Németek a sörcsapon

Augusztus utolsó hétvégéjén Budán, az Allee melletti sétányon a német söröké és sörkultúráé lesz a főszerep, négy napon keresztül.

A Serfőző csapata idén szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált, amely rendezvényt fővédnöki támogatásáról biztosította Dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete.

A rendezvény mondhatni extrém módon hiánypótló. Az egyik legnagyobb európai sörnagyhatalom söreinek dedikált rendezvény ugyanis még nem volt sem Budapesten, sem Magyarországon. Mivel azonban ez évben van a világ sörgyártását máig meghatározó Bajor Sörtisztasági Törvény (Reinheitsgebot) ötszázadik évfordulója, a Serfőző úgy döntött, méltó módon emlékezik meg erről. A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi - , kisüzemi - és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetősége megkóstolni a látogatónak. Számos olyan sörrel találkozhatnak majd a rendezvényen, amelyekkel Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon ritkán találkozhattak.

A sörök és egyéb italok mellett olyan ételeket fogyaszthatnak az érdeklődők majd, amelyek kifejezetten a német gasztronómiához és a sörökhöz kapcsolódnak. Kultúrtörténti adalékokkal pedig Katona Csaba, az MTA történésze szolgál majd: a „sörtörténész” minden nap vidám előadást tart a német sörök történetéről, valamint az idén 500 éves német sörtisztasági törvényről. Mindemellett sörkostólókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére is számíthatnak az érdeklődők.

A rendezvényen felvonuló márkák a teljesség igénye nélkül:
Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde (500 éves a Reinheitsgebot különkiadás), Hacker-Pschor, Krombacher, Kösritzer, Maissel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taris, Warsteiner, Weinheinstephan, Wernesgrüner.

A rendezvény látogatása ingyenes, valamint minden sörös standnál készpénzes fizetési lehetőség lesz. Várnak mindenkit a szervezők augusztus 25-től augusztus 28-ig az Allee bevásárlóközpont melletti sétányon.

Térkép:
https://www.google.hu/maps/place/K%C5%91r%C3%B6sy+J%C3%B3zsef+utca,+Budapest,+1117/data=!4m2!3m1!1s0x4741ddb206cff0b5:0x45d4b58acddebe51?sa=X&ved=0CB8Q8gEwAGoVChMIsaH4psaExwIVwWkUCh3CDwqi

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1708486276068311/


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.