Osztrigabár a Budai Vár egyetlen skybarjában

Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos szállodájának a tetején, elképesztő panorámával idén már második szezonjával várja a vendégeket a White Raven Skybar & Lounge.

A bár kínálata, szolgáltatásai, programjai és a lenyűgöző környezet a köré a gondolat köré épül, hogy minden érzékszervre hatni tudjon.

Ez inspirálta az újraalkotott ital és bárétel koncepciót is, ráadásul mindezt, a szakemberek elkötelezettségének köszönhetően, fenntartható módon.

Ebbe a koncepcióba illeszkedve az állandó kínálat mellett, augusztustól minden szerdán osztrigabár is várja a White Raven Skybar & Lounge vendégeit. Heti rendszerességgel, szerdánként 18.00-22.00 óra között az ínyenc élvezeteknek hódolhat, aki meglátogatja a budai várban található skybart.

Az osztrigabár egyedileg válogatott, kifinomult, francia kagyló kínálatával, elegáns italpárjaikkal és különleges pezsgőkkel kényezteti az érzékeket Budapest páratlan látképe felett.

A White Raven Skybar & Lounge osztriga sommelier-je, Szabó Péter, az Osztriga Sommelier cég alapítója, szakértő, akinek bemutatójával mindenki betekintést nyerhet az osztriga bontás és az osztriga fogyasztás rituáléjába.

A kirobbanó ízélményt a megfelelő ital ajánlásával teszi a White Raven csapata tökéletessé.

A kínálatból:

• Bretonos, Kreinbacher Classic Brut 0,15 l (magyar pezsgő)

• Cancale, Beluga Gold line 0,04 l (orosz vodka)

• Gillardeau, Domain Lavantureux Chablis 0,15 l (francia fehérbor)

• Krystale, Piper Heidsieck Cuveé Brut 0,15 l (champagne)

Forrás: White Raven / Turizmus Online


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.