Pezsgő Június Nagykóstoló Budapesten

Több mint 30 hazai és 60 külföldi pezsgőház mintegy 200 tétele, champagne terem, valamint szakmai és mesterkurzusok várják a közönséget a Pezsgő Június Nagykóstolón június 22-én a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A Winelovers által szervezett tematikus rendezvény Magyarország legnagyobb és legrangosabb pezsgőkóstolója: a látogatók mintegy kétszáz pezsgővel, franciacortával, cavával, crémant-nal, proseccóval, sekttel és újvilági pezsgővel ismerkedhetnek meg a sétáló kóstolón, a champagne teremben pedig - külön térítés ellenében - hatvan tétel között válogathatnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint az ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is kiállít, amelyik elsősorban csendes borairól ismert, az Etyek-Budai borvidék termelői pedig közös standjukon hét etyeki pezsgőt mutatnak be.

A kóstoló a gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos pezsgőkig számos stílust vonultat fel; a hazai kínálaton túl Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetők lesznek a forgalmazó kiállítóknál, alkalmat kínálva a különböző tételek összekóstolására, az adott termőhelyek, szőlőfajták és pezsgőkészítési eljárások összehasonlítására.

A Champagne Terem lehetőséget biztosít a champagne-ok alaposabb megismerésére, hiszen számos tétel poharazva is elérhető lesz: 23 champagne ház 64 tételét lehet akár sommelier-k vezetésével megkóstolni. A legnagyobb nevek (Moet&Chandon, Piper Heidsieck, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint a szuperprémium márkák (Krug, Bollinger) és az egyedi karakterük miatt keresett, kisebb pezsgőházak (Henri Giraud, Larmandier Bernier). A legdrágább tétel egy évjáratos Krug champagne, de a kínálat része lesz a Roederer 2008-as Cristalja és a Pol Roger ikonikus Sir Winston Churchill 2008 tétele is - árulták el a szervezők.


„A pezsgő már rég sokkal több, mint egy szilveszteri ital, az emberek minél inkább érteni és ismerni akarják a pezsgők sokszínűségét. (...) Ezért idén például öt ingyenes kurzussal is készülünk, hogy a buborékos italok legváltozatosabb formáit is megismerhessék a vendégek" - idézi a közlemény Ferenczi Csilla főszervezőt.

A sétáló kóstoló vendégei számára is elérhető pop-up kurzusok öt témába engednek betekintést: a hallgatóság megismerheti a prosecco különböző stílusait; a Kreinbacher pezsgőkön keresztül a somlói terroirt és a champagne-tradíciókat; a dél-afrikai cap classique pezsgők világát; két, Magyarországon most debütáló Lanson champagne-t; végül pedig a Bründlmayer pezsgők mutatják meg, hol tart most az osztrák Sekt.

A szervezők 14 órától várják a Corinthia Hotelbe mindazokat, akik - külön jegy vásárlásával - egy-egy témában szakértő kalauzolásával kívánnak elmélyedni és ritkaságszámba menő pezsgőket kóstolni. Az első mesterkurzuson Mészáros Gabriella, a Borkollégium vezető oktatója beszél arról, kik és miért tartoznak a champagne-ok krémjét, az elit márkákat tömörítő Les Grandes Marques csapatba.

A tizenegy top champagne kóstolása után 16 órától az ABC, azaz Anything But Champagne mesterkurzus következik, ahol Konkoly Mihály agrárközgazdász, borász mutatja be az érdeklődőknek azon szőlőfajtákat, amelyek kicsit sem szokványosak a pezsgőkészítésnél - közölték a szervezők.

A Pezsgő Június Nagykóstoló teljes kiállítói listája a www.pezsgojunius.hu honlapon érhető el.

Forrás: Store insider


MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.