A lyoni Bocuse d’Or döntőn Pohner Ádám és csapata képviseli majd Magyarországot. A torinói előválogatót követően a versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz, commisként pedig az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként Segal Viktor működik közre.
Az idei versenytéma a ’70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse, amely zöldségalapokra épülő fogás, amit hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető ez az étel.
A döntő előtt a versenyzők a zöldségeket a METRO erre felállított piacáról szerzik majd be, és a fogás felét az innen választott hozzávalóknak kell kitennie. A téma egyébként Joël Robuchon séfnek állít emléket, aki ez idáig a legtöbb, szám szerint 31 Michelin-csillagot szerzett és tartott meg élete során, valamint ő modernizálta ezt a fogást megtartva annak klasszikus eredetét.
Forrás: Turizmus Online