ONYX Metamorfózis: indul a Műhely

Itt a Metamorfózis következő állomása, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte idén májusban a SITT Street fine dining eseményük, ahol megünnepelték az étterem lebontásának végét, majd júniusban a DEKONSTRUKCIÓ vacsoraestek, ahol a régi menüsort is elemeire bontották. Július végén a RELIKVIA emlékvásáron elbúcsúztak ikonikus tárgyaiktól, miközben a háttérben mindvégig folyt az átalakítás és az építkezés, hogy megvalósuljon ez a pillanat.

Most pedig elérkeztek a Metamorfózis következő állomásához, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Mi az a Műhely?

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, a Műhely az ONYX régi vendégterének egyik felében került kialakításra, azzal a céllal, hogy ez az Alkotói Közösség kreatív terévé váljon, és létrejöjjön egy olyan közeg, ahol vendégeiket bevonhatják az alkotás folyamatába egy fesztelenebb, közösségi élmény keretében a nagy közös asztal mellett.

A Műhelyben mutatják be azokat a kísérleti stádiumban lévő fogásokat, amelyeket a megújuló étterem számára készítenek. A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeik nemcsak bepillantást nyerhetnek, hanem egyben részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeiket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé. A cél egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ.

Egyben oktatótér

A kísérleti konyhán kívül, a Műhelyben található még a gasztronómiai könyvtár és a keramikus műhely is, amelyeknek fontos szerepe van az utánpótlás -nevelés programukban mind a gasztronómia, mind a design területén. Ennek érdekében több szakiskola mellett a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel is együttműködnek.

 

 

Forrás: Onyx / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.