Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.

Az előírásokban az szerepel, hogy a júliusban nyitó resti küszöbét a túlsúlyosnak talált emberek nem léphetik majd át.

A londoni és melbourne-i hasonló egységek nyomdokait követve a The Amrita (halhatatlanság szanszkritul) az életkorra vonatkozóan is korlátozásokat vezet be, és a 18 és 60 év közötti látogatóknak sem engedélyezi a belépést.

Miután a vendégek levetették a ruhájukat, az étterem által biztosított papír alsóneműt kell magukra ölteniük.

„Mindenkit arra kérünk, hogy aki a magasságához mért átlagos testtömegnél több mint 15 kilóval nehezebb, tartózkodjon a helyfoglalástól” – olvasható a vendéglő honlapján közzétett szabálylistán. A testtömegre vonatkozó bizonytalanságok szertefoszlatása végett egy mérleg is a tulajdonosok rendelkezésére áll majd.

„Néhány vendég számára szánalmas lenne, ha kövér emberek is beléphetnének – mondta Miki Komatsu, az Amrita szóvivője az AFP hírügynökségnek. – A vendégek a világos irányelveket elolvashatják az a weboldalunkon. Egyfajta római esztétikára törekszünk, olyanra. mint amilyet a múzeumokban a szép festményeken látni lehet.”

A tetoválások szintén embargó alá esnek, ami a bőrön kifejezett művészet japán népszerűsége fényében jelentős meglepetés.

A látogatókat arra kérik, hogy tapogatással vagy kéretlen bájcsevejjel ne okozzanak kellemetlenséget a többiek számára.

A foglalást és a fizetést előre kell megejteni, és akik elbuknak a „súlyteszten”, azoknak sem fogják visszatéríteni a költségeket.

A The Telegraph szerint londoni megfelelőjéhez képest Japán első „ruhátlan” étterme jóval kevésbé megengedő.

Az Amrita szabályozása ellentmond a többi hasonló étterem ethoszának, mivel ezek alapítói éppen arra a koncepcióra építik fel a vendéglőiket, hogy a helyszínen az összes kuncsaft – alakjától és méretétől függetlenül – maga természetes mivoltában fogyaszthassa el a táplálékot.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: The New Daily


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.