ONYX Metamorfózis: indul a Műhely

Itt a Metamorfózis következő állomása, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte idén májusban a SITT Street fine dining eseményük, ahol megünnepelték az étterem lebontásának végét, majd júniusban a DEKONSTRUKCIÓ vacsoraestek, ahol a régi menüsort is elemeire bontották. Július végén a RELIKVIA emlékvásáron elbúcsúztak ikonikus tárgyaiktól, miközben a háttérben mindvégig folyt az átalakítás és az építkezés, hogy megvalósuljon ez a pillanat.

Most pedig elérkeztek a Metamorfózis következő állomásához, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Mi az a Műhely?

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, a Műhely az ONYX régi vendégterének egyik felében került kialakításra, azzal a céllal, hogy ez az Alkotói Közösség kreatív terévé váljon, és létrejöjjön egy olyan közeg, ahol vendégeiket bevonhatják az alkotás folyamatába egy fesztelenebb, közösségi élmény keretében a nagy közös asztal mellett.

A Műhelyben mutatják be azokat a kísérleti stádiumban lévő fogásokat, amelyeket a megújuló étterem számára készítenek. A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeik nemcsak bepillantást nyerhetnek, hanem egyben részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeiket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé. A cél egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ.

Egyben oktatótér

A kísérleti konyhán kívül, a Műhelyben található még a gasztronómiai könyvtár és a keramikus műhely is, amelyeknek fontos szerepe van az utánpótlás -nevelés programukban mind a gasztronómia, mind a design területén. Ennek érdekében több szakiskola mellett a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel is együttműködnek.

 

 

Forrás: Onyx / Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.