Óriási siker Brüsszelben a mogyoróvaj-biznisz

Nyilván nem a mogyoróvaj-allergiások körében. De ki gondolta volna?

Több ezer vállalkozás virágzik Brüsszelben a válság ellenére is. A szakértők szerint azok az üzletemberek húzhatják majd ki a gazdaságot a gödörből, akik ilyen időszakban is képesek piaci rést találni és fejleszteni, állapítja meg a tapasztalatok alapján az euronews.com brüsszeli tudósítója.

A Buddy Buddy Brüsszel belvárosában egy olyan kávézó, ahol növényi alapanyagokból készült italokat forgalmaznak, a lezárások óta kizárólag elvitelre. Az első hullám alatt lényegében közösségi helyként működtek.

"Naponta néhány órára nyithattunk ki, az emberek sorban álltak, nagy üzletet csináltunk” – mondta az egyik tulajdonos, Matt Samra.

De nem az elvitelre készített kávé, hanem a mogyoróvaj tartotta életben a céget, ami hiánycikknek bizonyult. A két tulaj előbb otthon készített, majd a múlt hónapban már műhelyt is nyitottak.

A kávézó szenvedett, de a mogyoróvaj-üzlet robbant. Sokan érdeklődtek, bioboltokból, organikus boltokból, akiknek kifogyott a készletük. Sok vásárlónk volt, aki otthon próbált sütni. Havi néhány száz üvegtől mára eljutottunk a több ezerig, magyarázta Matt Samra.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT 

Forrás: Euronews.com

Forrás: Kép forrása: peakshop.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.