Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.

Az előírásokban az szerepel, hogy a júliusban nyitó resti küszöbét a túlsúlyosnak talált emberek nem léphetik majd át.

A londoni és melbourne-i hasonló egységek nyomdokait követve a The Amrita (halhatatlanság szanszkritul) az életkorra vonatkozóan is korlátozásokat vezet be, és a 18 és 60 év közötti látogatóknak sem engedélyezi a belépést.

Miután a vendégek levetették a ruhájukat, az étterem által biztosított papír alsóneműt kell magukra ölteniük.

„Mindenkit arra kérünk, hogy aki a magasságához mért átlagos testtömegnél több mint 15 kilóval nehezebb, tartózkodjon a helyfoglalástól” – olvasható a vendéglő honlapján közzétett szabálylistán. A testtömegre vonatkozó bizonytalanságok szertefoszlatása végett egy mérleg is a tulajdonosok rendelkezésére áll majd.

„Néhány vendég számára szánalmas lenne, ha kövér emberek is beléphetnének – mondta Miki Komatsu, az Amrita szóvivője az AFP hírügynökségnek. – A vendégek a világos irányelveket elolvashatják az a weboldalunkon. Egyfajta római esztétikára törekszünk, olyanra. mint amilyet a múzeumokban a szép festményeken látni lehet.”

A tetoválások szintén embargó alá esnek, ami a bőrön kifejezett művészet japán népszerűsége fényében jelentős meglepetés.

A látogatókat arra kérik, hogy tapogatással vagy kéretlen bájcsevejjel ne okozzanak kellemetlenséget a többiek számára.

A foglalást és a fizetést előre kell megejteni, és akik elbuknak a „súlyteszten”, azoknak sem fogják visszatéríteni a költségeket.

A The Telegraph szerint londoni megfelelőjéhez képest Japán első „ruhátlan” étterme jóval kevésbé megengedő.

Az Amrita szabályozása ellentmond a többi hasonló étterem ethoszának, mivel ezek alapítói éppen arra a koncepcióra építik fel a vendéglőiket, hogy a helyszínen az összes kuncsaft – alakjától és méretétől függetlenül – maga természetes mivoltában fogyaszthassa el a táplálékot.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: The New Daily


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.