Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.

Az előírásokban az szerepel, hogy a júliusban nyitó resti küszöbét a túlsúlyosnak talált emberek nem léphetik majd át.

A londoni és melbourne-i hasonló egységek nyomdokait követve a The Amrita (halhatatlanság szanszkritul) az életkorra vonatkozóan is korlátozásokat vezet be, és a 18 és 60 év közötti látogatóknak sem engedélyezi a belépést.

Miután a vendégek levetették a ruhájukat, az étterem által biztosított papír alsóneműt kell magukra ölteniük.

„Mindenkit arra kérünk, hogy aki a magasságához mért átlagos testtömegnél több mint 15 kilóval nehezebb, tartózkodjon a helyfoglalástól” – olvasható a vendéglő honlapján közzétett szabálylistán. A testtömegre vonatkozó bizonytalanságok szertefoszlatása végett egy mérleg is a tulajdonosok rendelkezésére áll majd.

„Néhány vendég számára szánalmas lenne, ha kövér emberek is beléphetnének – mondta Miki Komatsu, az Amrita szóvivője az AFP hírügynökségnek. – A vendégek a világos irányelveket elolvashatják az a weboldalunkon. Egyfajta római esztétikára törekszünk, olyanra. mint amilyet a múzeumokban a szép festményeken látni lehet.”

A tetoválások szintén embargó alá esnek, ami a bőrön kifejezett művészet japán népszerűsége fényében jelentős meglepetés.

A látogatókat arra kérik, hogy tapogatással vagy kéretlen bájcsevejjel ne okozzanak kellemetlenséget a többiek számára.

A foglalást és a fizetést előre kell megejteni, és akik elbuknak a „súlyteszten”, azoknak sem fogják visszatéríteni a költségeket.

A The Telegraph szerint londoni megfelelőjéhez képest Japán első „ruhátlan” étterme jóval kevésbé megengedő.

Az Amrita szabályozása ellentmond a többi hasonló étterem ethoszának, mivel ezek alapítói éppen arra a koncepcióra építik fel a vendéglőiket, hogy a helyszínen az összes kuncsaft – alakjától és méretétől függetlenül – maga természetes mivoltában fogyaszthassa el a táplálékot.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: The New Daily


Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.