Óriási siker Brüsszelben a mogyoróvaj-biznisz

Nyilván nem a mogyoróvaj-allergiások körében. De ki gondolta volna?

Több ezer vállalkozás virágzik Brüsszelben a válság ellenére is. A szakértők szerint azok az üzletemberek húzhatják majd ki a gazdaságot a gödörből, akik ilyen időszakban is képesek piaci rést találni és fejleszteni, állapítja meg a tapasztalatok alapján az euronews.com brüsszeli tudósítója.

A Buddy Buddy Brüsszel belvárosában egy olyan kávézó, ahol növényi alapanyagokból készült italokat forgalmaznak, a lezárások óta kizárólag elvitelre. Az első hullám alatt lényegében közösségi helyként működtek.

"Naponta néhány órára nyithattunk ki, az emberek sorban álltak, nagy üzletet csináltunk” – mondta az egyik tulajdonos, Matt Samra.

De nem az elvitelre készített kávé, hanem a mogyoróvaj tartotta életben a céget, ami hiánycikknek bizonyult. A két tulaj előbb otthon készített, majd a múlt hónapban már műhelyt is nyitottak.

A kávézó szenvedett, de a mogyoróvaj-üzlet robbant. Sokan érdeklődtek, bioboltokból, organikus boltokból, akiknek kifogyott a készletük. Sok vásárlónk volt, aki otthon próbált sütni. Havi néhány száz üvegtől mára eljutottunk a több ezerig, magyarázta Matt Samra.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT 

Forrás: Euronews.com

Forrás: Kép forrása: peakshop.hu


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.