Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar. Budapest első „készítsd magad” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását, a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostyát, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá. A kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

Budapest belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában, az V. kerületi Haris közben várja a gyógynövények és fűszerek szerelmeseit a város első fűszerbárja. A herBar-ban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható. Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz, az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Természetesen, akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásánál, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom is legyen. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalukról. A herBar több mint egy hangulatos teázó vagy salátázó hely. Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövények használatának széles körben való megismertetésének, a hazai termelőkkel való együttműködésnek, hiszen ez az alapfeltétele, hogy minőségi termékeket tudjanak kínálni a vendégeiknek. Nem titkolt céljuk, hogy gyógynövényes tájékoztató központ szerepét is szeretnék betölteni.

„A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne, ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk - fogalmazott Horváth Rita a herBar megálmodója és üzletvezetője. Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk egy olyan gyógynövényes projektben való aktív részvétel, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. „Külföldön szép példákat látni e két korosztály együttműködésére, itthon is szükség lenne rá. Célunk, hogy egy ilyen program megvalósításában hatékonyan részt vegyünk.”

A Euro 360 International Kft. projektjekéknt létrejött herBar keddtől vasárnapig minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a gyógy- és fűszernövények szerelmeseit. A helyszínen a gyerekek játszósarokban üthetik el az időt, a felnőttek igény szerint társasozhatnak és a témával kapcsolatos könyveket is olvashatnak.

Forrás: Vendég & Hotel


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.