Nyári kínálat a Felix Kitchen&Bar-ban

Bár a brunch Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése. A budapesti Felix Kitchen&Bar mostantól élő DJ szettel és dunai panorámával kínálja a nyári brunch hangulatát, minden héten szombaton és vasárnap.

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, az ún. superfood fogások - a feketeribizli, málna, acai bowl, matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl jelenthetik a tökéletes választást. A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját. Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

“A brunch étlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy a könnyű, akár mentes ételektől kezdve a tartalmasabb fogásokig mindenki megtalálja nálunk a kedvencét. A tradicionális brunch ételekről természetesen nem feledkeztünk meg, de igyekeztünk egy-egy kevésbé megszokott tételt is becsempészni azoknak a vendégeknek, akik nyitottak az újdonságok iránt” - mondta el Árpád.

A tartalmasabb brunch híveinek a klasszikus hamburgert, a garnélás spagettit, vagy akár a különböző bagel összeállításokat ajánlják. Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a brunchnak, mint például a glutén- és tejmentes gofri, vagy a ház palacsintája.

 A Felix egész nap nyitva tart, hétköznap a reggeli menü már 7.30-tól elérhető, a Summer Brunch pedig minden szombaton és vasárnap 9.30 és 16.00 között várja a vendégeket.

A brunch után pedig a kultúrára nyitott vendégek számára is tartogatnak programokat, hiszen a tavaly óta működő Ybl Budai Kreatív Ház és az új étterem célja, hogy a kultúra és a gasztronómiai kiegészítse egymást az épületben. A kiállítótér legújabb tárlatában hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata alkotásait mutatják be az „Öntárgyiasítás, női pozíciók” témához kapcsolódva július 4-től.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.