MegHÖKkentő

Hónapok óta törölt adószámmal működnek szegedi hallgatói önkormányzat érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek. A NAV szerint sehogyan sem lehetséges szeszes ital forgalmazása törölt adószámmal.

A szegedi egyetem EHÖK-ös érdekeltségbe tartozó FR 1968 Kft. cég a 2013. szeptember 9-vel hatályos adószám törlés ellenére élénk programkínálatot és folyamatos működést produkál. Ez idő szerint mind a Pöcikében, mind a Törpében problémamentes a kiszolgálás, az ott kapott számlákon pedig ott díszeleg az FR 1968 Kft. neve, mint kibocsátó - írja az Átlátszó Oktatás.

Felfüggesztéskor a cég még kiadhat számlákat, pl.: rendezvényszervezésért, ill. fogyasztás után és az ügyfeleik ezt be is fogadhatják, de a beszállítók által kiadott számlák után már nem tudja az adólevonási jogát érvényesíteni, azaz ÁFÁ-t visszaigényelni. A törlést követően már a számla kiadás sem lehetséges.

Az oldal megkereste az ügyvezetőt a cég hivatalos elérhetőségein, mert kíváncsik volt, hogy milyen okból került törölt státuszba a cég és hogyan lehetséges a vendéglátóhely működtetése, de érkezett válasz.

A hatályos szabályzás alapján szeszes ital forgalmazása esetén bejelentési kötelezettsége van az üzemeltetőnek az önkormányzat felé. Ebben nincs is hiba, hiszen az önkormányzat vonatkozó közzétételi listájában egy bejelentés alatt megtalálták mindkét helyet. A NAV Kék számán és annak Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán arra kérdésre, hogy miként lehetséges törölt adószámmal a szeszes ital forgalmazás, rövid válasz érkezett: sehogyan. Viszont jövedéki termékekkel visszaélés szempontjából egyhangúan "érdekesnek" találták az ügyet.

A két hely azonnal NAV ellenőrzést kapott.

Forrás: Szegedi Hírhatár


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.