Megvannak a pizzafesztivál győztesei

 

A Kincsem Parkban hétvégén került megrendezésre a III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

A háromnapos rendezvény alatt kemence bemutatókon is részt vehettek a látogatók, megismerkedve a COZZE gázüzemű forgózsámolyos és a MACTE OVENS elektromos pizzakemencével.

Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó, például a Gastro Italy, az Andimarc, a Casa Rinaldi, a Vinificando, a Balzano Food és a Buratti is képviseltette magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathattak az Ab Ovo Borkereskedésnek köszönhetően. A fesztivál ásványvize a Veritas volt. 

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt:

I. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt

II. helyezett: Pál Renátó

III. helyezett: Sándor Zoltán

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

A Fermento Pizzeria győztes pizzája
A Fermento Pizzeria győztes pizzája
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Legszebb pizza és a Közönség díj győztese: Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza: Pizza Accademia, Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza: Rossita Pizzéria, Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta: P7 by Lázár Chef, Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét: Vadregény Bisztro & Pizza, La Piccola Napoli Pizzéria 

A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.