Ők zsűriznek a Young Chef 2020 versenyen

Mauro Colagreco, Clare Smyth és Enrico Bartolini is a zsűri tagja lesz a S.Pellegrino Young Chef 2020 versenyen.

A szakácsverseny korábban lezajlott régiós döntőin a világ minden tájáról érkező 134 fiatal mutathatta be főzőtudományát élőben a 12 különböző régió nemzetközi zsűrijének. A továbbjutó 12 döntős a gasztronómia 7 legendás képviselője előtt mérheti össze tudását.

A nyertest kiválasztó ‘Hét Bölcs’ (Seven Sages) szerint a fogás mögött meghúzódó kultúra és etika különbözteti meg a séfet a jövőben - ez alapvető mérlegelési szempont a döntő nyertesének kiválasztásakor.

A zsűri tagjai között tudhatjuk Mauro Colagrecót, Andreas Caminadát, Clare Smyth-t, Pim Techamuavivit, Enrico Bartolinit, Manoella Buffarát és Gavin Kaysent is.

A bírák a döntősöket három fő területen értékelik: technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás. Ugyanakkor mérlegelik azt is, hogy a jelöltek az étel révén milyen pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra.

Az idei évi kulináris utazáson egy egynapos fórum is helyet kap, amelyet a fenntartható gasztronómiának szentelnek, és amelynek kurátora a S.Pellegrino és az Acqua Panna által támogatott Fine Dining Lovers, a globális gasztronómia vezető online közössége. A feltörekvő és a legjobb szakácsok felváltva lépnek fel a színpadra, hogy megosszák véleményüket és tapasztalataikat a konyhai kultúráról és a fenntartható gyakorlatokról: a világhírű séf, Massimo Bottura külön előadást tart majd az eseményen.

Forrás: Turizmus Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.