Megérkeztek a marihuánás kávépárnák

Lassan beszivárognak Kanadába a CannCups nevű kávépárnák, amelyek a marihuána szabványos orvosi adagját tartalmazzák. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

Egy CannTrust nevű kanadai startup feltalálta a marihuánával töltött és CannCups-nak elkeresztelt kávépárnákat, amelyek hamarosan a méretes észak-amerikai országban meg fognak jelenni.  

A CannTrust új vívmánya „egy standard adag orvosi marihuánát” tartalmaz és a Keurig masinákkal, illetve egyéb single-serve (egyszerre egy adagot készítő) kávéfőzőkkel való használatra tervezték. A jelenlegi állás szerint a CannCups kávé, forró csokoládé és tea variációkkal lesz elérhető.

Kanada nemrégiben kiszélesítette az orvosi marihuánára vonatkozó törvényeit, amelyek ma a páciensek számára a fájdalom csillapításához a kannabisz elfogyasztását és „elfüstölését” egyaránt lehetővé teszik.


„A Kanadai Legfelsőbb Bíróság olyan döntést hozott, amely szerint a kannabisz minden formája elfogadható, és a betegtől függ, hogy azt miként használja fel” – mondta egy nyilatkozatában Eric Paul, gyógyszerész, a CannTrust Inc. vezérigazgatója.– „Lényegében azt mondták, hogy a felhasználóknak igény szerint joga van inkább meginni, mint elfüstölni az orvosi marihuánát. Mi mindig is a kannabisznak a kezelésekhez köthető és terápiás értékére fókuszáltunk."

Paul szerint a kannabisz az ízt nem befolyásolja, és a párnák egyenként 2, illetve 3 dollárba fognak kerülni.

Fordítás/szerkeztés: Zamaróczy Ádám


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.