehézségek. Annak ellenére, hogy a sütőt kifejezetten erre a célra alakították ki a bagett első kétharmada már tökéletesen megsült, míg a másik fele nyers volt, és félő volt, hogy eltörik a kenyér, és akkor érvénytelen lett volna a rekordkísérlet. 

De minden jó, ha jó a vége, a 140 centis bagett végül egy darabban jött ki a sütőből, amelyet a jelenlévők a helyszínen megkósoltak, míg a fennmaradt mennyiséget szétosztották a rászorulók között.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.