Papírcsomagolásba öltözik a Heinz ketchup

De a ruhacsere sokkal nehezebb, mint előre gondolták.

Egy Pulpex nevű céggel közösen fejleszt tökéletesen újrafeldolgozható palackot a Heinz. Az új, környezetbarát csomagolás alapanyaga 100 százalékban fenntarthatóan beszerezhető fapép lesz.

A környezetbarát kiszerelések gyártásában jártas Pulpexet a Diageo támogatja, és az előbbi cég a szeszipari óriás számára egy whisky-s papírpalackot már le is gyártott.

 

A papírpalackgyártás két éllovasának számító Pulpex és Paboco előtt álló legnagyobb kihívás egy olyan környezetbarát bevonat kifejlesztése, amely az érintkezés miatti kölcsönös degradációt elkerülendő a tartalmat a csomagolástól tartósan el tudja különíteni. Ezek a bevonatok jelenleg általában műanyagból készülnek, ami miatt a tartályok reciklálása komoly akadályokba ütközik. A Pulpex a BASF-fel közösen éppen ezért egy olyan belső borítás kialakításán dolgozik, amit állítólag PET-mentesnek lehet majd tekinteni. Mind ezzel együtt egyelőre nem tudni, hogy a Heinz ketchup befogadására szolgáló Pulpex palackban pontosan milyen burkolat tölti majd be a szeparáló közeg szerepét.

Miguel Patricio, a Kraft Heinz vezérigazgatója úgy véli, hogy egy, a vállalat ikonikus paradicsomszószához készített papírpalack bevezetése sokat segíthet a zöldítő törekvések megvalósításában. A cégvezető szerint a csomagolási hulladék keletkezése az egész iparágban súlyos problémát jelent, amit mindenkinek meg kell oldania.

A Pulpex vezérigazgatója, Scott Winston közlése alapján a Heinz csupán egyike azon rengeteg esetleges ügyfélnek, amelyek a cég technológiáját hasznosítani tudják. A társaság vezetője szerint a papír alapú csomagolásban rejlő potenciál hatalmas, és mindenki csak nyerhet azzal, ha egy, a Heinzhez hasonló méretű, háztartási cikkeket gyártó vállalat felkarolja ezt az élvonalbeli technológiát.

 

 

Forrás: Econo Times / Packaging Europe / Store Insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.