Munch: ételpazarlási körkép

A Munch újabb mérföldkőhöz érkezett: már hárommillió meglepetés csomagot mentettek meg a pazarlástól. Ez három hónappal azután sikerült, hogy Magyarországon átlépték a kétmilliós határt, írta meg a Store Insider szakportál.

Az élelmiszerpazarlás felel az emberek által kibocsátott üvegházhatású gázok 10 százalékáért világszerte, ezáltal rendkívül negatív hatással van a környezetünkre.

Magyarországon 230 ezer tonna élelmiszert pazarolunk el évente, ez fejenként 40 ezer forintnak felel meg.

Forrás: depositphotos
Forrás: depositphotos

Az elpazarolt mennyiségből 430 ezer ember lakhatna jól egy éven keresztül, napi három bőséges étkezéssel számolva. A Munch által elért eredményt és annak hatását jól illusztrálja, hogy a hárommillió megmentett csomag annyi üvegházhatású gáz kibocsátásától kímélte meg a környezetünket, ami

82.318 Párizs-Róma közötti retúr repülőútnak felel meg utasonként.

A fenntartható szokások egyre nagyobb teret hódítanak Európában. Az újrahasznosítás, az egyszer használatos műanyagok csökkentése és a vászon bevásárlótáska használata sokak számára a mindennapok részévé vált, azonban

az ételpazarlás környezetre gyakorolt hatásaival még mindig nem foglalkozik eleget a társadalom.

Azt, hogy kifizetődő lenne nagyobb figyelmet szentelni a problémának jól illusztrálja, hogy a hárommillió meglepetés csomaggal együtt megközelítőleg 5.89 milliárd liter vizet is “megmentettek” a muncholók.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.