Megvannak a pizzafesztivál győztesei

 

A Kincsem Parkban hétvégén került megrendezésre a III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

A háromnapos rendezvény alatt kemence bemutatókon is részt vehettek a látogatók, megismerkedve a COZZE gázüzemű forgózsámolyos és a MACTE OVENS elektromos pizzakemencével.

Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó, például a Gastro Italy, az Andimarc, a Casa Rinaldi, a Vinificando, a Balzano Food és a Buratti is képviseltette magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathattak az Ab Ovo Borkereskedésnek köszönhetően. A fesztivál ásványvize a Veritas volt. 

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt:

I. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt

II. helyezett: Pál Renátó

III. helyezett: Sándor Zoltán

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

A Fermento Pizzeria győztes pizzája
A Fermento Pizzeria győztes pizzája
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Legszebb pizza és a Közönség díj győztese: Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza: Pizza Accademia, Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza: Rossita Pizzéria, Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta: P7 by Lázár Chef, Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét: Vadregény Bisztro & Pizza, La Piccola Napoli Pizzéria 

A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.