Németek a sörcsapon

Augusztus utolsó hétvégéjén Budán, az Allee melletti sétányon a német söröké és sörkultúráé lesz a főszerep, négy napon keresztül.

A Serfőző csapata idén szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált, amely rendezvényt fővédnöki támogatásáról biztosította Dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete.

A rendezvény mondhatni extrém módon hiánypótló. Az egyik legnagyobb európai sörnagyhatalom söreinek dedikált rendezvény ugyanis még nem volt sem Budapesten, sem Magyarországon. Mivel azonban ez évben van a világ sörgyártását máig meghatározó Bajor Sörtisztasági Törvény (Reinheitsgebot) ötszázadik évfordulója, a Serfőző úgy döntött, méltó módon emlékezik meg erről. A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi - , kisüzemi - és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetősége megkóstolni a látogatónak. Számos olyan sörrel találkozhatnak majd a rendezvényen, amelyekkel Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon ritkán találkozhattak.

A sörök és egyéb italok mellett olyan ételeket fogyaszthatnak az érdeklődők majd, amelyek kifejezetten a német gasztronómiához és a sörökhöz kapcsolódnak. Kultúrtörténti adalékokkal pedig Katona Csaba, az MTA történésze szolgál majd: a „sörtörténész” minden nap vidám előadást tart a német sörök történetéről, valamint az idén 500 éves német sörtisztasági törvényről. Mindemellett sörkostólókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére is számíthatnak az érdeklődők.

A rendezvényen felvonuló márkák a teljesség igénye nélkül:
Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde (500 éves a Reinheitsgebot különkiadás), Hacker-Pschor, Krombacher, Kösritzer, Maissel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taris, Warsteiner, Weinheinstephan, Wernesgrüner.

A rendezvény látogatása ingyenes, valamint minden sörös standnál készpénzes fizetési lehetőség lesz. Várnak mindenkit a szervezők augusztus 25-től augusztus 28-ig az Allee bevásárlóközpont melletti sétányon.

Térkép:
https://www.google.hu/maps/place/K%C5%91r%C3%B6sy+J%C3%B3zsef+utca,+Budapest,+1117/data=!4m2!3m1!1s0x4741ddb206cff0b5:0x45d4b58acddebe51?sa=X&ved=0CB8Q8gEwAGoVChMIsaH4psaExwIVwWkUCh3CDwqi

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1708486276068311/


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.