Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.

Az előírásokban az szerepel, hogy a júliusban nyitó resti küszöbét a túlsúlyosnak talált emberek nem léphetik majd át.

A londoni és melbourne-i hasonló egységek nyomdokait követve a The Amrita (halhatatlanság szanszkritul) az életkorra vonatkozóan is korlátozásokat vezet be, és a 18 és 60 év közötti látogatóknak sem engedélyezi a belépést.

Miután a vendégek levetették a ruhájukat, az étterem által biztosított papír alsóneműt kell magukra ölteniük.

„Mindenkit arra kérünk, hogy aki a magasságához mért átlagos testtömegnél több mint 15 kilóval nehezebb, tartózkodjon a helyfoglalástól” – olvasható a vendéglő honlapján közzétett szabálylistán. A testtömegre vonatkozó bizonytalanságok szertefoszlatása végett egy mérleg is a tulajdonosok rendelkezésére áll majd.

„Néhány vendég számára szánalmas lenne, ha kövér emberek is beléphetnének – mondta Miki Komatsu, az Amrita szóvivője az AFP hírügynökségnek. – A vendégek a világos irányelveket elolvashatják az a weboldalunkon. Egyfajta római esztétikára törekszünk, olyanra. mint amilyet a múzeumokban a szép festményeken látni lehet.”

A tetoválások szintén embargó alá esnek, ami a bőrön kifejezett művészet japán népszerűsége fényében jelentős meglepetés.

A látogatókat arra kérik, hogy tapogatással vagy kéretlen bájcsevejjel ne okozzanak kellemetlenséget a többiek számára.

A foglalást és a fizetést előre kell megejteni, és akik elbuknak a „súlyteszten”, azoknak sem fogják visszatéríteni a költségeket.

A The Telegraph szerint londoni megfelelőjéhez képest Japán első „ruhátlan” étterme jóval kevésbé megengedő.

Az Amrita szabályozása ellentmond a többi hasonló étterem ethoszának, mivel ezek alapítói éppen arra a koncepcióra építik fel a vendéglőiket, hogy a helyszínen az összes kuncsaft – alakjától és méretétől függetlenül – maga természetes mivoltában fogyaszthassa el a táplálékot.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: The New Daily


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.