Németek a sörcsapon

Augusztus utolsó hétvégéjén Budán, az Allee melletti sétányon a német söröké és sörkultúráé lesz a főszerep, négy napon keresztül.

A Serfőző csapata idén szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált, amely rendezvényt fővédnöki támogatásáról biztosította Dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete.

A rendezvény mondhatni extrém módon hiánypótló. Az egyik legnagyobb európai sörnagyhatalom söreinek dedikált rendezvény ugyanis még nem volt sem Budapesten, sem Magyarországon. Mivel azonban ez évben van a világ sörgyártását máig meghatározó Bajor Sörtisztasági Törvény (Reinheitsgebot) ötszázadik évfordulója, a Serfőző úgy döntött, méltó módon emlékezik meg erről. A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi - , kisüzemi - és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetősége megkóstolni a látogatónak. Számos olyan sörrel találkozhatnak majd a rendezvényen, amelyekkel Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon ritkán találkozhattak.

A sörök és egyéb italok mellett olyan ételeket fogyaszthatnak az érdeklődők majd, amelyek kifejezetten a német gasztronómiához és a sörökhöz kapcsolódnak. Kultúrtörténti adalékokkal pedig Katona Csaba, az MTA történésze szolgál majd: a „sörtörténész” minden nap vidám előadást tart a német sörök történetéről, valamint az idén 500 éves német sörtisztasági törvényről. Mindemellett sörkostólókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére is számíthatnak az érdeklődők.

A rendezvényen felvonuló márkák a teljesség igénye nélkül:
Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde (500 éves a Reinheitsgebot különkiadás), Hacker-Pschor, Krombacher, Kösritzer, Maissel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taris, Warsteiner, Weinheinstephan, Wernesgrüner.

A rendezvény látogatása ingyenes, valamint minden sörös standnál készpénzes fizetési lehetőség lesz. Várnak mindenkit a szervezők augusztus 25-től augusztus 28-ig az Allee bevásárlóközpont melletti sétányon.

Térkép:
https://www.google.hu/maps/place/K%C5%91r%C3%B6sy+J%C3%B3zsef+utca,+Budapest,+1117/data=!4m2!3m1!1s0x4741ddb206cff0b5:0x45d4b58acddebe51?sa=X&ved=0CB8Q8gEwAGoVChMIsaH4psaExwIVwWkUCh3CDwqi

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1708486276068311/


Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.