MegHÖKkentő

Hónapok óta törölt adószámmal működnek szegedi hallgatói önkormányzat érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek. A NAV szerint sehogyan sem lehetséges szeszes ital forgalmazása törölt adószámmal.

A szegedi egyetem EHÖK-ös érdekeltségbe tartozó FR 1968 Kft. cég a 2013. szeptember 9-vel hatályos adószám törlés ellenére élénk programkínálatot és folyamatos működést produkál. Ez idő szerint mind a Pöcikében, mind a Törpében problémamentes a kiszolgálás, az ott kapott számlákon pedig ott díszeleg az FR 1968 Kft. neve, mint kibocsátó - írja az Átlátszó Oktatás.

Felfüggesztéskor a cég még kiadhat számlákat, pl.: rendezvényszervezésért, ill. fogyasztás után és az ügyfeleik ezt be is fogadhatják, de a beszállítók által kiadott számlák után már nem tudja az adólevonási jogát érvényesíteni, azaz ÁFÁ-t visszaigényelni. A törlést követően már a számla kiadás sem lehetséges.

Az oldal megkereste az ügyvezetőt a cég hivatalos elérhetőségein, mert kíváncsik volt, hogy milyen okból került törölt státuszba a cég és hogyan lehetséges a vendéglátóhely működtetése, de érkezett válasz.

A hatályos szabályzás alapján szeszes ital forgalmazása esetén bejelentési kötelezettsége van az üzemeltetőnek az önkormányzat felé. Ebben nincs is hiba, hiszen az önkormányzat vonatkozó közzétételi listájában egy bejelentés alatt megtalálták mindkét helyet. A NAV Kék számán és annak Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán arra kérdésre, hogy miként lehetséges törölt adószámmal a szeszes ital forgalmazás, rövid válasz érkezett: sehogyan. Viszont jövedéki termékekkel visszaélés szempontjából egyhangúan "érdekesnek" találták az ügyet.

A két hely azonnal NAV ellenőrzést kapott.

Forrás: Szegedi Hírhatár


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.