Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar. Budapest első „készítsd magad” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását, a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostyát, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá. A kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

Budapest belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában, az V. kerületi Haris közben várja a gyógynövények és fűszerek szerelmeseit a város első fűszerbárja. A herBar-ban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható. Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz, az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Természetesen, akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásánál, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom is legyen. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalukról. A herBar több mint egy hangulatos teázó vagy salátázó hely. Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövények használatának széles körben való megismertetésének, a hazai termelőkkel való együttműködésnek, hiszen ez az alapfeltétele, hogy minőségi termékeket tudjanak kínálni a vendégeiknek. Nem titkolt céljuk, hogy gyógynövényes tájékoztató központ szerepét is szeretnék betölteni.

„A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne, ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk - fogalmazott Horváth Rita a herBar megálmodója és üzletvezetője. Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk egy olyan gyógynövényes projektben való aktív részvétel, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. „Külföldön szép példákat látni e két korosztály együttműködésére, itthon is szükség lenne rá. Célunk, hogy egy ilyen program megvalósításában hatékonyan részt vegyünk.”

A Euro 360 International Kft. projektjekéknt létrejött herBar keddtől vasárnapig minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a gyógy- és fűszernövények szerelmeseit. A helyszínen a gyerekek játszósarokban üthetik el az időt, a felnőttek igény szerint társasozhatnak és a témával kapcsolatos könyveket is olvashatnak.

Forrás: Vendég & Hotel


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.