Megnyílt a Cafe Frei Ferihegyen

Kiemelkedő minőségű hazai kávéház lánc nyitotta meg új egységét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: a 2 B oldali utasmólón immár a Cafe Frei kávékülönlegességei mellett várhatják az utasok a gép indulását.

Méltán híres kávékülönlegességek, üdítők, szendvicsek és saláták közül választhatnak azok az utasok, akik az indulás előtt betérnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 B oldali utasmólóján megnyílt Cafe Frei kávézóba. A hazai kávéházlánc február 1. óta mintegy 220 négyzetméteren, páratlan kilátással a repülőgépekre és széles kínálattal várja az utasokat egy indulás előtti frissítőre. Az ünnepélyes átadáson részt vett a kávéház - üzemeltető Cafe Frei Central Europe Kft. tulajdonosa, Frei Tamás is. Elmondta: „Amikor több mint tíz évvel ezelőtt útjára indítottuk az első kávéházunkat, az is nagy kérdés volt számunkra, hogy sikerül - e Magyarországon kávéházlánccá fejlődnünk. A hazai terjeszkedés után a külföldi kávézók megnyitása volt a következő nagy lépés a vállalkozás életében; immár jelen vagyunk sok más ország mellett Franciaországban és Dubajban is. Ezek után is különleges kihívás volt egy olyan exkluzív környezetbe beilleszkedni , mint amilyen a repülőtér világa. Épp ezért rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – ez igazi mérföldkő a számunkra.”

„A repülőtér számára az egyik legfontosabb igény, hogy utasaink minőségi időt tölthessenek a repülőtéren az indulás előtt .” – hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: - „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az utazás élménye már a repülőtéren kezdetét vegye. Egy különlegesen jó kávé mellett a legkönnyebb ráhangolódni az előttünk álló útra: a Café Frei kínálatában pedig biztosan mindenki megtalálja a z ízlésének legjobban megfelelő kávékülönlegességet; különösen nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen színvonalas magyar kávézót adhatunk át a Budapestről induló utasoknak.”

Forrás: Turizmus Online


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.