Az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte idén májusban a SITT Street fine dining eseményük, ahol megünnepelték az étterem lebontásának végét, majd júniusban a DEKONSTRUKCIÓ vacsoraestek, ahol a régi menüsort is elemeire bontották. Július végén a RELIKVIA emlékvásáron elbúcsúztak ikonikus tárgyaiktól, miközben a háttérben mindvégig folyt az átalakítás és az építkezés, hogy megvalósuljon ez a pillanat.
Most pedig elérkeztek a Metamorfózis következő állomásához, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.
Mi az a Műhely?
Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, a Műhely az ONYX régi vendégterének egyik felében került kialakításra, azzal a céllal, hogy ez az Alkotói Közösség kreatív terévé váljon, és létrejöjjön egy olyan közeg, ahol vendégeiket bevonhatják az alkotás folyamatába egy fesztelenebb, közösségi élmény keretében a nagy közös asztal mellett.
A Műhelyben mutatják be azokat a kísérleti stádiumban lévő fogásokat, amelyeket a megújuló étterem számára készítenek. A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeik nemcsak bepillantást nyerhetnek, hanem egyben részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeiket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé. A cél egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik és magyar alapanyagokat használ.
Egyben oktatótér
A kísérleti konyhán kívül, a Műhelyben található még a gasztronómiai könyvtár és a keramikus műhely is, amelyeknek fontos szerepe van az utánpótlás -nevelés programukban mind a gasztronómia, mind a design területén. Ennek érdekében több szakiskola mellett a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel is együttműködnek.
Forrás: Onyx / Turizmus Online