ONYX Metamorfózis: indul a Műhely

Itt a Metamorfózis következő állomása, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte idén májusban a SITT Street fine dining eseményük, ahol megünnepelték az étterem lebontásának végét, majd júniusban a DEKONSTRUKCIÓ vacsoraestek, ahol a régi menüsort is elemeire bontották. Július végén a RELIKVIA emlékvásáron elbúcsúztak ikonikus tárgyaiktól, miközben a háttérben mindvégig folyt az átalakítás és az építkezés, hogy megvalósuljon ez a pillanat.

Most pedig elérkeztek a Metamorfózis következő állomásához, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Mi az a Műhely?

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, a Műhely az ONYX régi vendégterének egyik felében került kialakításra, azzal a céllal, hogy ez az Alkotói Közösség kreatív terévé váljon, és létrejöjjön egy olyan közeg, ahol vendégeiket bevonhatják az alkotás folyamatába egy fesztelenebb, közösségi élmény keretében a nagy közös asztal mellett.

A Műhelyben mutatják be azokat a kísérleti stádiumban lévő fogásokat, amelyeket a megújuló étterem számára készítenek. A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeik nemcsak bepillantást nyerhetnek, hanem egyben részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeiket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé. A cél egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ.

Egyben oktatótér

A kísérleti konyhán kívül, a Műhelyben található még a gasztronómiai könyvtár és a keramikus műhely is, amelyeknek fontos szerepe van az utánpótlás -nevelés programukban mind a gasztronómia, mind a design területén. Ennek érdekében több szakiskola mellett a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel is együttműködnek.

 

 

Forrás: Onyx / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.