Ötödik alkalommal is elindul a tehetségkutató séfverseny

Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondoló szakemberek felfedezését és támogatását célozza.

A 2022/23-as verseny lehetőséget biztosít a fiatal séfeknek, hogy csatlakozzanak egy inspiráló és tanulságos kalandhoz, valamint a válogatóktól kezdve egészen a 2023-ra tervezett nagydöntőig nemzetközi figyelmet és jelentős szakmai elismerést nyerjenek. A nemrég lezárult 2019/21-es kiadásban mintegy 300 tehetséges ifjú séf és 50 különböző ország és régió mentorai dolgoztak együtt az egyedi ételek tökéletesítésén, amely során nem csak receptek, hanem a fenntartható és befogadó konyhaművészettel kapcsolatos forradalmi ötletek is születtek. A végső győzelmet arató Jerome Ianmark Calayag viszonyítási ponttá vált mindenki számára, aki a jövőben új szemléletmódot kíván hozni a séfszakmába.

 

„Néhány hónappal a tavaly októberben Milánóban megrendezett nagysikerű döntő után örömmel jelentjük be a  séfverseny ötödik kiadását. Az eredetileg nemzetközi toborzóprojektként indult megmérettetés az elmúlt két évben egy hiteles, állandó oktatási és kapcsolatépítési platformmá alakult, és megszületett a világ minden tájáról érkező, több mint 1000 fiatal és idős séfet felvonultató inspiráló közösség” - mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 30 év alatti fiatal séfek 2022. február 7-től április 30-ig jelentkezhetnek a 2022/23-as versenyre a www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com oldalon. A személyes és szakmai információk megadása mellett a jelentkezőknek be kell mutatniuk egyedi ételük receptjét is, amely képes megvilágítani személyes hitvallásukat, egyedülálló képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évadokhoz hasonlóan az első szakasz jelentkezőit az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája bírálja el. Az ALMA által kijelölt szűkített listán szereplő fiatal séfek a 16 regionális döntők valamelyikén adhatnak számot tudásukról, amelyek világszerte a 2022-es év második felében zajlanak majd.

A regionális döntők győztesei hivatalosan is versenyre kelhetnek a díjért, sőt a jelentkezők további három díjat is elnyerhetnek.



A versenyen elnyerhető négy díj a következő:

- S.Pellegrino Young Chef Academy Díj: A verseny fődíja, amelyet a Hét Bölcs, egy nemzetközileg elismert séfekből álló nagyrabecsült testület szavazatai alapján osztanak ki. A nyertes séfnek páratlan technikai készségeiről és valódi kreativitásáról kell tanúbizonyságot tennie. A fiatal tehetségnek emellett a gasztronómia iránti határozott személyes meggyőződését is bizonyítania kell, amely meggyőzi a zsűrit arról, hogy képes a pozitív változások katalizátorává válni.

- S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás olyan elvek alapján készült, amely szerint legjobb, ha az étel társadalmilag felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit. A díjra benyújtott pályázatokat nyolc kritérium alapján bírálják el: erőforrás-felhasználás, környezeti hatás, biológiai sokféleség, élelmiszerpazarlás, táplálkozás, együttműködés, érdekérvényesítés és innováció.

- Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: A díjat a mentorok szavazatai alapján annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi az adott régió konyhaművészeti örökségét. Az ételben hangsúlyozottan szerepelnie kell a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern víziónak, ezzel hidat képezve a múlt és a jövő között.

- Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj: Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek egyedi étele leginkább tükrözi a saját személyes hitvallását.



Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.