MegHÖKkentő

Hónapok óta törölt adószámmal működnek szegedi hallgatói önkormányzat érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek. A NAV szerint sehogyan sem lehetséges szeszes ital forgalmazása törölt adószámmal.

A szegedi egyetem EHÖK-ös érdekeltségbe tartozó FR 1968 Kft. cég a 2013. szeptember 9-vel hatályos adószám törlés ellenére élénk programkínálatot és folyamatos működést produkál. Ez idő szerint mind a Pöcikében, mind a Törpében problémamentes a kiszolgálás, az ott kapott számlákon pedig ott díszeleg az FR 1968 Kft. neve, mint kibocsátó - írja az Átlátszó Oktatás.

Felfüggesztéskor a cég még kiadhat számlákat, pl.: rendezvényszervezésért, ill. fogyasztás után és az ügyfeleik ezt be is fogadhatják, de a beszállítók által kiadott számlák után már nem tudja az adólevonási jogát érvényesíteni, azaz ÁFÁ-t visszaigényelni. A törlést követően már a számla kiadás sem lehetséges.

Az oldal megkereste az ügyvezetőt a cég hivatalos elérhetőségein, mert kíváncsik volt, hogy milyen okból került törölt státuszba a cég és hogyan lehetséges a vendéglátóhely működtetése, de érkezett válasz.

A hatályos szabályzás alapján szeszes ital forgalmazása esetén bejelentési kötelezettsége van az üzemeltetőnek az önkormányzat felé. Ebben nincs is hiba, hiszen az önkormányzat vonatkozó közzétételi listájában egy bejelentés alatt megtalálták mindkét helyet. A NAV Kék számán és annak Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán arra kérdésre, hogy miként lehetséges törölt adószámmal a szeszes ital forgalmazás, rövid válasz érkezett: sehogyan. Viszont jövedéki termékekkel visszaélés szempontjából egyhangúan "érdekesnek" találták az ügyet.

A két hely azonnal NAV ellenőrzést kapott.

Forrás: Szegedi Hírhatár


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.