Panorámabisztró és dűlőterasz a sárospataki pincészetnél

A Harsányi Pincészet feldolgozóüzemének tetején panorámateraszt és Dűlőbisztrót alakítottak ki.

A Harsányi család által vitt birtok különlegessége, hogy a – Rákosi-korszak kivételével – több mint 160 éve a család tulajdonában van. Az első területeket 1850 környékén vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos szépapja, Rick Jakab, aki nemcsak a szőlőművelésben volt úttörő a környéken, hanem a város első patikáját is ő alapította. A családi birtok egészen az ötvenes évekig fejlődött, majd a háború után elkobzásra került. A hetvenes évek óta viseli újra gondját a család, a birtok négy dűlőjében, 13 hektáron gazdálkodnak immár.

 

A történelmi, egyedi mikroklímával rendelkező dűlők szőlőjében hagyományos tokaji szőlőfajtákkal találkozni, ilyen a furmint, sárgamuskotály és hárslevelű, amelyekből gondos odafigyeléssel születnek a környék legjobb borai. A feldolgozás során ügyelnek arra, hogy megőrizzék a friss, gyümölcsös jegyeket, a borban megjelenhessen a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző terroir sokszínűsége, a dűlők egyedisége, mindez letisztult, modern stílusban.

Újdonságok a Harsányi háza táján

A pincészet folyamatosan fejlődik, 2021-ben elkészült az új feldolgozó üzem, amely azért is fontos lépés, mert a feldolgozó tetején lehetőségük nyílt megvalósítani régi álmukat, a Dűlőbisztrót.

A bisztrónak köszönhetően új, izgalmas környezetben, páratlan panorámával körülvéve tudják majd bemutatni boraikat, megismertetni vendégeiket, vevőiket a helyi gasztronómia páratlan kincseivel.

A Dűlőbisztró étlapján megtalálni a térségre jellemző szezonális kedvenceket, a borokhoz, különféle tematikájú kóstolókhoz tökéletes passzoló tálakon megjelennek Tokaj-Hegyalja ízei, színei.

A tokaji hegyek ölelésében, a szőlőlugasok árnyékában meghúzódó bisztróban finom falatok mellett lehet élvezni a Harsányi pincészet többszörösen díjnyertes borkülönlegességeit is.

Forrás: Harsányi Pincészet / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.