Nem nyertünk, de jók voltunk!

Múlt héten rendezték meg a rendezvénygasztronómiai cégek legrangosabb versenyének az International Catering Cup-nak a döntőjét Lyonban a Sirha kiállításon. Magyarországot első alkalommal az Albatros - Expo Catering Kft. csapata képviselte, Kasuba László sous chef, Balázs Gergő séf és Volenter István coach személyében

A háromnapos verseny a bevásárlással, az alapanyagok beszerzésével kezdődött. Ezt követte másnap egy tíz órás főzőnap, a verseny harmadik napja pedig az öt órás tálalónap volt. Minden ételből tizenhat adagot kellett elkészíteni, ebből nyolcat tányérra, nyolcat pedig büféasztalra szervírozni. Grammra meg volt adva, hogy melyik alapanyagból mennyit használhatnak fel a versenyzők, percre meg volt adva, hogy melyik ételre, melyik munkafolyamatra mennyi időt fordíthatnak. A versenyzsűri figyelembe vette a konyha tisztaságát is.

Volenter István a csapat coach-a szerint a verseny nagyszerű élmény volt mindannyiuk számára. Az elkészült ételeket a zsűri dicsérte, a csapat kihozta magából a maximumot, nagyon pozitívnak élték meg a versenynapokat. Érezhető volt, hogy mivel a világ szeme előtt zajlott a verseny, óriási sajtónyilvánossággal, a szervezőknek az is volt a célja, hogy minden jól működjön és hogy segítsék a résztvevőket. Minden csapat, minden résztvevő ugyanolyan fontos volt, egyforma eséllyel indultak a versenyen, ugyanazokat az alapanyagokat használhatták. A versenyzők között nagyon jó viszony alakult ki, mivel gyakorlatilag együtt éltek. Együtt utaztak a helyszínre, egész nap együtt, egy helyen készültek a döntőre.

volt!

Volenter István a kóstoló zsűri tagja is volt egyben így módjában állt mind a 12 csapat versenymunkáját megkóstolni. Véleménye szerint egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nemzetközi palettához képest, képesek vagyunk abban a minőségben és látványban prezentálni az ételeket mint a nemzetközi mezőny többi tagja. A magyar csapat a többiekkel ellentétben talán kicsit túl is gondolta a menüsort, a fine dining irányába próbáltak nyitni, míg a többi csapatnál a kicsit klasszikusabb tálalás volt a jellemző.

Bár dobogós helyezést idén nem sikerült elérnie az Albatros-Expo Catering csapatának, teljesen elégedettek az eredménnyel. A világ legjobbjaival szálltak ringbe, bemutatkozhattak nemzetközi szinten, tapasztalatot szereztek és rengeteget tanultak. Az Albatros Party Service Kft. tulajdonosa és szakmai vezetője Hegyi Attila szerint, ezen a versenyen minden helyezésnek súlya van. Ez a verseny a catering szakma legrangosabb versenye, amin elindulni is már hatalmas megtiszteltetés


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.