Megvan az ország legjobb lekvárja

A Kézműves Kiválóság díjátadón a legjobb lekvár kategóriában országosan Szabolcs-Szatmár-Bereg  vármegye termelője szilvalekvárja lett az ország legjobbja.

Az Agrotrend csoport immáron negyedik alkalommal hirdette meg a Városi Anya közösségével a Kézműves Kiválóságai díjat. Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.

„Egy üvegnyi szeretet egyenesen Szatmár szívéből” olvasható a címkéken. 


Fotó: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület

A családi vállalkozás 2020-tól üzemel. „Gyermekként magam is megtapasztaltam a lekvárfőzés örömét. A szüleim minden nyáron közösségi élményként élték meg a családi befőzéseket. Télire megannyi finomság sorakozott a kamra polcain. Sikerült ellesni a folyamatot, az ízeket megőrizni, ahogyan hajdanán készítették a nagyszülők. Volt ismeret, vágyakozás arra, hogy mi is üvegbe zárjuk a régi receptek alapján, hagyományos módon a különleges ízeket. A családnak minden régi eszköze megvolt hozzá, a rézüsttől, a fa vitorláig. A férjem szintén családi örökségként hozta ezt a lelkületet. Így közösen tudtuk tovább vinni a hagyományt. Szilva- és birsalma lekvár főzéssel indultunk el és mára már közel tizenkét féle gyümölccsel dolgozunk. Nagy kincsünk lett, szeretnénk sokakkal megszerettetni Szatmár valódi ízeit- árulta el Karmacsiné Batonai Melinda, aki gondos szeretettel, csupa szívvel zárja üvegbe évről évre a Túristvándi vízimalom tövében a finomságokat.

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.