Nemzetközi receptversenyt indít a Metropol

A Metro International szervezésében 15 ország részvételével elindult a Metro Super Chef nemzetközi receptverseny. Az idei lesz a második megmérettetés az ingyenes lapcsalád történetében, amelyhez ezúttal Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol is csatlakozott.

A Metropol jóvoltából idehaza is elindult a verseny egy mexikói gasztronómiai túráért, amelyre bárki benevezhet saját receptjével és az ahhoz kapcsolódó ételfotókkal, videóval. Ehhez nem kell mást tenni mint ezen az oldalon regisztrálni és feltölteni a szükséges anyagokat, a nevezéseket az olvasók fognak szavazni. Nevezni és voksolni április 28-ig lehet. A 10 legtöbb szavazatot elért recept közül zsűri választja ki a helyi nyerteseket, valamint azt a résztvevőt, aki továbbjut a nemzetközi döntőbe és megmérettetik a fődíjért.

A hazai zsűriben közreműködik Kárai Dávid, ízHUSZÁR, a NoSalty gasztrobloggere, Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier, a Pincearon.hu tulajdonosa, Tar Zsuzsanna a Metropol Konyha rovatvezetője.

A három kontinensen 15 országban egyszerre zajló receptverseny végső győztesére május 9-én derül fény, de addig is számos önjelölt séfnek lehetősége lesz, hogy tehetségét a szélesebb publikum is megismerhesse.

“A Metropollal mindig szívesen csatlakozunk a nemzetközi lapcsalád kampányaihoz, melyek igyekeznek egy aktuális trend mentén felkelteni az olvasók érdeklődését. A gasztronómiával sincs ez másképp, jóllehet nem tegnap vált izgalmassá a terület a média számára. Mindemellett külön érdeklődéssel figyeljük, hogy a sokszor 3-4 kontinensen zajló közös promócióink, hogyan teljesítenek különböző adottságokkal rendelkező országokban.” - mondta Csánk László, a Metropol marketingigazgatója.

Forrás: kreativ


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.