Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar. Budapest első „készítsd magad” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását, a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostyát, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá. A kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

Budapest belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában, az V. kerületi Haris közben várja a gyógynövények és fűszerek szerelmeseit a város első fűszerbárja. A herBar-ban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható. Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz, az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Természetesen, akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásánál, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom is legyen. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalukról. A herBar több mint egy hangulatos teázó vagy salátázó hely. Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövények használatának széles körben való megismertetésének, a hazai termelőkkel való együttműködésnek, hiszen ez az alapfeltétele, hogy minőségi termékeket tudjanak kínálni a vendégeiknek. Nem titkolt céljuk, hogy gyógynövényes tájékoztató központ szerepét is szeretnék betölteni.

„A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne, ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk - fogalmazott Horváth Rita a herBar megálmodója és üzletvezetője. Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk egy olyan gyógynövényes projektben való aktív részvétel, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. „Külföldön szép példákat látni e két korosztály együttműködésére, itthon is szükség lenne rá. Célunk, hogy egy ilyen program megvalósításában hatékonyan részt vegyünk.”

A Euro 360 International Kft. projektjekéknt létrejött herBar keddtől vasárnapig minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a gyógy- és fűszernövények szerelmeseit. A helyszínen a gyerekek játszósarokban üthetik el az időt, a felnőttek igény szerint társasozhatnak és a témával kapcsolatos könyveket is olvashatnak.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.