A szakácsverseny korábban lezajlott régiós döntőin a világ minden tájáról érkező 134 fiatal mutathatta be főzőtudományát élőben a 12 különböző régió nemzetközi zsűrijének. A továbbjutó 12 döntős a gasztronómia 7 legendás képviselője előtt mérheti össze tudását.
A nyertest kiválasztó ‘Hét Bölcs’ (Seven Sages) szerint a fogás mögött meghúzódó kultúra és etika különbözteti meg a séfet a jövőben - ez alapvető mérlegelési szempont a döntő nyertesének kiválasztásakor.
A zsűri tagjai között tudhatjuk Mauro Colagrecót, Andreas Caminadát, Clare Smyth-t, Pim Techamuavivit, Enrico Bartolinit, Manoella Buffarát és Gavin Kaysent is.
A bírák a döntősöket három fő területen értékelik: technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás. Ugyanakkor mérlegelik azt is, hogy a jelöltek az étel révén milyen pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra.
Az idei évi kulináris utazáson egy egynapos fórum is helyet kap, amelyet a fenntartható gasztronómiának szentelnek, és amelynek kurátora a S.Pellegrino és az Acqua Panna által támogatott Fine Dining Lovers, a globális gasztronómia vezető online közössége. A feltörekvő és a legjobb szakácsok felváltva lépnek fel a színpadra, hogy megosszák véleményüket és tapasztalataikat a konyhai kultúráról és a fenntartható gyakorlatokról: a világhírű séf, Massimo Bottura külön előadást tart majd az eseményen.
Forrás: Turizmus Online