Megnyílt az ország első lábfürdős bisztrója

Helyben fogyasztás közben bárki lábfürdőzhet bádoglavórban, dézsában vagy plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül, írja a Sokszínű Vidék.

Különleges vendéglátóhely nyílt néhány hónapja a Balaton-felvidéken, Vöröstón, egy alig 100 fős településen a Balaton partjától jó 20 percnyi autóútra.

A welovebalaton.hu terjedelmes riportjában azt írta, hogy kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani vagy közösségi életet élni egyaránt érdemes betérni a Szeszélyes Nyár Bisztróba, amely, ahogy a falat díszítő fotók alapján is látszik, Jiri Menzel azonos című filmje előtti tisztelgésképpen kapta a nevét.

A kirándulóknak nem nehéz észrevenni a főutcán szépen felújított kőházat, amelynek kőkerítésén kék tábla hirdeti, hogy egy „fogadó és fürdőpajta” várja a megfáradt vándort. Utóbbiban kap majd helyet a fürdőház, lesz benne gőzkabin és szauna, a telken található épületekből pedig hat apartmant alakítanak ki a jövőben.

facebook/Szeszélyes Nyár Bisztró

Bár a fürdőpajta még nem készült el, a kocsmaépület hátsó részében található zuhanyzót már most használhatják az erre tekerő bringások. Sőt, japán hagyományokat követve – ahol kávézókban, utazás közben és számos nyilvános helyen áztathatja a lábát az ember a teljes felfrissülés céljából – itt is bárki lábfürdőzhet bádoglavórban, dézsában vagy plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül.


Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.