Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével: Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhet.

A program kifejezett célja, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában, tudósít a Marie Claire.hu.

Fotó: Casa Christa FB oldal
Fotó: Casa Christa FB oldal

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a „solaire” filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” 

– mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere. 

Casa Christa / Fotó: FB
Casa Christa / Fotó: FB

A programban egyedüli magyar étteremként résztvevő balatonszőlősi Casa Christa Agriturismo Kovács Edit séf és Forrai Kriszta névadó tulajdonos vezetésével már a Michelin Guide figyelmét is felkeltette, most pedig újabb visszajelzést kaptak, hogy a megfelelő úton járnak.

Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa
Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa

A Solaire Tables program partner éttermeiben tehát a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat, emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.