Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota

A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.

A belváros csendes mellékutcájában található, családias, de elegáns enteriőrrel rendelkező cukrászda mellett az elmúlt hetekben a belváros szívében is nyílt egy új üzletük, amely kifejezetten a Karl-féle prémium fagylaltok otthona.
 
Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja.


A fagylaltok mellett a sütemények is folyamatos kísérletezés tárgyát képezik, Karl Zsolt hisz benne, hogy a magyaroknak van igényük az újításra. A cukrászda kínálatában megtalálhatók a nagy klasszikusok, mint például a francia krémes vagy az Eszterházy torta, de a mester Chilében töltött éveit jelképező máktorta is részét képezi a repertoárnak.


A cukrászda nyári kínálatának szerves részét képezik a limonádé-különlegességek, a friss gyümölcsös smoothiek, illetve a különféle fagylaltkelyhek. A különféle ételintoleranciában szenvedők számára jó hír, hogy a fagylaltkínálat részét képezik a cukormentes, illetve laktózmentes termékek is, amelyek egy része például rizs- vagy kókusztejjel készül.


Gelato World Tour 2017
Az olasz Caprigiani cég által életre hívott világverseny magyarországi fordulójában 2017-ben második helyen végzett és ezzel az európai döntőbe is akkreditálta magát Karl Zsolt. Az epre-málnás mascarpone fagylalt július végén Bologna-ban mérettetik meg Európa legjobb fagylaltjai között.


Karl Zsolt
Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott az Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás. Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így – míg Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával. A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti  különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.

Forrás: Vendég & Hotel


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.