Prémium csokikat készítenek fogyatékkal élők

A szekszárdi Kék Madár Alapítvány keretében július 7-étől elkezdi működését a a BeSweet Csokoládémanufaktúra, ahol kizárólag megváltozott munkaképességűek készítik a prémium csokitermékeket.

A szekszárdi BeSweet Csokoládémanufaktúra egyedülálló kezdeményezés az országban, hiszen hazánk újonnan megnyíló csokiüzemében a prémium édességeket mind fogyatékos munkavállalók készítik.

A szekszárdi illetőségű, és 23 éve működő Kék Madár Alapítványnak 2007-ben nyílt meg különben az első saját egysége, társadalmi vállalkozásként: ez az azóta nagyon sikeres Ízlelő családbarát étterem az Alapítvány szomszédos épületében, ahol a vezetők kivételével szintén kizárólag fogyatékos munkavállalók végzik a napi munkát mind a vendégtérben, mind a konyhán.

És most ünnepelte egy éves születésnapját a szekszárdi vendégváróhely budai "kistestvére", a Hegyvidék Ízlelő családbarát étterem, ahol szintén fogyatékos embereket foglalkoztatnak.

Alapszemléletük mindkét egységnél, mondta el az alapítvány ügyvezetője, Mészáros Andrea, hogy a vendég nem érezheti a „másságot” sem az étel, sem a kiszolgálás minősége terén. Ezt a folyamatos képzés és tréning mellett, úgy tudják biztosítani, hogy a vezetők szakmájuk legkiválóbb képviselői, tapasztalt séfek és mentorok segítik a munkát.

Legtöbb kolléga számára különben mindkét Ízlelő sokkal több, mint egy munkahely, önértékelésük arra épül az ott dolgozóknak, hogy fontos és hasznos munkát végezhetnek.

És bizonyára így lesz ez a július 7-én átadásra kerülő csokoládémanufaktúra esetében is, hiszen teljes emberként, értékes munkát végeznek majd, azaz ugyanolyan hasznos és fontos tagjai a társadalomnak az ott dolgozó megváltozott munkaképességű kollégák, mint bárki más.

Forrás: doingGood


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.