Panorámabisztró és dűlőterasz a sárospataki pincészetnél

A Harsányi Pincészet feldolgozóüzemének tetején panorámateraszt és Dűlőbisztrót alakítottak ki.

A Harsányi család által vitt birtok különlegessége, hogy a – Rákosi-korszak kivételével – több mint 160 éve a család tulajdonában van. Az első területeket 1850 környékén vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos szépapja, Rick Jakab, aki nemcsak a szőlőművelésben volt úttörő a környéken, hanem a város első patikáját is ő alapította. A családi birtok egészen az ötvenes évekig fejlődött, majd a háború után elkobzásra került. A hetvenes évek óta viseli újra gondját a család, a birtok négy dűlőjében, 13 hektáron gazdálkodnak immár.

 

A történelmi, egyedi mikroklímával rendelkező dűlők szőlőjében hagyományos tokaji szőlőfajtákkal találkozni, ilyen a furmint, sárgamuskotály és hárslevelű, amelyekből gondos odafigyeléssel születnek a környék legjobb borai. A feldolgozás során ügyelnek arra, hogy megőrizzék a friss, gyümölcsös jegyeket, a borban megjelenhessen a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző terroir sokszínűsége, a dűlők egyedisége, mindez letisztult, modern stílusban.

Újdonságok a Harsányi háza táján

A pincészet folyamatosan fejlődik, 2021-ben elkészült az új feldolgozó üzem, amely azért is fontos lépés, mert a feldolgozó tetején lehetőségük nyílt megvalósítani régi álmukat, a Dűlőbisztrót.

A bisztrónak köszönhetően új, izgalmas környezetben, páratlan panorámával körülvéve tudják majd bemutatni boraikat, megismertetni vendégeiket, vevőiket a helyi gasztronómia páratlan kincseivel.

A Dűlőbisztró étlapján megtalálni a térségre jellemző szezonális kedvenceket, a borokhoz, különféle tematikájú kóstolókhoz tökéletes passzoló tálakon megjelennek Tokaj-Hegyalja ízei, színei.

A tokaji hegyek ölelésében, a szőlőlugasok árnyékában meghúzódó bisztróban finom falatok mellett lehet élvezni a Harsányi pincészet többszörösen díjnyertes borkülönlegességeit is.

Forrás: Harsányi Pincészet / Turizmus Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.