Óriási siker Brüsszelben a mogyoróvaj-biznisz

Nyilván nem a mogyoróvaj-allergiások körében. De ki gondolta volna?

Több ezer vállalkozás virágzik Brüsszelben a válság ellenére is. A szakértők szerint azok az üzletemberek húzhatják majd ki a gazdaságot a gödörből, akik ilyen időszakban is képesek piaci rést találni és fejleszteni, állapítja meg a tapasztalatok alapján az euronews.com brüsszeli tudósítója.

A Buddy Buddy Brüsszel belvárosában egy olyan kávézó, ahol növényi alapanyagokból készült italokat forgalmaznak, a lezárások óta kizárólag elvitelre. Az első hullám alatt lényegében közösségi helyként működtek.

"Naponta néhány órára nyithattunk ki, az emberek sorban álltak, nagy üzletet csináltunk” – mondta az egyik tulajdonos, Matt Samra.

De nem az elvitelre készített kávé, hanem a mogyoróvaj tartotta életben a céget, ami hiánycikknek bizonyult. A két tulaj előbb otthon készített, majd a múlt hónapban már műhelyt is nyitottak.

A kávézó szenvedett, de a mogyoróvaj-üzlet robbant. Sokan érdeklődtek, bioboltokból, organikus boltokból, akiknek kifogyott a készletük. Sok vásárlónk volt, aki otthon próbált sütni. Havi néhány száz üvegtől mára eljutottunk a több ezerig, magyarázta Matt Samra.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT 

Forrás: Euronews.com

Forrás: Kép forrása: peakshop.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.