Ötödik alkalommal is elindul a tehetségkutató séfverseny

Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondoló szakemberek felfedezését és támogatását célozza.

A 2022/23-as verseny lehetőséget biztosít a fiatal séfeknek, hogy csatlakozzanak egy inspiráló és tanulságos kalandhoz, valamint a válogatóktól kezdve egészen a 2023-ra tervezett nagydöntőig nemzetközi figyelmet és jelentős szakmai elismerést nyerjenek. A nemrég lezárult 2019/21-es kiadásban mintegy 300 tehetséges ifjú séf és 50 különböző ország és régió mentorai dolgoztak együtt az egyedi ételek tökéletesítésén, amely során nem csak receptek, hanem a fenntartható és befogadó konyhaművészettel kapcsolatos forradalmi ötletek is születtek. A végső győzelmet arató Jerome Ianmark Calayag viszonyítási ponttá vált mindenki számára, aki a jövőben új szemléletmódot kíván hozni a séfszakmába.

 

„Néhány hónappal a tavaly októberben Milánóban megrendezett nagysikerű döntő után örömmel jelentjük be a  séfverseny ötödik kiadását. Az eredetileg nemzetközi toborzóprojektként indult megmérettetés az elmúlt két évben egy hiteles, állandó oktatási és kapcsolatépítési platformmá alakult, és megszületett a világ minden tájáról érkező, több mint 1000 fiatal és idős séfet felvonultató inspiráló közösség” - mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 30 év alatti fiatal séfek 2022. február 7-től április 30-ig jelentkezhetnek a 2022/23-as versenyre a www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com oldalon. A személyes és szakmai információk megadása mellett a jelentkezőknek be kell mutatniuk egyedi ételük receptjét is, amely képes megvilágítani személyes hitvallásukat, egyedülálló képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évadokhoz hasonlóan az első szakasz jelentkezőit az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája bírálja el. Az ALMA által kijelölt szűkített listán szereplő fiatal séfek a 16 regionális döntők valamelyikén adhatnak számot tudásukról, amelyek világszerte a 2022-es év második felében zajlanak majd.

A regionális döntők győztesei hivatalosan is versenyre kelhetnek a díjért, sőt a jelentkezők további három díjat is elnyerhetnek.



A versenyen elnyerhető négy díj a következő:

- S.Pellegrino Young Chef Academy Díj: A verseny fődíja, amelyet a Hét Bölcs, egy nemzetközileg elismert séfekből álló nagyrabecsült testület szavazatai alapján osztanak ki. A nyertes séfnek páratlan technikai készségeiről és valódi kreativitásáról kell tanúbizonyságot tennie. A fiatal tehetségnek emellett a gasztronómia iránti határozott személyes meggyőződését is bizonyítania kell, amely meggyőzi a zsűrit arról, hogy képes a pozitív változások katalizátorává válni.

- S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás olyan elvek alapján készült, amely szerint legjobb, ha az étel társadalmilag felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit. A díjra benyújtott pályázatokat nyolc kritérium alapján bírálják el: erőforrás-felhasználás, környezeti hatás, biológiai sokféleség, élelmiszerpazarlás, táplálkozás, együttműködés, érdekérvényesítés és innováció.

- Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: A díjat a mentorok szavazatai alapján annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi az adott régió konyhaművészeti örökségét. Az ételben hangsúlyozottan szerepelnie kell a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern víziónak, ezzel hidat képezve a múlt és a jövő között.

- Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj: Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek egyedi étele leginkább tükrözi a saját személyes hitvallását.



Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.