Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével: Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhet.

A program kifejezett célja, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában, tudósít a Marie Claire.hu.

Fotó: Casa Christa FB oldal
Fotó: Casa Christa FB oldal

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a „solaire” filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” 

– mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere. 

Casa Christa / Fotó: FB
Casa Christa / Fotó: FB

A programban egyedüli magyar étteremként résztvevő balatonszőlősi Casa Christa Agriturismo Kovács Edit séf és Forrai Kriszta névadó tulajdonos vezetésével már a Michelin Guide figyelmét is felkeltette, most pedig újabb visszajelzést kaptak, hogy a megfelelő úton járnak.

Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa
Tavaszi fogás a Casa Christa étlapjáról / Fotó: Casa Christa

A Solaire Tables program partner éttermeiben tehát a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat, emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.