Óriási siker Brüsszelben a mogyoróvaj-biznisz

Nyilván nem a mogyoróvaj-allergiások körében. De ki gondolta volna?

Több ezer vállalkozás virágzik Brüsszelben a válság ellenére is. A szakértők szerint azok az üzletemberek húzhatják majd ki a gazdaságot a gödörből, akik ilyen időszakban is képesek piaci rést találni és fejleszteni, állapítja meg a tapasztalatok alapján az euronews.com brüsszeli tudósítója.

A Buddy Buddy Brüsszel belvárosában egy olyan kávézó, ahol növényi alapanyagokból készült italokat forgalmaznak, a lezárások óta kizárólag elvitelre. Az első hullám alatt lényegében közösségi helyként működtek.

"Naponta néhány órára nyithattunk ki, az emberek sorban álltak, nagy üzletet csináltunk” – mondta az egyik tulajdonos, Matt Samra.

De nem az elvitelre készített kávé, hanem a mogyoróvaj tartotta életben a céget, ami hiánycikknek bizonyult. A két tulaj előbb otthon készített, majd a múlt hónapban már műhelyt is nyitottak.

A kávézó szenvedett, de a mogyoróvaj-üzlet robbant. Sokan érdeklődtek, bioboltokból, organikus boltokból, akiknek kifogyott a készletük. Sok vásárlónk volt, aki otthon próbált sütni. Havi néhány száz üvegtől mára eljutottunk a több ezerig, magyarázta Matt Samra.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT 

Forrás: Euronews.com

Forrás: Kép forrása: peakshop.hu


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.