Nem nyertünk, de jók voltunk!

Múlt héten rendezték meg a rendezvénygasztronómiai cégek legrangosabb versenyének az International Catering Cup-nak a döntőjét Lyonban a Sirha kiállításon. Magyarországot első alkalommal az Albatros - Expo Catering Kft. csapata képviselte, Kasuba László sous chef, Balázs Gergő séf és Volenter István coach személyében

A háromnapos verseny a bevásárlással, az alapanyagok beszerzésével kezdődött. Ezt követte másnap egy tíz órás főzőnap, a verseny harmadik napja pedig az öt órás tálalónap volt. Minden ételből tizenhat adagot kellett elkészíteni, ebből nyolcat tányérra, nyolcat pedig büféasztalra szervírozni. Grammra meg volt adva, hogy melyik alapanyagból mennyit használhatnak fel a versenyzők, percre meg volt adva, hogy melyik ételre, melyik munkafolyamatra mennyi időt fordíthatnak. A versenyzsűri figyelembe vette a konyha tisztaságát is.

Volenter István a csapat coach-a szerint a verseny nagyszerű élmény volt mindannyiuk számára. Az elkészült ételeket a zsűri dicsérte, a csapat kihozta magából a maximumot, nagyon pozitívnak élték meg a versenynapokat. Érezhető volt, hogy mivel a világ szeme előtt zajlott a verseny, óriási sajtónyilvánossággal, a szervezőknek az is volt a célja, hogy minden jól működjön és hogy segítsék a résztvevőket. Minden csapat, minden résztvevő ugyanolyan fontos volt, egyforma eséllyel indultak a versenyen, ugyanazokat az alapanyagokat használhatták. A versenyzők között nagyon jó viszony alakult ki, mivel gyakorlatilag együtt éltek. Együtt utaztak a helyszínre, egész nap együtt, egy helyen készültek a döntőre.

volt!

Volenter István a kóstoló zsűri tagja is volt egyben így módjában állt mind a 12 csapat versenymunkáját megkóstolni. Véleménye szerint egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nemzetközi palettához képest, képesek vagyunk abban a minőségben és látványban prezentálni az ételeket mint a nemzetközi mezőny többi tagja. A magyar csapat a többiekkel ellentétben talán kicsit túl is gondolta a menüsort, a fine dining irányába próbáltak nyitni, míg a többi csapatnál a kicsit klasszikusabb tálalás volt a jellemző.

Bár dobogós helyezést idén nem sikerült elérnie az Albatros-Expo Catering csapatának, teljesen elégedettek az eredménnyel. A világ legjobbjaival szálltak ringbe, bemutatkozhattak nemzetközi szinten, tapasztalatot szereztek és rengeteget tanultak. Az Albatros Party Service Kft. tulajdonosa és szakmai vezetője Hegyi Attila szerint, ezen a versenyen minden helyezésnek súlya van. Ez a verseny a catering szakma legrangosabb versenye, amin elindulni is már hatalmas megtiszteltetés


Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.