Nemzetközi receptversenyt indít a Metropol

A Metro International szervezésében 15 ország részvételével elindult a Metro Super Chef nemzetközi receptverseny. Az idei lesz a második megmérettetés az ingyenes lapcsalád történetében, amelyhez ezúttal Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol is csatlakozott.

A Metropol jóvoltából idehaza is elindult a verseny egy mexikói gasztronómiai túráért, amelyre bárki benevezhet saját receptjével és az ahhoz kapcsolódó ételfotókkal, videóval. Ehhez nem kell mást tenni mint ezen az oldalon regisztrálni és feltölteni a szükséges anyagokat, a nevezéseket az olvasók fognak szavazni. Nevezni és voksolni április 28-ig lehet. A 10 legtöbb szavazatot elért recept közül zsűri választja ki a helyi nyerteseket, valamint azt a résztvevőt, aki továbbjut a nemzetközi döntőbe és megmérettetik a fődíjért.

A hazai zsűriben közreműködik Kárai Dávid, ízHUSZÁR, a NoSalty gasztrobloggere, Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier, a Pincearon.hu tulajdonosa, Tar Zsuzsanna a Metropol Konyha rovatvezetője.

A három kontinensen 15 országban egyszerre zajló receptverseny végső győztesére május 9-én derül fény, de addig is számos önjelölt séfnek lehetősége lesz, hogy tehetségét a szélesebb publikum is megismerhesse.

“A Metropollal mindig szívesen csatlakozunk a nemzetközi lapcsalád kampányaihoz, melyek igyekeznek egy aktuális trend mentén felkelteni az olvasók érdeklődését. A gasztronómiával sincs ez másképp, jóllehet nem tegnap vált izgalmassá a terület a média számára. Mindemellett külön érdeklődéssel figyeljük, hogy a sokszor 3-4 kontinensen zajló közös promócióink, hogyan teljesítenek különböző adottságokkal rendelkező országokban.” - mondta Csánk László, a Metropol marketingigazgatója.

Forrás: kreativ


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.