Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével: Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhet.

A program kifejezett célja, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában, tudósít a Marie Claire.hu.

Fotó: Casa Christa FB oldal
Fotó: Casa Christa FB oldal

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a „solaire” filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” 

– mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere. 

Casa Christa / Fotó: FB
Casa Christa / Fotó: FB

A programban egyedüli magyar étteremként résztvevő balatonszőlősi Casa Christa Agriturismo Kovács Edit séf és Forrai Kriszta névadó tulajdonos vezetésével már a Michelin Guide figyelmét is felkeltette, most pedig újabb visszajelzést kaptak, hogy a megfelelő úton járnak.

Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa
Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa

A Solaire Tables program partner éttermeiben tehát a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat, emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.


Gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajtákat fejlesztettek ki

Gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajtákat fejlesztettek ki 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek

Hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.